Максимална брзина со која сте возеле моторно возило?

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Eј јак аргумент, со вујко ти си бил и си ја знаел колата на памет...

Не е во ред тоа што си го направил, едно е ај у град на некоја празна улица да пробаш да возиш, ама на автопат со таква брзина веќе стварно не е во ред...

Што се однесува до темата, мој „рекорд“ е 170 (на автопат во Хрватска, на тој Тоше кај што загина). Не е некоја си огромна брзина али пред само 2.5 години иам положено така да уште неам кој знае колку возено за да имам поставено некој повисок рекорд :)
Жив кур немаше на автопатот,а колата оди мака нема,и кратко беше тоа после 60-50 возев на летната за сопирање до пред пунктот,оти обично стојат џандари горе се сменивме и фино лепо продолживме,ама до Скопје ни еден џандар не видов

--- надополнето ---

Абе и со Мика Хакинен да си бил си возел 150 без возачка!

Ми се гади од вакви ставови. Па уше и вујко ти те храбрел еј! Алооооо, имаш ли ти 2 грама мозок??
И шо има врска кога немаше коли,најнормално возење опуштено исто како со возачка тоа беше одма кога од Велес се уклучуваш за Скопје по тоа правато пушка се гледа пред тебе си држам правец и возам

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Жив кур немаше на автопатот,а колата оди мака нема,и кратко беше тоа после 60-50 возев на летната за сопирање до пред пунктот,оти обично стојат џандари горе се сменивме и фино лепо продолживме,ама до Скопје ни еден џандар не видов

--- надополнето ---

И шо има врска кога немаше коли,најнормално возење опуштено исто како со возачка тоа беше одма кога од Велес се уклучуваш за Скопје по тоа правато пушка се гледа пред тебе си држам правец и возам
Да бе у право си, исто е! Само шо не е исто!!! Недај боже, пак ќе речам, недај боже некој како тебе да ми искочи у сусрет и притоа да ме кантоса. А се дешавало, затоа и илустративно ти се дообјаснив за да ме разбереш.

Ќе си извозиш часови, ќе си полагаш, после тоа едно 10 000 километри ќе сфатиш дека ама уопште не си бул у право у моментов. Со кола нема играње. Животи се губат.

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Да бе у право си, исто е! Само шо не е исто!!! Недај боже, пак ќе речам, недај боже некој како тебе да ми искочи у сусрет и притоа да ме кантоса. А се дешавало, затоа и илустративно ти се дообјаснив за да ме разбереш.

Ќе си извозиш часови, ќе си полагаш, после тоа едно 10 000 километри ќе сфатиш дека ама уопште не си бул у право у моментов. Со кола нема играње. Животи се губат.
Знам,знам дека не е во ред,дека треба возачка,свесен сум дека е озбилен прекршок,ама за првпат испадна перфект

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Знам,знам дека не е во ред,дека треба возачка,свесен сум дека е озбилен прекршок,ама за првпат испадна перфект
Ти се напнав али ај ќе ти објаснам зашо е така. Живеам на 20 метри од улица у Скопје на која што за 6 часа имаше 4 човечки жртви. Во еден ден. И не беа во иста сообраќајка. Тоа беше рекордот што манијакалните возачи успеаа да го постават. А дур не ја средија со семафори и пропратни знаци имаше отприлика од 3 - 5 сообраќајќи неделно на улицата. Патем, есеноска бев сведок на страотна сообраќајка на истата улица. Пред мои очи луѓе крвавеа, човек висеше од шофершајбна приклештен во смачканото возило. Да не го тупам, страшно е тоа што се случува, затоа внимателно и по прописи возење.

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Ти се напнав али ај ќе ти објаснам зашо е така. Живеам на 20 метри од улица у Скопје на која што за 6 часа имаше 4 човечки жртви. Во еден ден. И не беа во иста сообраќајка. Тоа беше рекордот што манијакалните возачи успеаа да го постават. А дур не ја средија со семафори и пропратни знаци имаше отприлика од 3 - 5 сообраќајќи неделно на улицата. Патем, есеноска бев сведок на страотна сообраќајка на истата улица. Пред мои очи луѓе крвавеа, човек висеше од шофершајбна приклештен во смачканото возило. Да не го тупам, страшно е тоа што се случува, затоа внимателно и по прописи возење.
Знам свесен сум,дека е озбилен прекршок е озбилен прекршок не викам не,дека сум крив не викам не,ама кога се уклучи турбото на 2000 и нешто обртаи јак звук,130 коња,една е у Велесов мој таква кола,и не се обучавав ја право на автопат,таа кола ја возам околу година и пол, ја познавам,знам колку и е силата дали може да повлече или не,кај раштани има еден неупотреблив пат таму се имам учено да возам,не отидов ја право од дома на автопат

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Значи возачката нема никаква улога односно од пишаното не се бега па и 10 возачки да имаш.
Во денешно време и ќоро и сакато полага т.е купува возачка ... :)
Верувај дека има многу подобри возачи што сеуште немаат возачка од оние што полагале односо што тато им ја купил возачката ...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Знам свесен сум,дека е озбилен прекршок е озбилен прекршок не викам не,дека сум крив не викам не,ама кога се уклучи турбото на 2000 и нешто обртаи јак звук,130 коња,една е у Велесов мој таква кола,и не се обучавав ја право на автопат,таа кола ја возам околу година и пол, ја познавам,знам колку и е силата дали може да повлече или не,кај раштани има еден неупотреблив пат таму се имам учено да возам,не отидов ја право од дома на автопат
Никогаш ама никогаш немој да се залажуваш со ова!!! пред брзо време и јас со кола која многу добро ја познавам, па сигурно повеќе од 5 години ја возам (положив пред една година и седум месеци) ќе направев беља, имав доверба во колата ама ете ке се десеше, ми откажаа кочниците, т.е не кочеа рамномерно па ме занесе на десно што за малку ке се истумбав.. затоа биди мадро да не седиш модро.. :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Абе ова релативно е (или не?).
Со Yugo Skala 55 155 km/h - автопат Кичево - Скопје на правецот после Слатино, а со понова кола и таа нее којзнае што Лада 112 (знам дека некој не верува ама ја имам дома и вистина е имаат доста јак мотор 92кс) на автопат Тетово - Скопје рамно 200 km/h!

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
Relativno e ama spored brzinometarot vo kolata realno skrati 15-20 kmh

Член од
14 август 2010
Мислења
104
Поени од реакции
22
jas maksimum sum vozel 80km/h. ne deka se plasam tuku deka vozam tomos bt50 i toa mu e najbrzo... da bese pobrz ke go vozev pobrzo, ic ne se plasam od golemi brzini duri uzivam vo niv !!!

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Со Шкода Октавија 210 км/ч на автопатот Демир Капија - Гевгелија ! :))

Член од
6 февруари 2011
Мислења
872
Поени од реакции
3.777
230 км/h BMW 7 3500 кубици 250 коњи производство 1982 јака машина

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
100тче со Астрата на Волгоградска.. повеќе од тоа на оваа улица не би ризикувал ќе ми скокне некое чудо ќе се искршам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom