Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Секогаш простите биле искористувани како топовско месо, но тие простите секогаш почнуваат со протести после петочна молитва во џамија! Значи иницијативата е од друго место, тие само треба да ја спроведат.
Што се однесува за терористичките напади веќе ти реков, непрактично е и несигурно таква стратегија за нив во религиски мешана средина, бидејќи лесно можат да убијат муслимани.
Зошто да не? Ќе се исплашат од македонските безбедносни служби? Не бе друже не заебавај тие се опасност дури и за САД и Велика Британија, и тешко се справат со нив, а што остана МКД? Па и во Ирак,Авганистан и Сирија има муслимани ама и таму убиваат, само тука има една разлика меѓу себе се убиваат.. Поентата ми е да не ги разбудиме меѓународните терористи заради тоа мислам дека со погрешна етикета се излезе. Во регионот не ни требаат тие уште тоа ни фали нас..

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зошто да не? Ќе се исплашат од македонските безбедносни служби? Не бе друже не заебавај тие се опасност дури и за САД и Велика Британија, и тешко се справат со нив, а што остана МКД? Па и во Ирак,Авганистан и Сирија има муслимани ама и таму убиваат, само тука има една разлика меѓу себе се убиваат.. Поентата ми е да не ги разбудиме меѓународните терористи, заради тоа мислам дека со погрешна етика се излезе. Во регионот не ни требаат тие уште тоа ни фали нас..
Не од македонските безбедносни служби, туку од можноста даубијат муслимани! Ова е мешана средина, таков тип на напади не им одговара.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Не од македонските безбедносни служби, туку од можноста даубијат муслимани! Ова е мешана средина, таков тип на напади не им одговара.
Па ти реков и во Ирак,Авганистан,и Сирија има муслимани,ама и таму убиваат, тие кога одат на една цел не им е гајле ни за муслиманите.. Не сакам на воени и терористички анализи да влезам ама логиката не ми дава дека МКД се соочува со радикален ислам. А инаку МКД се соочува со албанскиот проблем, и тоа ќе остане вечна рана се дур да се влезе во ЕУ и НАТО..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Протестот на Шошонците е да му се оттргне вниманието на народот од поскапувањето на струјата и поскапувањето на патарините...!!! Масло на ВМРО ДПМНЕ и ДУИ...
:pos:

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Свака част за диверзију и начин на кој тактички тргнуев пажњу од све што се дешава у овуј шаку јад по име Македонија:)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
по којзнае кој пат се потврдува тезата дека се пички во душа. само кога се бројчано надмоќни, само тогаш се силни и покажуваат сила. во сите други случаи се кријат под суќњите.
ако ви се протестите насочени кон власта, зошто тогаш барате ослободување?
ако протестите ви се насочени кон власта, зошто тогаш извикувате УЧК?
ако протестите ви се насочени кон власта, зошто тогаш веете знаме на КСА?
ако протестите ви се насочени кон власта, зошто тогаш извикувате “смрт за каури?“
ако протестите ви се насочени кон власта, зошто тогаш се појавува “ослободителна војска на скопје?“
ДАЛИ ви се протестите навистина насочени кон власта, или кон создавањето на голема албанија, а со тоа и одземање на делови од македонија?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Барем 80‘% од мислењата сум ги читал немаат врска, а мислења за докази и мотиви скоро и да нема, далеку под 1%.
Значи сите пишуваат навредувачки ретардирани постови, како твојов.
Пробувам да размислам и да ти вратам на начин кои вие го разбирате и стандарден за вас (т.е. како што комуницирате вие кон "каури и славо-маqедонци, структури од Београди"). Со убаво не бидува еве гледам до сега.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Малку ми се чудни овие од МВР што велат дека успешно се справивме со радикалниот ислам околу случајот со Монструм, како прво јас како што гледам МКД има етнички проблем а не верски, што се однесува за убиствата, ако беа овие вистински радикални исламисти поврзани со ИСИЛ, Ал-Каида и други срања, сега МКД ќе имаше најголем безбедносен проблем во историјата на државата,например Скопје Сити Мал и други трговски центи ќе беа нападнати со бомбашки самоубијци, ИСИЛ или Ал каида ќе излезеа со јавно соопштение преку ТВ Ал Џезеира и одговорноста ќе ја превземаја, ова е мое мислење, а инаку Јанкуловска и владата ќе бараја помош од САД или од НАТО, да бидеме реални, МКД нема капацитет да се справи со радикалниот ислам, јас незнам у опште зошто со ваква етикета се излезе? Јас како што гледам дури и меѓународната заедница се држи настрана и нема големи осуди околу овој случај бидејки се уште нема цврсти докази дека МКД се соочува со радикален ислам.. Несум воен експерт ама нивни финти се познати..
Vikas deka ne e verski problem,ama sekogas protestite se desavaat posle petocna molitva vo dzamija.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ајде ви се молам. Незнам што прават во Петок во џамија. Но тогаш и те како се собираат голем број на народ, верници или што и да е. Зошто на пример неделава немаше толку протести? Освен некој дечурлана. Ни вчера, што знам дали имаше 1500 луѓе преку сила. Си отидоа после неколку минути. Изгледа им ваќа кликерот дека се заебаа со ова што го прават.

А за исламистиве. Да има некој фанатици, но мислам не се тука. Туку се во Сирија и Ирак. Ако сакаат нешто да направат тука. ќе направат некој напад. Да убијат што повеќе луѓе со кревање на кола или нешто во воздух или да се само разнесат. Секад било така и така ќе остане од нивна страна. Како во Лондон што направија. Нападнаа таму каде што има најмногу луѓе.

И ако мислите дека не им одговара да убиваат муслимани. Што е со таа сликата каде ИСИЛ ја постави со 50 луѓе, клеканти на колена и после изрешетени? Што се тие?

Доколку евентуално дојде до војна, или барем малце помал-среден конфликт. Они губат, Вчера, кај татко ми дојде албанец, да му ги среди забите, јас бев таму, му го средував лап топот. Незнам како, но дојдоа до муабет со ова што се дешава во текот на паузите. Рече ова што се дешава, и дело на надворешно влијание и дело на власта.... Но ако дојде до поголем конфликт или војна, Албанците ќе изгубат многу. Е сеа што ќе изгубат врска неам. Али гледам дека ова не им одговара.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Овие со знамињата што излегуваат се ретардирани неписмени и прости,и често пати се користат од некои албански партии заради политички поени, а инаку исламистите обично кога вршат терористички напади или убиства одма излегуваат со соопштние преку Ал Џезеира или преку социјални мрежи, тие се фалат со тоа а не се кријат, и обично тие планираат голем број на жртви, а не тојца или четворица, тие ако вршат убиства одат на број например недај Боже да гинат голем број, например 300-400 минимум..
Си напишал глупости, оти очигледно немаш познавања од темата.

Радикалниот исламистички тероризам не бира број на жртви и обично исламистичките терористи од Европа се кријат и не излегуваат со соопштенија.

Во Франција, поточно во Тулуз и Монтабан, се случиле во 2012 година 3 одделни исламистички терористички напади, во кои биле убиени 7 христијани и евреи. Повеќе информации: http://en.wikipedia.org/wiki/Toulouse_and_Montauban_shootings

На 24.05.2014 се убиени 3 луѓе (2 евреи и 1 христијанка) пред еврејски музеј во Брисел и белгијската полиција води истрага за исламистички терористички напад. Има и еден осомничен, наводно радикален исламист, кој наводно по нападот избегал. http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Museum_of_Belgium_shooting

Исламистички терористички акт имавме и на Смилковско езеро, кога албански радикални исламисти убија христијани и избегаа, сличен случај како терористичките исламистички напади во Тулуз, Монтабан и Брисел.

Последно уредено:

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
Ајде ви се молам. Незнам што прават во Петок во џамија. Но тогаш и те како се собираат голем број на народ, верници или што и да е. Зошто на пример неделава немаше толку протести? Освен некој дечурлана. Ни вчера, што знам дали имаше 1500 луѓе преку сила. Си отидоа после неколку минути. Изгледа им ваќа кликерот дека се заебаа со ова што го прават.

А за исламистиве. Да има некој фанатици, но мислам не се тука. Туку се во Сирија и Ирак. Ако сакаат нешто да направат тука. ќе направат некој напад. Да убијат што повеќе луѓе со кревање на кола или нешто во воздух или да се само разнесат. Секад било така и така ќе остане од нивна страна. Како во Лондон што направија. Нападнаа таму каде што има најмногу луѓе.

И ако мислите дека не им одговара да убиваат муслимани. Што е со таа сликата каде ИСИЛ ја постави со 50 луѓе, клеканти на колена и после изрешетени? Што се тие?

Доколку евентуално дојде до војна, или барем малце помал-среден конфликт. Они губат, Вчера, кај татко ми дојде албанец, да му ги среди забите, јас бев таму, му го средував лап топот. Незнам како, но дојдоа до муабет со ова што се дешава во текот на паузите. Рече ова што се дешава, и дело на надворешно влијание и дело на власта.... Но ако дојде до поголем конфликт или војна, Албанците ќе изгубат многу. Е сеа што ќе изгубат врска неам. Али гледам дека ова не им одговара.
Ќе изгубат лице,ќе ја изгубат "алката на имунитетот" (како на сурвајвер) убаво рекол тој...Европа го виде нивниот начин на искажување несогласност кон владата (Учк,Смрт Каури,Г.Алб),Никој не спомна слобода за убијците лол!! И зашто протестите Вчера не беа масовни и критични? Паметни испаднаа,Дојдоа куп новинари од цела европа па и Сад...Тие нејќеа да покажат пред тие камери Арапски Слова и да маваат со камења,туку да и покажат на европа дека тие се мирни и умни луѓе..Автоматски со ова Два поена за нив..Ќе испадне Еве навистина се тепани само затоа што си го искажуваат својот револт! Добра страна е што снимки од претходните штрајкови има насекаде...Но овој пат тие добро и стратегиски изреагираа...Јас сум 100% сигурен дека доколку не беа тие странски новинари тоа ќе беше џунгла...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Па ти реков и во Ирак,Авганистан,и Сирија има муслимани,ама и таму убиваат, тие кога одат на една цел не им е гајле ни за муслиманите.. Не сакам на воени и терористички анализи да влезам ама логиката не ми дава дека МКД се соочува со радикален ислам. А инаку МКД се соочува со албанскиот проблем, и тоа ќе остане вечна рана се дур да се влезе во ЕУ и НАТО..
Во Ирак, Авганистан и Сирија се води секташка исламска војна меѓу Сунитски и Шиитски групи. Ист шиитско-сунитски судир има и во Либан.

Македонија има проблем со албански шовинизам и албански радикален исламизам.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ирак и Авганистан неможеш да ги споредуваш со Македонија, тие се речиси 100% исламски земји, христијаните и останатите немуслимани на прсти се бројат таму. Тоа им ја олеснува можноста да изолираат и да нападнат целна група. Овде не е таков случај, ако на пример реши да се разнесе во Сити Мол, има многу реална шанса таму да убие муслимани...
Ти несакаш да веруваш дека има радикален ислам овде, но реалноста е дека има.

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
Ирак и Авганистан неможеш да ги споредуваш со Македонија, тие се речиси 100% исламски земји, христијаните и останатите немуслимани на прсти се бројат таму. Тоа им ја олеснува можноста да изолираат и да нападнат целна група. Овде не е таков случај, ако на пример реши да се разнесе во Сити Мол, има многу реална шанса таму да убие муслимани...
Се согласувам со тебе.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
На 90% од самоубиствените напади цел им се и убиваат муслимани.Они самоубиствените напади не ги користат како тактика за ширење терор туку како оружје зошто не можат да дојдат ниту ја имаат логистиката да одржуваат тешка артилерија и современи системи.

Ако албанец изврши самоубиствен напад врз цел во Македонија или генерално на балкан некој муслимани да извршат самоубиствен напад на цивилна цел навјеројатно ќе започнат комплетна религиска војна.

Kajgana Shop

На врв Bottom