Мартин Протуѓер?

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Vistinskite Makedonci se mirni i pokorni luge,koi ne mu sakaat na nikogo zlo i zatoa tie nemozat da ja krojat sudbinata na sopstvernata zemja.Ne im dozvoluvaat!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
ps. Ne si go razbral Djordji baba,prochitaj go ushte ednas za tvoe dobro.

Ma ja i taka sum lud so tapija, si imam ja dokument zakon ne me faka ... taka da Demir Hisar mi e ko dobar den , a u ovaa ludnica koja ne se znae ni koj e kum ni koj e svat ni koj sto prai na kogo mu prai najarno e da si lud ko mene :tv:

Ama ako e ova se tocno ko so vika ovoj itar pero... ovde za mene nema zivot... si fatam ja pak stranstvo sto poskoro najarno ke da e :toe:

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27

Ma ja i taka sum lud so tapija, si imam ja dokument zakon ne me faka ... taka da Demir Hisar mi e ko dobar den , a u ovaa ludnica koja ne se znae ni koj e kum ni koj e svat ni koj sto prai na kogo mu prai najarno e da si lud ko mene :tv:

Ama ako e ova se tocno ko so vika ovoj itar pero... ovde za mene nema zivot... si fatam ja pak stranstvo sto poskoro najarno ke da e :toe:
Ludi sme site po malku,a tek ke poulavuvame poveke.No ajde sega na spienje,utre glavite ke ni se pobistri.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
ЈАС ДЕНЕС живеам во ОВА време...во кое, Мартин Протуѓер ми се пикна од никаде во самиот врв на оние кои одлучуваат за мене.
И јас прашувам, КАКО?
Serpico, охриѓанец и поставувач на ова прашање...

Александар Протогеров, роден 1867 година во Охрид. По завршување на основно училиште и нижа гимназија, во 1882 оди во военото училиште во Софија. Воената кариера ја започнува со учество во српско-бугарската војна 1885. Напредува во службата и достига до чин генерал. Освен во бугарската армија, има висока позиција и во ВМРО. Убиен на 7.јули 1928 по наредба од Иван Михајлов.

Еднаш порано го спомнав податокот дека Александар Протогеров никогаш не се женел и немал деца. Така да напишаното во Вест (сопственост на Westdeutsche Algemeine Zeitung), дека Мартин е внук на Александар Протогеров е помалку романтична пропаганда. Веројатно е дека е од истата семејна лоза, но точното сродство не е кажано.

Останува на тебе, како охриѓанец, да се распрашаш кај постарите што знаат за семејството Протогерови, и кога ќе дознаеш, кажи. Инаку, медиумите на Керим ќе ни продаваат слика каква што ним им чини...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Serpico, охриѓанец и поставувач на ова прашање...

Александар Протогеров, роден 1867 година во Охрид. По завршување на основно училиште и нижа гимназија, во 1882 оди во военото училиште во Софија. Воената кариера ја започнува со учество во српско-бугарската војна 1885. Напредува во службата и достига до чин генерал. Освен во бугарската армија, има висока позиција и во ВМРО. Убиен на 7.јули 1928 по наредба од Иван Михајлов.

Еднаш порано го спомнав податокот дека Александар Протогеров никогаш не се женел и немал деца. Така да напишаното во Вест (сопственост на Westdeutsche Algemeine Zeitung), дека Мартин е внук на Александар Протогеров е помалку романтична пропаганда. Веројатно е дека е од истата семејна лоза, но точното сродство не е кажано.

Останува на тебе, како охриѓанец, да се распрашаш кај постарите што знаат за семејството Протогерови, и кога ќе дознаеш, кажи. Инаку, медиумите на Керим ќе ни продаваат слика каква што ним им чини...
Масонеријата има задача да ги филува работите за да создаде беграунд на некој нивни член.Токму на тоа се заснива нивната моќ низ вековите.Пропагандата може од најголемиот предавник да создаде најголем херој и обратно,во зависност од потребите.Но едноставно бидете сигурни дека никој вистински Македонец нема да учествува во создавањето иднина за Македонија,секогаш некој друг ќе биде “пикнат“ од страна и на малку чуден начин.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
, a u ovaa ludnica koja ne se znae ni koj e kum ni koj e svat ni koj sto prai na kogo mu prai najarno e da si lud ko mene :tv:

Mozebi e ludnica za nekogo.
No treba da znaesh deka se tochno se znae, isplanirano i koj ke bide kum i koj ke bide svat a i koj ke naebe.:shok::shok:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Мартин ПРОТОЃЕР, шеф на кабинетот на премиерот Груевски. Дојде во неговиот тим од ВАЦ, односно тимот на Срѓан Керим во МПМ. Исклучително образован (магистер по медиуми и интеркултурни комуникации, магистрирал на факултетите по филозофија на универзитетите Виадрина во Франкфурт и Свети Климент во Софија. извор.), еластичен за контакти, со добри врски во медиумите, и доверлив. А се уште нема ни триесет години. Еден од оние кои ќе бидат во врвот на партијата барем наредните десет години.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=1BBF81A101670F44B57043A2875E7F0B
Maлку дополнително објаснение: магистерскиот курс по медиуми и интеркултурни комуникации е подготвен од германскиот универзитет Виадрина за Колеџот за медиуми на Југоисточна Европа во Софија, кој работи во состав на филозофскиот факултет на софискиот универзитет “Климент Охридски“. Проектот е финансиран од Пактот за стабилност на Југоисточна европа, чиј директор е Бодо Хомбах, извршен директор на WAZ. Магистерските студии траат две години, и се одржуваат по еден семестар во Софија, Франкфурт на Одра, Ница. Според програмата, изгледа дека има пристојно ниво.

Она што е противречно до крајност: Мартин Протогер е со добри врски во медиумите, а мнозинството од медиумите во Македонија (на прво место оние што се сопственост на WAZ, компанијата кадешто се “врските“ на Протогер) во моментов работат во корист на Грција. Владиниот Вечер само на изглед е против, но не оди подалеку од партиско препукување и воопшто нема намера ниту интелектуална сила да загребе во суштината на проблемот.

И сето тоа е “патриотска политика“?

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31

Izgleda i na ovoj Vlaskoto Lobi go platilo...Ke ispadne vo Makedonskata Vlast se ima....osven Makedonci....:pos2:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Масонеријата има задача да ги филува работите за да создаде беграунд на некој нивни член.Токму на тоа се заснива нивната моќ низ вековите.Пропагандата може од најголемиот предавник да создаде најголем херој и обратно,во зависност од потребите.Но едноставно бидете сигурни дека никој вистински Македонец нема да учествува во создавањето иднина за Македонија,секогаш некој друг ќе биде “пикнат“ од страна и на малку чуден начин.:toe:
Па ова ако е вистина, тогаш Гејлада е создадена од Масоните.

Член од
29 мај 2008
Мислења
156
Поени од реакции
8
На 40-дневниот помен на уште еден голем македонец... :kesa:
Тодор Александров:
ужалените
од лево на десно:
Иван Ванче Михајлов, Александар Протогеров и Ѓеорѓи Христов.

Само да додадам дека Ванче Михаjлов е краjниот вдесно.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Не ми е јасно сега, за голема Бугарија се бореле или за автономна Македонија ?
и нема да ти биде, ни тебе ни мене....ни тогаш ни сега...

Бугарите свесни и тоа многу добро за постоењето на МАКЕДОНСКИОТ народ, своите кампањи и пропаганди ги темелат на забуна......

Љупчо долета на Македонски крила, дечките во планините мислеа дека гинат за Македонија, но всушност ја делеа истата....

сума сумарум...БУГАРторлук...НИКОГАШ ..... НЕМА ДА ГО повика Македонскиот народ на Борба за мајка Блгарија, зошто знае дека ке нема кој да се појави...НО ЗА МАКЕДОНИЈА ...е тоа е друго

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
имам наградно прашање....

ЗОШТО О ЗОШТО....грото симпозиуми и семинари на буџетарите и фирми блиски на ДПМНЕ се одржуваат во Бугарија....поскапо, подалеку, непрактично, ранење на душманот....

НЕЛИ КУПУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ?

Kajgana Shop

На врв Bottom