Zdravo, mi treba mala pomos
". Slednata nedela pocnuvam so rabota vo Germanija i dali nekoj mozebi znae posle kolku vreme moze da gi zemam decata i kako bi prodolzile vo skolo tamu tie se 12 i 9 godini. Vo ambadada mi kazaa po 5-6 mes no toa e mnogu vreme. Ve molam ako ima nekoj iskustvo da mi kaze
Pozdrav
За да земиш некого мора да имаш обезбедено стан. Имаш стан и доволни примања, можеш одма да си ги земиш децата. А за да добиеш стан потребно е да исполнуваш услови, редовна плата, чиста schufa, кауција(која е голема, ама кауцијата е мал проблем банките даваат кредит за тоа) + над 20 кандидати се пријавуваат за 1стан ваљда знаеш, шансите да те одберат баш тебе кој сега си дошол,нов, покрај некој кој 20,30год или цел живот живеат тука ти се скоро 0%. Еве јас цела година се начекав за стан, bewerbung за над 100 стана направив, дури и изгубив надеж дека ќе добијам, ама на крај чекањето се исплати и добив стан.[DOUBLEPOST=1478228242][/DOUBLEPOST]
Zdravo, mi treba mala pomos
". Slednata nedela pocnuvam so rabota vo Germanija i dali nekoj mozebi znae posle kolku vreme moze da gi zemam decata i kako bi prodolzile vo skolo tamu tie se 12 i 9 godini. Vo ambadada mi kazaa po 5-6 mes no toa e mnogu vreme. Ve molam ako ima nekoj iskustvo da mi kaze
Pozdrav
За да земиш некого мора да имаш обезбедено стан. Имаш стан и доволни примања, можеш одма да си ги земиш децата. А за да добиеш стан потребно е да исполнуваш услови, редовна плата, чиста schufa, кауција(која е голема, ама кауцијата е мал проблем банките даваат кредит за тоа) + над 20 кандидати се пријавуваат за 1стан ваљда знаеш, шансите да те одберат баш тебе кој сега си дошол,нов, покрај некој кој 20,30год или цел живот живеат тука ти се скоро 0%. Еве јас цела за стан, bewerbung за над 100 стана направив, дури и изгубив надеж дека ќе добијам, ама на крај чекањето се исплати и добив стан.