Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
130 со југцето! Права ствар! Толку му е душата. Додуша секаде на афтопативе кај нас толку го пичам до крај хаха :pos2:
И со таа брзина во југо има адреналин, пошто ја осеќаш брзината и тресењето:drk:
И среќен сум што неам кола што ќе пичит мн брзо пошто сигурно ќе и вадам душа а нашиве патишта и не се за брзо возење!
Море златна 100ка и чао пријатно :)
хаха. имам кажано дека со стокец имам возено 160. и од искуство може да кажам дека адреналинот ти е кренат од аспект на прашањата.
што ако откажат кочници?
што ако ти пукне гума?
што ако дувне така појак ветер па те однесе на страна ( заебана ствар ЕПТЕН)
и слични прашања.

да не заборавиме правам муабет за ЗАСТАВИНО возило. :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
баш фино си се прашувал... јас на времето кога возав Z-128 и до 190 ја имав еднаш дигнато, ниеднаш не се запрашав вакво нешто... денес кога возам појаки коли си се запрашувам често КАЈ МИ БЕШЕ ПАМЕТОТ ТОГАШ и си се потсетувам колку многу среќа сум имал...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
баш фино си се прашувал... јас на времето кога возав Z-128 и до 190 ја имав еднаш дигнато, ниеднаш не се запрашав вакво нешто... денес кога возам појаки коли си се запрашувам често КАЈ МИ БЕШЕ ПАМЕТОТ ТОГАШ и си се потсетувам колку многу среќа сум имал...
Не би рекол дека се појаки... побезбедни, подобро дизајнирани и пред се потивки.

gil

Член од
28 мај 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
imam vozeno poveke avtomobili nad 200 km\h najbrzo sum vozel so reno vel satis 240 km/h so uste cetiri sopatnici na hrvackata magistrala,najbrzo me imat vozeno so opel calibra 250 km/h toa bese poodamna i so motor yamaha r1 me imat vozeno okolu 275km/h, sega go imam posledniot model na nissan primera 2.2 disel 140 k.s mozebi so nea ke si go smenam rekordot haha!

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Со сеат леон 210 ( не ја таткоми ја бев совозач :) ) и бев уплашен малце :) . А ја максимум 90 :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Никогаш нема да сфатам како е можно 128-ка да оди 190. Дури и да ме седниш и пред мои очи да ја видам сказалката, пак нема да ми се верува.

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
хаха. имам кажано дека со стокец имам возено 160. и од искуство може да кажам дека адреналинот ти е кренат од аспект на прашањата.
што ако откажат кочници?
што ако ти пукне гума?
што ако дувне така појак ветер па те однесе на страна ( заебана ствар ЕПТЕН)
и слични прашања.

да не заборавиме правам муабет за ЗАСТАВИНО возило. :)
Да да али младост лудост и немаш време толку да мислиш на ова..
А за откажување на кочници само еднаш ми се има десено...пукна гумицата и истече цел глицерин..Али мислам дека може на секоја кола да се деси ова не само на застава :)
Ма за ништо не го менувам југцето! =)
П.С
No risk no fun
П.П.С
Ова на шала беше =)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не би рекол дека се појаки... побезбедни, подобро дизајнирани и пред се потивки.
па всушност за толкави големи брзини ПРИОРИТЕТ Е БЕЗБЕДНОСТА на возилото пред се !
--- надополнето: May 31, 2011 1:40 AM ---
Никогаш нема да сфатам како е можно 128-ка да оди 190. Дури и да ме седниш и пред мои очи да ја видам сказалката, пак нема да ми се верува.
зашто да неможеш да сватиш? со секое преправање т.е модифицирање на моторот ти правиш повеќе работи. еве ја на пример знам дека стокец фабрички повеќе од 140/150 неможе да оди. е сеа кај мене на моторот има направено 2 пати ремонт што значи дека се поголеми клиповите т.е пошироки и нормално е да има повеќе снага моторот...
Да да али младост лудост и немаш време толку да мислиш на ова..
А за откажување на кочници само еднаш ми се има десено...пукна гумицата и истече цел глицерин..Али мислам дека може на секоја кола да се деси ова не само на застава :)
Ма за ништо не го менувам југцето! =)
П.С
No risk no fun
П.П.С
Ова на шала беше =)
хаха да бе да.. ја коа сум сам у кола можам да правам што сакам и одговарам само за мене ( и евентуално ако повредан некој друг кој е соучесник ус ообраќај ) ама кога возиш уште некој со тебе сепак имаш многи поголема одговорност. зашо тогаш одговараш и за последиците што може да им ги нанесеш на другите.. у секој случај не е баш паметно да се леташ многу и многу поготово со куго или стоеден ил па 128ца.. :)

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
како не се појаки бе друже... 1100 кубика и 35 коња со 1700 кубика и 92 коња исто ли е? а разлика во килажа меѓу возилата е многу мала...
--- надополнето: May 31, 2011 8:29 AM ---
може може.... само треба некои модификации мали на машината и ке оди и 190 ама ептен време треба за да ги дигне тие...

Член од
7 декември 2010
Мислења
151
Поени од реакции
39
Јас имам возено 207км/h во мерцедес ц класа а ме имат возено со 280км/h оти толку одеше иначе можеше и поише да вози:) иначе вујкоми имаше хонда незз шо модел ама беѓе 3.2 кубици и 340-350 коња беше графирана 360 и од германија до тука има стасано за 8-9 саати па сеа замислете колку возел иначе со мене ја возеше 120-130

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
како не се појаки бе друже... 1100 кубика и 35 коња со 1700 кубика и 92 коња исто ли е? а разлика во килажа меѓу возилата е многу мала...
Не ме дупи, Цитроен Дијана има 650 кубици, 2 цилиндри и 35 кс. Фичо има 40 кс на 750 кубици. Кое возило си го возел ти со 35 кс и 1100 кубици?

101 има 1100 кубици и 55 кс, или 1300 кубици и 75 кс.Колку КС има куриерот што го дрнкаш?

јас стигнав и пред да тргнам
Знајме за тебе, немора да се фалиш...

А и тебе и на твоите следбеници... им отидоа мислењата.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
--- надополнето: May 31, 2011 8:29 AM ---

може може.... само треба некои модификации мали на машината и ке оди и 190 ама ептен време треба за да ги дигне тие...
Ако е муабетов за модификации тогаш во ред, а фабрички како што си е под хауба, ќе ме воодушеви и на 160 ако ја видам сказалката :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
На обиколница 230 km/h со Mercedes E500 2010 година модел инаку тест возило.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Прво да си се пофалам, 170ка последно на автопат. :cool:
хаха да бе да.. ја коа сум сам у кола можам да правам што сакам и одговарам само за мене ( и евентуално ако повредан некој друг кој е соучесник ус ообраќај ) ама кога возиш уште некој со тебе сепак имаш многи поголема одговорност. зашо тогаш одговараш и за последиците што може да им ги нанесеш на другите.. у секој случај не е баш паметно да се леташ многу и многу поготово со куго или стоеден ил па 128ца.. :)
Баш одговорноста кон другите треба да те води, што ако во другата "евентуална" кола има родител со мало дете? Глупости се прават единствено на некој празен, селски пат, или некаде каде што си апсолутно сигурен дека не можеш да повредиш НИКОЈ друг освен себе (кога веќе си решен да правиш глупости) :)

Јас имам возено 207км/h во мерцедес ц класа а ме имат возено со 280км/h оти толку одеше иначе можеше и поише да вози:) иначе вујкоми имаше хонда незз шо модел ама беѓе 3.2 кубици и 340-350 коња беше графирана 360 и од германија до тука има стасано за 8-9 саати па сеа замислете колку возел иначе со мене ја возеше 120-130
o_O Од Германија до Македонија за 8-9 саата се стига само авионски преку Будимпешта и тоа ако не касни летот. Невозможно е да се стигне со кола за толку време.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ја возех 267 км на сат и одеднаш ми испадна предно лево тркало и морав да намалем на 190 оти тркалото заостана зад мене па ко ми се доближи го намерив и цимнав со волано малце лево и пак си се намести и после не возех појќе од 230 да не испадни пак. То беше на удолницата од брачедми спасе звани бицепс па лево шо се врти за на кај старото школо одма кај кире мечката шо лани ја мажи ќерка му за ване во аустралија шо е... а не се сеќавам со шо кола возев оти многу ги имам и не памтам знам само дека имаше клима оти после настинав....

Kajgana Shop

На врв Bottom