Сите. Со тоа што другите најверојатно има можност да си продолжат во јануари, а кај нас тоа соопштението е напишано 10 души со докторати да го толкуваат, што значи можно е во февруари да си продолжат со редовна работа.Ако има некој инфо да каже, ова стопирање на термините до февруари важи за сите земји од Западен Балкан или само нашава северна вукојебина е казнета?
Ужас. Јас оправдувам ограничувања на месечно ниво, ама уште не можам да сфатам зошто не го прилагодат аплицирањето само со прикачен договор за работа. Секаква багра аплицира, добива термин и не се појавува на терминот.Сите. Со тоа што другите најверојатно има можност да си продолжат во јануари, а кај нас тоа соопштението е напишано 10 души со докторати да го толкуваат, што значи можно е во февруари да си продолжат со редовна работа.
Дотогаш ја тегнат работата за другите леле мори мајко... ни термини салам има, ни визи салам има со ред издавање.
Требаше тоа одамна да го направат т.е. од сам старт на ваквиот вид на аплицирање, се согласувам.Ужас. Јас оправдувам ограничувања на месечно ниво, ама уште не можам да сфатам зошто не го прилагодат аплицирањето само со прикачен договор за работа. Секаква багра аплицира, добива термин и не се појавува на терминот.
verojatno podzemna soobrakjajnica napraile
Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
И кичма а и промаја трансДечки дај кажете нешто повеќе за лагерист како што ? Кај нас гледам убај плати нудат и бараат многу. Кичма транс е? Во смисла кревање тешко работи на раце (не смеам поради операција) или ?
Ви благодарам
Се освен Амазон е до некаде кичма транс. Избегнувај го ДХЛ што можеш повеќе, или барај ако веќе имаш аплицирано да одиш на пробен ден, или барем да видиш шо ќе е работата.Дечки дај кажете нешто повеќе за лагерист како што ? Кај нас гледам убај плати нудат и бараат многу. Кичма транс е? Во смисла кревање тешко работи на раце (не смеам поради операција) или ?
Ви благодарам
За вакцинирани со признати вакцини нема карантинДечки за влез во Германија, задолжителен е карантин од 5 дена за македонците (вакцинирани)? Пишува за патници од високо-ризичните зони дека е, ама не сум сигурен дали истото важи и за вакцинирани. Како за турист прашувам.
Јас ко се вратив од МК претходниот пат 3 пат по автопат ме застанаа знаеја и таблици маме му ебам. Дома ми се јавија 3 пати ама јас им пратив негативен тест по меил САМ уште пред да пуштат решение за карантин и им кажав дека кај мојте сум бил кај родители ОДМА ме ослободија…Пред да влезеш треба да се пријавиш онлајн www.einreiseanmeldung.de најрано три дена пред влез е можно. После пријава можеш цертификат да аплодираш и не мора во карантин ако си со вакцина признаена во Германија. Иначе десет дена карантин а ако после 5 дена покажеш негативен тест може и пет. Но искрено да ти кажам, никој не проверува на тебе е оставено.