Мамин син

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.969
Поени од реакции
25.571
Mozam roman da pisam na temava. Edna od glavnite pricini poradi koi zavrsiv dve dolgi vrski. Ne mozam da svaram mamini sincinja, nitu pak sum spremna dozivotno da vojuvam so nekoja posesivna ludaca i da go vlecam Edip nakaj mene.

Maksecka, imate li decinja? Dali si svesna deka ovaa osobina kaj covekov nema da uspees da ja iskorenis nitu za sto godini? Spremna li si zel zivot da se nosis so ova? Ova se prasanja koi sama treba da si gi postavis i sama da si doneses zaklucok.

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Маж ти освен што е златен на мајка исто така и многу горделив за да се преселите кај твоите. Можеби доколку успеете да живеете сами, ќе има хармонија, но и ќе ти го нафрла тоа при најмал финансиски проблем ,,Да бевме кај мама..,,

Maksecka, imate li decinja? Dali si svesna deka ovaa osobina kaj covekov nema da uspees da ja iskorenis nitu za sto godini? Spremna li si zel zivot da se nosis so ova? Ova se prasanja koi sama treba da si gi postavis i sama da si doneses zaklucok.
Потполно се слагам. Нема да ја искорени.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Натерај ја некако да не гледа турски серии.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
ne znam sto e problemot so zenava ama veke podolgo vreme ja primetuvam deka probuva da me prislusuva, ama sega ja fativ na lice mesto, ama ne e problemot samo so nea, ocigledno sto i da napravi ona i da ne e ispravno maz mi ke bide na nejzinata strana, a ne jas i sin mi, ona e broj eden ne sme vazni nie[DOUBLEPOST=1409830363][/DOUBLEPOST]postojano slusam deka ona mu bila majka, a deka mozel da ima zeni kolku saka, a mene ako ne mi se svigalo sum znaela kade e vratata i mozelo slobodno da si odam
Имаш два проблеми: едно е тоа што свекрвата се однесува така, друго е односот на сопругот.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

Покушај, нема што да изгубиш :)

не сериозно, стварно не ја разбирам потребата да прислушкуваш туѓ муабет! нешо демек, "синко, ова не е на арно, те варa"...

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.316
Поени од реакции
3.706
му кажав, ама он ми рече дека ако и речел ке требало да се кара, дека сме под нивни покрив (не значи дека ако сме под покривот на неговите родители дека треба на глава да се качуваат) а жената си е таква да не речам "свој леб јаде, туѓо гајле бере" за цело село знае да ја прашаш и само оговара, еднаш дури случајно ја слушнав како ме оговара по комшии и тогаш син и ништо не и рече си преќуте, па зар цел живот треба да ја трпам, само за неа гледа, за мене и за син ми не му чуе
Искрено жалам... една поговорка или што и да е вели „од главата си патиме“, искрено како што и другите рекоа не може да му туриш мозок на некој кој го нема. Жената вервуам е некаде околу 60ка без работа или штотуку пензионерка која искрено не знае како да си го потполни времето па наместо да ја интересира сопствениот живот ја интересира се околу неа вклучуваќи го и синот кој е женет и има веќе свое дете. Не знам што да додадам, жената е лесен проблем за решавање ако мажот ти сака да го реши. Познавам многу кои живеат во иста куќа/стан и на иста маса јадат со свекорот/свекрвара/дедото/бабата ама немаат ни М од Мешање во работите и фамилијата на синот/ќерката. Жената има некој проблем а синот несака да го признае тоа... жалам но не можеме да ти помогнеме мислам на форум, подобро прашај за некое советувалиште со психолози и такви работи. Работава е сериозна и разделба иако можеби најлесно решение е всушност најтешко ако се земе фактот дека имаш дете со маминото дете кое не сака да порасне...

chimera

୧༼ಠ益ಠ༽୨
Член од
17 август 2014
Мислења
39
Поени од реакции
91
И? Што сте збореле со шваљерот, па да неќеш да те чуе, м?
Јака ти душа.
Имав таков случај ко помала, се подизгорев. Сега ни е инсајд џоук со друштво, али па истовремено плаши да замислиш брак со таков.
И еден ден од ведро небо ми вика: „Абе, јас ќе одам за *небитно каде*. Јас неќам, верувај, ама знаеш мама каква е, ми уплатила и морам сега.“ :vozbud:
Важи, пошто ова до Стајковци пат е и мама може да се потпише место тебе.
Лошо, многу лошо е кога мама во секоја сфера мора да е вмешана, иако „детево“ има 20, 30, па и 40+.

Мама е столбот на проблемот, ама да не се лажеме дека тој е нешто поарен, туку му одговара тој нејзин кромањонски менталитет пошто го тапша по рамо дека ја заслужува Кејт Мидлтон и е алфа муж т.е. држи конци под контрола, секако, преку неа.
Би ти рекла првично да разговараш со неа, ама не очекувам позитивен исход. Напротив, таа ќе испадне жртвата пошто ти во нејзина куќа си се осмелила да одбраниш приватност...што ли има да криеш?
Америве лајна да јадат со оуврли атечд грлфренд. Свеки/мама во заби ги носи.

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Ниедна мајка не му мисли лошо на синот сака само најдобро да му е. Каков демон ги направивте мајките бог да чува. Се се решава.

Член од
4 септември 2014
Мислења
13
Поени од реакции
7
Ниедна мајка не му мисли лошо на синот сака само најдобро да му е. Каков демон ги направивте мајките бог да чува. Се се решава.

Што сакаш да кажеш со тоа дека не му мисли лошо па затоа ја прислушува снаата на врата не само додека збори на тел туку и додека некогаш разговара со мажот она виси на врата и прислушува

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Што сакаш да кажеш со тоа дека не му мисли лошо па затоа ја прислушува снаата на врата не само додека збори на тел туку и додека некогаш разговара со мажот она виси на врата и прислушува
Не сакам да се мешам во туѓи проблеми, но ќе одгворам. Тоа погоре напишаното се однесуваше на некои мислења погоре кои од мајките направија демони.
Што се однесува до слушањето разговори, ако мене ми се случеше ама ич немаше да се замарам и онака нема што да се слушне. Мајка како мајка, радознала, сака да знае, ја интересира, сепак и е син, се грижи. Лошо не му мисли сигурно.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.998
Поени од реакции
12.656
Газди ви се и што сакаат ќе прават затоа што луѓето се себични и љубоморни.
Ако не сте способни да бидете свои газдаи со свој имот не влегувајте во брак или во спротивно трпете срања и не цвичите.
Толку е едноставно.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
па поарно е...пола не ги ни знаеш, а со другата половина не комуницираш или ги гледаш попреку
Се е до индивидуата. Просечен балканец со сељачански (балкански) менталитет и на марс да отиде пак ќе се грижи земјаните да видат дека он е мажот у куќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom