Мала дигресија, ако може.
Ивица Боцевски, шеф на кабинет на Минчев, кога Минчев беше вицепремиер во владата на Бучко, а претходно интернист во амбасадата на Македонија во Вашингтон, кај пуленката на дедо Ќирило едноокио, цвеќарката, па потоа кај Димитров.
Значи, кај Минчев во владата на Бучко шеф на кабинет, потоа портпарол на владата на Гвујо, за на крај да стане вицепремиер за евроинтеграции во старо-новата влада на Гвујо!
Е сега, ако ова не е комуњарска инфилтрација при две очи, не знам....или е местенка...или исплаќање на дел од долгот кој го има Гвујо кон Б.Ц. за премиерството?
За оние кои не се сеќаваат има објективна вистина во шпекулацијата дека е договор меѓу Бране и Колјо Гвуев - за нати го дај ми го т.е ја тебе премиер, ти мне претседател и ако случајно ме нема од сцена т.е. моите малку ме заборават да ме вратиш во политички фокус.
Е сега...да се навратиме...дојче штудентот Протуѓер(ов) од кај Керим кој е дете на коминтерната и комунимот кој не лажеше дека Америка и Енглеска биќе земља пролетерка, а кој стана амбасадор во комуњарско, па министер преку Гуштеров во владата на Љубче, па пак амбасадор, па директор на Вац, за на крај повторно да стане некојси како Прецедник на Генерално собраЊе на ООН предложен од Гвујо...ако ставиме равенство, доаѓаме до пуленот Протуѓер(ов) кој обучен од Керим во Немачнко, стануе шеф кабинета на Гвујо??? до кој научен заклучок ќе дојдеме???
Освен заклучокот дека на Македонија одамна и треба политичар со ум како Арбен Џафери, може да се изведе научни закључак дека е нешто мноооогу труло во земјата клета наречена Македонија!
Чекам партиско-пицопевачки коментари!
Повелелееееее!