Друштво едно прашање.. Сакам од време на време да пуштам пари на моите во МК, па ме интересира како Вие праќате пари за МК ? Дали преку Western Union или пак преку банка. Не ми е толку за провизиите колку што ми е тоа околу даноците, дали треба да ги пријавуваат и сл. Би ви бил благодарен за било какви искуства ако можете да ги споделите
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Доколку пушташ на твоите родители, тие не плаќаат данок.
Побрзо ти е преку WU, башка во МКД нема да ги малтретираат твоите со прашања кој ти ги пушта парите дрн дрн...
Табела за провизијата преку WU можеш да гуглаш, а доколку праќаш преку нивната апликација провизијата е далеку помала.
Смешно или не ама со греењето во Германија и струјата едно 90% живеат како циганарија и пуштаат два радијатори макс и се радуваат како се греат на 18 степени дома.
Кој те лаже другар да ти ги врати парите.
1. Плаќаат поголеми сметки, само тие што не знаат колку од небенкостенот им се одбива на парно па мислат дека со 30еур месечно може да се греат. Потоа плачки кога ќе дојде за надоплаќање.
2. Исто, плаќаат тие кои 24/7 цела куќа има е парното на макс, а прозорот отворен. Сепак, си трошел и ќе платиш. На некои и така им е убаво.
Како и да е, заблуда е дека 90% премрзнуваат и живеат како цигани.