ретардирани муабети правете, не се веродостојни статистиките на владата, јас не сум партички определен и мислам дека исти калап се и сдсм и ве ме ро и сите тие партии, кои би направиле се само да измамат и да украдат... а македонците се се само не се со најголема куповна моќ во регионот.... како што рече некој, не се регистрирани многу од тие што земаат по 100 евра плата и 8000 денари... на пример мојата сестра работи во цвеќара 8 години и зема 8000 денари плата од кога е почната ни покачување ни ништо, нејзиниот свршеник работи обезбедување во бастион(од скопје обезбудвање фирма) и зема 14 илјади плата.... а тие високите плати ти се тие во администрација што работаат кој се 170 илјади селјаци и свињи што дремат и не работат ништо а земаат енормни плати...( за наша држава потребно е 40 илјади вработени во администрација, .... 170 е малце повеќе од потребно...) пошто сите влади дојдиси и вработиси со решение нивни луѓе ... ретардиран и слеп народ сме, непотизам и партиско вработување е највисока стапка од сите земји во балканот ако не и во европа ! ретардирана држава упм... додека луѓе со кфалификации ќе седат дома си дипломите, ретардирани селјаци ќе земаат пари... слеп народ сме море упм .....