Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Ако не отиднам на одмор можно е да идам...Партизан има одлична екипа па заш да не се види како играат:)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Како што разбрав на нив ќе им дадат 2000 карти,а за ваква утакмица во Белград сите сакаат да идат.Во случај да им дадат 2000 на нив нема да им стигнат не па уште и на Грците да даваат.

П

Паспарту

Гостин
Што нема да прочиташ на форумов... Каде беа Gate4 кога Паок играше ракомет во Скопје, каде беа оние толку најавувани грци да се појават во Скопје и да прават инциденти (како што дробеа 2-3 недели по весници и форуми) кога кипарските клубови играа тука? Сигурно ќе дојдат 5000 од Белград и уште 3-4 000 од Солун, нели бидејќи доволен е фактот што натпреварот се игра во МАКЕДОНИЈА :ROFLMAO:

Искрено, не очекувам голем број навивачи на Партизан поради тоа што според мене ќе ја решат работата уште во првиот натпревар со 4-5 гола разлика, па тешко дека реваншот ќе биде интересен. Шансите се 99 спрема 1 за Партизан, овој 1% е возможен само доколку го суспендираат Партизан. За да му парира на Партизан, Шкендија треба да купи најмалку уште 7-8 КВАЛИТЕТНИ играчи, а со играчи од Тетекс најавувани како супер засилувања може да се победат Турново и Напредок, тешко дека може да му се парира на Партизан. Чист пример е натпреварот пред 2 дена помеѓу Работнички и Партизан. На крај, со најмал инцидент Партизан ќе се збогува од натпреварувањето како пред некоја година, а тешко дека тоа некој од нивните фанови би го посакал.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.097
ќе видите дека шкендија голем отпор ќе му дај.само Хасани ако не му замини.шкендија е појака од работнички и тренерот на партизан изјавил дека резултатот не бил онаков како што се прикажало на теренот..така да..ќе видиме и тие не се нешто посебно

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
ќе видите дека шкендија голем отпор ќе му дај.само Хасани ако не му замини.шкендија е појака од работнички и тренерот на партизан изјавил дека резултатот не бил онаков како што се прикажало на теренот..така да..ќе видиме и тие не се нешто посебно
Да, ама Партизан играше со втор тим против Работнички и ги победи 5-1. Далеку е Партизан пред Шкендија бе, не прајте филмоој. Далеку е и Српскиот фудбал пред Македонскиов, за жал. Едно е да играш против Турново и Скопје, друго е да играш со Партизан. Не дека зборим од инает, тоа е реалноста јебига.

И незнам зошто се прае муабет за утакмицава овде на оваа тема, има посебна тема за утакмицата.

T

Tetro

Гостин
ФК Вардар останува во првата лига

Гласините кои деновиве се ширеа низ фудбалските клубови, денес беа потврдени и од претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески. ФК Вардар останува во првата лига на местото на Миравци.

Низ фудбалските кругови деновиве се ширеа разни информации околу иднината на нашиот најтрофеен фудбалски клуб, а денес на брифингот со новинарите во ФФМ, претседателот Хаџи-Ристески потврди дека и во следната сезона ФК Вардар ќе се натпреварува во првата македонска лига.
До ова доаѓа откако ФК Вардар и несудениот нов прволигаш ФК Миравци ќе ги заменат местата, односно со фузија и промена на имињата, ФК Вардар ќе се натпреварува во првата, а ФК Миравци во втората лига.
Како едно од можните имиња за ФК Вардар, се шпекулира со името „ФК Вардар 2011“, одлука која наиде на негодување кај најверните навивачи. Во 64-годишната историја, клубот успеал да го задржи името, па навивачите не сакаат тоа ни сега да биде променето.
Новото раководство на клубот веќе работи на новиот тим. Клубот го напуштија бразилците Нено, Фабио и Карлос, Златко Ристов, браќата Џангаровски, Трајче Стојковски, Перица Василевски, Емин Шабани и Веби Алиовски. Неколку звучни имиња се споменуваат како потенцијални засилувања, а тоа се Александар Васоски, Боби Божиновски, Филип Деспотовски, Александар Бајевски, поранешните играчи на Македонија ЃП Вашнгтон и Амбуре. Раководството има желба во редовите на Вардар да донесе и звучно име од странство кое би ја вратило публиката на „Градски“, па едно од имињата со кое се шпекулира е камерунецот Пјер Боја од Партизан.
Со новиот, реновиран тим на Вардар, најверојатно ќе раководи Илчо Ѓорѓиоски, со кого веќе се отпочнати преговорите.

http://on.net.mk/sportal/fudbal/fk-vardar-ostanuva-vo-prvata-liga

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Гласините кои деновиве се ширеа низ фудбалските клубови, денес беа потврдени и од претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески. ФК Вардар останува во првата лига на местото на Миравци.

Низ фудбалските кругови деновиве се ширеа разни информации околу иднината на нашиот најтрофеен фудбалски клуб, а денес на брифингот со новинарите во ФФМ, претседателот Хаџи-Ристески потврди дека и во следната сезона ФК Вардар ќе се натпреварува во првата македонска лига.
До ова доаѓа откако ФК Вардар и несудениот нов прволигаш ФК Миравци ќе ги заменат местата, односно со фузија и промена на имињата, ФК Вардар ќе се натпреварува во првата, а ФК Миравци во втората лига.
Како едно од можните имиња за ФК Вардар, се шпекулира со името „ФК Вардар 2011“, одлука која наиде на негодување кај најверните навивачи. Во 64-годишната историја, клубот успеал да го задржи името, па навивачите не сакаат тоа ни сега да биде променето.
Новото раководство на клубот веќе работи на новиот тим. Клубот го напуштија бразилците Нено, Фабио и Карлос, Златко Ристов, браќата Џангаровски, Трајче Стојковски, Перица Василевски, Емин Шабани и Веби Алиовски. Неколку звучни имиња се споменуваат како потенцијални засилувања, а тоа се Александар Васоски, Боби Божиновски, Филип Деспотовски, Александар Бајевски, поранешните играчи на Македонија ЃП Вашнгтон и Амбуре. Раководството има желба во редовите на Вардар да донесе и звучно име од странство кое би ја вратило публиката на „Градски“, па едно од имињата со кое се шпекулира е камерунецот Пјер Боја од Партизан.
Со новиот, реновиран тим на Вардар, најверојатно ќе раководи Илчо Ѓорѓиоски, со кого веќе се отпочнати преговорите.

До кога со вакви имиња бе?И општо постапкава.А тие од Миравци не знам зошто воопшто се бореа за 1 лига.Нека се расформираат слободно.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010

Срамота е ако ова навистина се оствари ... доста е со фаворизирање и попуштање на одредени имиња во македонскиот спорт ... точно е дека ФК Вардар е бренд на македонскиот фудбал , но ова воопшто не е фер кон сите останати фудбалски клубови ... а не ми е јасна ни логиката на ФК Миравци во цела оваа работа ... ако е проблемот тоа дека немаат стадион кој ги исполнува условите за играње во Прва лига , тогаш може да играат во најблискиот град каде што има таков стадион ... ако ова што го пишува за Вардар е вистина , тогаш секој нареден прволигаш кој ќе отпадни во наредните години , ќе има апсолутно право да се буни и да бара останување во Прва лига ... ако е веќе така планот , тогаш нека ја направат Прва лига како што е НБА , па да нема отпаѓање и влегување во неа и да си играат нон стоп само истите клубови , а не вака да се фаворизираат одредени имиња ... СРАМОТА

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Официјално клубот останува во прва лига под името ФК Вардар 1947, остануваат сите трофеи, историјата, боите, амблемот и се останато само долговите мислам дека не но не ме фаќајте за збор.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Не навивам за Вардар , никогаш не сум ни навивал. Од ситни години за Металург сум.
Лично , се согласувам дека без еден јак Вардар па и Пелистер , цела лига ни е глува.
Ама од друга страна, да бев навивач на Вардар(а и вака што не сум) ептен ќе ми сметаше ова што моментално
се случува. Па добро бе , подобро да испаднеа , да составеа една јака екипа , експресно да се вратеа во Прва лига наредна сезона , па и нека ја освојат тогаш, наместо некакви си фузии , па пази со Миравци бе!?!?
Една работа, ми смета што налик на слични пропаднати екипи од стилот на Охрид , Тиквеш или што ти ја знам ќе мора да додаваат некакви си бројки на оргиналното име , што кој што сака нека каже ама си е марка само по себе, а на овој начин се обезличува.
Друга работа, секој знае на кој начин овој Вардар би обезбедил учество во Прва лига наредната сезона , со тешка хипотека кон еден Миравци.
Нема да ме чуди да ги дупчат у текот на првенството , и намерно да бидат најавувани како Миравци.
Треба да имаат доблест , да паднат ... и да се вратат 5 пати посилни.

Па една Шкендија токму тоа го направи , Вардар да не може?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.637
Поени од реакции
22.674
Битолчани треба да направат револуција. Оти не го вратат и Пелистер?

Во Италија го врати некој Јувентус вака?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.766
Ова што сега се случи со Вардар е и полошо од играњето во Втора Лига кое клубот реално и те како го заслужи, срамно е ова, мене лично срам ме фаќа, до вчера Вардар беше гордост на мак.фудбалот а сега самите 1 тон кал фрлија врз себе, јас сум дециден, не се гордеам со ова.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ова што сега се случи со Вардар е и полошо од играњето во Втора Лига кое клубот реално и те како го заслужи, срамно е ова, мене лично срам ме фаќа, до вчера Вардар беше гордост на мак.фудбалот а сега самите 1 тон кал фрлија врз себе, јас сум дециден, не се гордеам со ова.
Срамот кај нив е веќе направен...сезонава се согласувам може да ги зафркаваат до безкрај...Ќе остане дека Вардар испаднал од Лига за прв пат во својата историја ама бил спасен од еден Миравци а притоа го сменил за прв пат името после незнам 60 и кусур години олку имаат постоење !!! Силекс останува единствен Прволигаш што ги има играно сите сезони во 1 лига од осамостојувањето :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.044
Ќе не зафркавате, ќе ве видам од лето кога сите ќе се нацртате на стадион на Европски мечеви...
Коклку се потресовте сите што не сте фанови на вардар тоа е чудо едно.
Пак ќе кажам ШТО ИМА НЕЗАКОНСКО ВО НАШЕТО ОСТАНУВАЊЕ ВО ПРВА ЛИГА????

Срамота е ако ова навистина се оствари ... доста е со фаворизирање и попуштање на одредени имиња во македонскиот спорт ... точно е дека ФК Вардар е бренд на македонскиот фудбал , но ова воопшто не е фер кон сите останати фудбалски клубови ... а не ми е јасна ни логиката на ФК Миравци во цела оваа работа ... ако е проблемот тоа дека немаат стадион кој ги исполнува условите за играње во Прва лига , тогаш може да играат во најблискиот град каде што има таков стадион ... ако ова што го пишува за Вардар е вистина , тогаш секој нареден прволигаш кој ќе отпадни во наредните години , ќе има апсолутно право да се буни и да бара останување во Прва лига ... ако е веќе така планот , тогаш нека ја направат Прва лига како што е НБА , па да нема отпаѓање и влегување во неа и да си играат нон стоп само истите клубови , а не вака да се фаворизираат одредени имиња ... СРАМОТА
Па никој не ни заврши работа за нас, едноставно си го купивме местото на Миравци во прва лига.
Кој не фаворизирал тука кажи ми?

Не туку мрсете муда кога не ни знаете каква е ситуацијата во македонскиот фудбал. Дали десетина клубови постојат што имаат амбиции за игра, за надигурвање, другото е се аматерско, со цел да се лапне некоја паричка од местенки и слично.
Да не најдевме спонзор ќе си игравме втора лига готово. Вака си решија да не чекаат една година и го купија местото на Миравци. Ако не го купеше Вардар, ондак Тиквеш ќе влезеше на нивно место бидејќи Миравци немаше даплати котизација, па Кавадарчани ќе го наследеа нивното место. Вака ние фрливме повеќе пари и си го купивме местото во прва лига.

Пола од овде што го дрват курот за промена на името (иако после една година пак ќе си го вратиме старото) се фанови на екипи кои низ годиниве десет имиња сменија, па ќе ми глумат тука некои стручњаци.
Што ве ебам бе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom