за кај моите не ни сака да слушне да живееме кај нив, а дека ќе се оделиме посебно од мајка му и татко му тешко како тргнала работава, попрво јас и он ќе се разделиме него он од неговите
.....во случајов немаш проблем со свекрвата туку со сопругот....но штом сте подолго време во брак и со деца ситуацијата е сложена....како капак на се живеете во рурална средина каде прво правило е ШТО ЌЕ РЕЧАТ И ШТО ЌЕ ПОМИСЛАТ КОМШИИТЕ
....доколку твојот сопруг се спротистави на родителите веднаш ќе биде мета на озборување на комшиите, а старите ќе направат се само да не бидат центар на внимание...последица снаата е крива, го расипала синот, му го зела паметот, го закарува со родителите и слично....од друга страна ако кругот на пријатели е од поблиска околина и поголемиот дел изиграваат балканци....МЕНЕ ЖЕНА НЕ СМЕЕ ДА МИ ПИСНЕ, КОЈА Е ТАА ДА ЈА НАВРЕДУВА МАЈКАМИ, ЈАС КАКО ЌЕ КАЖАМ ТАКА ЌЕ БИДЕ И СЛИЧНО.....тогаш доколку твојот сопруг изреагира поинаку во нивните очи ќе биде СЛАБАК, ПАПУЧАР, НЕСПОСОБЕН И СЛИЧНО.....така да и тој до негде е во мат позиција
единствен начин доколку сакаш да го сочуваш бракот, а истовремено и да ја подобриш позицијата е да пробаш да го натераш сопругот да го проширите кругот на пријатели (да види дека постои нешто подобро) и да најдеш начин да не се нервираш на сплетките на свекрвата (што е многу тешко)
една моја пријателка имаше слични проблеми со свекрвата и свекрвата често пати и претурала по нејзините лични работи....еден ден и пукна филмот па во фиоката во која биле нејзините работи одозгора ставила кондоми и тазе искористен кондом од предходната вечер со мажот и...после тоа свекрва и веќе не и ја отворила фиоката ниту пак го спомнала инцидентот
не секогаш ваквите фори функционираат, но на некои луѓе неможеш на друг начин да им посочиш дека ти ја нарушуваат приватноста