Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Абе да беше се легално, немаше да го прајме муабетот.
И немаше само на вас да ви е се во ред..а на останатите „фанови“ на Македонскиот фудбал да не му штимаат некои работи.
Се пашувам зашто немаш одговор на тоа како е можно да постој и Треска во четврта лига и Треска т.е. Ѓорче во трета лига, и Слога во четврта и Шкупи? А, со такви како тебе не правам муабет веќе тука завршува дискусијата. Кога ќе ве видам сите да се буните за тоа како нелегално Вардар е ваков како што е пропаднат и испоукраден од сите тогаш ќе правме муабет. Ама не тогаш на сите ви беше убаво да го гледате Вардар пропаднат ништо чудно и ти да лапаше пари од Вардар. Кога правдата ќе биде задоволена за тие што крадеа ќе биде и за ова.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Се пашувам зашто немаш одговор на тоа како е можно да постој и Треска во четврта лига и Треска т.е. Ѓорче во трета лига, и Слога во четврта и Шкупи? А, со такви како тебе не правам муабет веќе тука завршува дискусијата. Кога ќе ве видам сите да се буните за тоа како нелегално Вардар е ваков како што е пропаднат и испоукраден од сите тогаш ќе правме муабет. Ама не тогаш на сите ви беше убаво да го гледате Вардар пропаднат ништо чудно и ти да лапаше пари од Вардар. Кога правдата ќе биде задоволена за тие што крадеа ќе биде и за ова.
Па не зборам за нешто што незнам, јас ти дадов пример за Вардар(Неготино), ваљда и единствен Вардар во моментот:D и Декамел од Демир Капија, а за Треска и некои си таму екипи од скопски регион не се замарам што и како направиле, јас ти дадов пример за фузирање на два тима во еден, па ти како сакаш сфати си го.
Немора да ме цитираш, не планирам повеќе да дискутирам на таа тема, секако имаме различни мислења..сеа кој гледа реално на работите ќе покажи времето ;)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Па не зборам за нешто што незнам, јас ти дадов пример за Вардар(Неготино), ваљда и единствен Вардар во моментот:D и Декамел од Демир Капија, а за Треска и некои си таму екипи од скопски регион не се замарам што и како направиле, јас ти дадов пример за фузирање на два тима во еден, па ти како сакаш сфати си го.
Немора да ме цитираш, не планирам повеќе да дискутирам на таа тема, секако имаме различни мислења..сеа кој гледа реално на работите ќе покажи времето ;)
Абе за другите работи сите не се замарате како што не се замарате за Брацо гризли и сите што не крадеа. Кога се работи за МОЌЕН ВАРДАР сите одма се буните. Ви смета тоа нешто очигледно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Кои екипи од Скопски регион бе друже?
Имаш екипа која пред само две години беше шампион на Македонија и екипа која игра во исти ранг со Вардар од Неготино.
Македонија ЃП го зазема местото на Треска Шишево, и се натпреваруваше под името Треска, додека Шишевци си направија клуб во четврта лига ФК Шишево. Од Алумина и Брегалница, Брегалница си го зазема местото во втората лига на Алумина, а Алумина си почна од почеток.
--- надополнето: Jun 24, 2011 9:11 PM ---
Во македонскиот фудбал примери на фузија и на меѓусебна размена на статусот во различни по ранг лиги кај нас е познат по три примери. Тоа досега се случи помеѓу Алумина и Брегалница од Штип, Декамел Демир Капија и Вардар Неготино, како и помеѓу Новаци и Ресен.
Сега дрвете го уште дека ова било невидено и нечуено.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Абе за другите работи сите не се замарате како што не се замарате за Брацо гризли и сите што не крадеа. Кога се работи за МОЌЕН ВАРДАР сите одма се буните. Ви смета тоа нешто очигледно.
o_O
Не ме смеј...молим те.
--- надополнето: Jun 24, 2011 9:14 PM ---
Кои екипи од Скопски регион бе друже?
Имаш екипа која пред само две години беше шампион на Македонија и екипа која игра во исти ранг со Вардар од Неготино.
Македонија ЃП го зазема местото на Треска Шишево, и се натпреваруваше под името Треска, додека Шишевци си направија клуб во четврта лига ФК Шишево. Од Алумина и Брегалница, Брегалница си го зазема местото во втората лига на Алумина, а Алумина си почна од почеток.
--- надополнето: Jun 24, 2011 9:11 PM ---
Во македонскиот фудбал примери на фузија и на меѓусебна размена на статусот во различни по ранг лиги кај нас е познат по три примери. Тоа досега се случи помеѓу Алумина и Брегалница од Штип, Декамел Демир Капија и Вардар Неготино, како и помеѓу Новаци и Ресен.
Сега дрвете го уште дека ова било невидено и нечуено.
Јас колку што знам Декамел не играа никаде, се откажаа од секое можно натпреварување, а Вардар од трета лига влезе во Втора лига т.е се споија тие клубови, играчите од Декамел преминаа во Вардар.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
o_O
Не ме смеј...молим те.
--- надополнето: Jun 24, 2011 9:14 PM ---

Јас колку што знам Декамел не играа никаде, се откажаа од секое можно натпреварување, а Вардар од трета лига влезе во Втора лига т.е се споија тие клубови, играчите од Декамел преминаа во Вардар.
Продолжија мислам под името Лозар во третите лиги...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Продолжија мислам под името Лозар во третите лиги...
Лозар Декамел беа во Втора лига, а во трета не продолжија колку што ме држи сеќавање.
Можда општинска лига, со некои си села околни, ама и тоа не ми е верно.
Само тоа ми беше поентата, дека Миравци со Вардар или обратно немаат напраено фузија..па ваше си е што мислите.
А и за тоа е форумот, да се искажат некои ставови, кој ќе бидат на крај точни ќе видиме во периодот кој следува.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Лозар Декамел беа во Втора лига, а во трета не продолжија колку што ме држи сеќавање.
Можда општинска лига, со некои си села околни, ама и тоа не ми е верно.
Само тоа ми беше поентата, дека Миравци со Вардар или обратно немаат напраено фузија..па ваше си е што мислите.
А и за тоа е форумот, да се искажат некои ставови, кој ќе бидат на крај точни ќе видиме во периодот кој следува.
Па тоа ти викам дека продолжија под името Лозар без додавката декамел...
Ти кажав два примера за менување на местото, ете и овде имаш пример за три, па сакаш верувај сакаш не:D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сајбер, нема ништо незаконско, ама вака да останеше Пелистер во лига или некој трет ривал на Вардар тогаш па ние најгласни ќе бевме, нели ? Или ќе се праевме наудрени ...
Најдена е дупка во закон, тоа никој не го негира, ама да бидеме реални и искрени, Вардар заслужи да игра една година во Втората Лига, или 2-3-10 сеедно, никој не може сега да знае колку би останале во втората лига, клуб кој е гордост на мак.фудбалот да остане во првата лига на ваков начин е премногу срамен потег и тоа не доликува на ваков клуб, долно е и се фрла кал врз името и реномето на овој клуб кое го создавал низ целата своја историја ...
Се е политика и моментално политички одговараше Вардар да си остане во прва лига, па се разбира на крај ако има потреба има да се посерат врз клубот, ама моментолно некои луѓе треба да се представат како спасители на клубот.и тоа е тоа.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Утре е последниот рок кога македонските прволигаши и второлигаши треба да јa уплатат потребната котизација за настап во сезона 2011/2012. Во спротивно веќе во петок доколку некој од прволигашите не плати потребната котизација од 12 000 евра го губи правото да се натпреварува во првата лига, истото се однесува и за екипите од втората лига кои треба да платат 8000 евра.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
јас за мтв си гласав :) се креват нагоре
а1 нема апсолутно ништо друго освен турски серии и вести исто важи и за сител
алфа доста добра е во последно време
канал 5 единствено за лига на шампиони уште ова сезона шо следи и после ќе му ги земи мтв :D
Си погрешил врата :D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Работнички води на гости кај Нарва 1:2 а се игра 65мин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom