Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Струмикс се е океј значи секаде има вработени кои не работат исправно кои мислат ако се на таа функција ке си играат мајтап.Никој не би сакал полицаец да го матка да си игра со него и да го прави будала.......Нашата Внатрешна контрола е екстра и мислам дека работат баш како што треба Државата ни иде напред сите пропусти се исправаат и се гледа да има што помали пропусти не само во полицијата и во други области.А ако некој од службениците мислиш сакаат да те *зае*ат* да те местат беспотребно бараат пари и сл како досега што си правел Внатрешна контрола така и продолжи .. а приметиш нешто што не е океј со полицијата пријави си имаш право никој неможе да те кочи.

А кај нас да има некои места каде што ограничувањето на брзината е за никаде но тоа е поради безбедносни причини.Доста беше офф-топик ќе направиме тема и таму слободно убаво ќе си помуабетиме зошто тука е за кој колку возел.Поздрав
Тоа сигурно.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Максимална брзина 210 на автопат Тетово-Скопје , заработив 400 евра казна и 6 месеци забрана за возење, истото и тој што се тркаше со мене.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
205km/h.. со од татко ми вектрата. 2.0 dti.гостивар-тетово. по правиот дел.

е сеа ме интересира.. да би напрајл некој приватна стаза, и пример покрај организирани трки шо би се оддржувале да има и отворени денови каде секој ќе може да иде и да го изгори своето возило (ова би било све легално).. мм? фала богу ќе се плаќа одредена сума за влез..

би упалила таа работа?
Треба стазата да ти биде опремена со редари и брза помош и пожарна. Второ стазата треба да има некакви стандарди зони за излетување сигурносни барикади боксови и милион други работи не е така лесно.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
145 км на час со шкода фелициа стара 14 год. тоа беше втор пат да излезам на автопат ( од коа ја зедов возачката )......татко ми беше до мене......после тоа 3 месеци не ја пипнав колата :/

Член од
4 јануари 2012
Мислења
39
Поени од реакции
24
Ехех еден Шпон на Автопат Скопје - Куманово со 190 ја изгуби задната десна гума, па ја бркаше и преживеа човекот јас сум жив сведок му позајмив дигалка да смени гума

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
TOP SPEED

Imam eden drugar koj sto pred edna godina imase YAMAHA R-1 i znam deka bese leto.imsae desavka PIVO fest kaj Belvi.Na vrakanje tipot so uste eden na motor go spuka motorot 300 i vise, on rece deka izmerile 317km/h i zamislete go spukal i na edno trkalo.
Inaku so mojata VECTRA 2000cm3 16v 177ks,tatko mi ja imase krenato 248km/h,a so AUDI-TT-to na Tetovo-Gostivar razvi 270 km/h.
Adrenalin pukase u mene u p.m.
I kakov motor imase TT-to...... TT-RS bese? :D
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:34 ---
Epa vaka...Od eden moj drugar tatko mu e zavisnik od brzo vozenje :). So nego se imam vozeno okolu 240-250 km/h so Bmw 540i 306 konja ponoviot model(2007 godina). Veruvajte nisto ne pomnam, osven toa sto patot cel se gledase potesen i potesen ili nz kako da opisam....Seriozno vi kazuvam :D
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:52 ---
So Mercedes 220 E. So tatkomi patuvav za Belgrad (270 KM/h) mislev deka poletavme. Ama mislam Mercedes si e Mercedes........
Mercedes e mercedes vistina, ama mercedes e220-270km/h, na drug da mu kazis takvi filmovi....

Член од
29 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
11
Убо ти кажаа дечките погоре дека никој од нас а и од цела држава, не излегва со колата и константо вози 200 на сат. Прво условите не дозволуваат, патиштата се за кршење на камења во бубрези, а и немаме ферари/ламборџини по гаражи... Конкретно мојата кола поќе од 165 на гла да се наместам не оди :гик:
Meне лично еве ми смета на пример кога во Скопје на партизанска возат со по 150... Сепак е градско подрачје, настрана од градот во зависност од условите на патот можиш да се опуштиш.
Исправно е тоа што го велиш дека не е во ред да земиш кола и да ја нагазиш до даске... Ама оти на пример на места каде што има предиспозиции да се вози пример по 90, има ограничување од 60?
Јас лично возам со навигација која ме предупредва ако возам со 10 km/h повеќе од дозволеното, и сум наишол на многу места каде што е претерано ограничувањето.
Сеа човек сум, еднаш на 100 пати ми иди да се издувам и да нагазам малку повеќе, и ти не си имун на тоа 100% сум сигурен ;).
Ставот ти е јасен, сакаш да се почитуваат правила и прописи и јас сум за... Али општо ние сме махери за обратното :sneaky: Казни? Нека има, ама да има за сите :coffee:
Ova za partizanska sho vozat 150...... Na koj drug nacin maminite/tatinite sinovi ke pokazat deka nivniot mercedes s klasa/porsche cayenne/ bmw m3 ili bilo sto drugo odi 150 ili poveke?? ;D
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:58 ---
260 km/h na vrakanje za Svajcarija, vo blizina na Zagreb.
kakva kola? :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
http://www.jaguar-cars-blog.com/2008/06/jaguar-xf-30-v6-petrol-specification.html

Комшијата мој шкода фелиција караван 1,3 кубици ја тераше 200 “и над 200 одеше али сказалката не можеше појќе да кажва...“

Чудо едно овде во македонија куп деца возат коли 20-100 километри побрзо од шо се фабрички напраени

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
http://www.jaguar-cars-blog.com/2008/06/jaguar-xf-30-v6-petrol-specification.html

Комшијата мој шкода фелиција караван 1,3 кубици ја тераше 200 “и над 200 одеше али сказалката не можеше појќе да кажва...“

Чудо едно овде во македонија куп деца возат коли 20-100 километри побрзо од шо се фабрички напраени
:)
E de, masina.
Gledam, mislis deka te biva za sarkazam, i u pravo si, te biva. Valjda.
Kolku za brzinata, zosto mislis deka napisav nekoj za da mi poveruva? ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
:)
E de, masina.
Gledam, mislis deka te biva za sarkazam, i u pravo si, te biva. Valjda.
Kolku za brzinata, zosto mislis deka napisav nekoj za da mi poveruva? ;)
A за шо си напишал?

На кој да му верваме на анонимен форумџија на кајгана или на фабриката Јагуар?

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
B
A за шо си напишал?

На кој да му верваме на анонимен форумџија на кајгана или на фабриката Јагуар?
Bidi ateist, veruvaj vo toa sto sakas. ;)
Plus, ako vidis podobro...Premium Luxury ima i vo diesel i vo petrol. Mojot e petrol, taka da. Research better.

Kajgana Shop

На врв Bottom