Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.832
- Поени од реакции
- 4.536
СЛАВА ИМДа Урко беше припадник на “Волците“ а во Вејце загинаа четворица.(Џингар,Другарчики,Коста и Роберт)
поз
СЛАВА ИМДа Урко беше припадник на “Волците“ а во Вејце загинаа четворица.(Џингар,Другарчики,Коста и Роберт)
поз
a koj bese glaven na tigrite vo 2001 znam deka gen major Stojance Angelov mu bese zamenik?DALI VO ARACINOVO VO ZAVRSNIOT UDAR NEKOJ DEZERTIRA POEDINCI?ILI SITE SPECIJALNI EDINICI TIGRI VOLCI I i drugite kako armijata bea vkluceno dali so polna borbena sila bese akcijata pozДа Урко беше припадник на “Волците“ а во Вејце загинаа четворица.(Џингар,Другарчики,Коста и Роберт)
поз
a koj bese glaven na tigrite vo 2001 znam deka gen major Stojance Angelov mu bese zamenik?DALI VO ARACINOVO VO ZAVRSNIOT UDAR NEKOJ DEZERTIRA POEDINCI?ILI SITE SPECIJALNI EDINICI TIGRI VOLCI I i drugite kako armijata bea vkluceno dali so polna borbena sila bese akcijata pozДа Урко беше припадник на “Волците“ а во Вејце загинаа четворица.(Џингар,Другарчики,Коста и Роберт)
поз
Тешко да се направи таа споредба бидејки : Српските специјалци искусија многу војни да не набројувам сите знаеме кои, а за американските, француските, британските, германските, руските и слични сме далеку и не се споредуваме.Да ми направите споредба на нашите специјалци со српските, и дали може некои споредби на српските специјални сили со некои од американските или француски,британски специјалци.
во вооружување и опременост да а во обука не верувам далеку бидејќи нашите единици имаат соработка со познати специјални единици, најголема соработка имаат остварено со Французите т.е. француската GIGN или RAID што се сметаат како едни од најелитните единици во Европа а може и пошироко, со SAS ама не некоја значителна воена обука(обука за прва помош), а сега се шират гласини дека потпишале соработка и со руските СПЕТСНАЗ.далеку во обука , вооружување, воено искуство и сл.позз
во вооружување и опременост да а во обука не верувам далеку бидејќи нашите единици имаат соработка со познати специјални единици, најголема соработка имаат остварено со Французите т.е. француската GIGN или RAID што се сметаат како едни од најелитните единици во Европа а може и пошироко, со SAS ама не некоја значителна воена обука(обука за прва помош), а сега се шират гласини дека потпишале соработка и со руските СПЕТСНАЗ.
во арачиново беше акција со врзани раце тепај,ама не ги убивај...A koj bese glaven na tigrite vo 2001 znam deka gen major Stojance Angelov mu bese zamenik? i dali znaete koj bese glaven na VOLCITE togas vo 2001 pisi DALI VO ARACINOVO VO ZAVRSNIOT UDAR NEKOJ DEZERTIRA POEDINCI?ILI SITE SPECIJALNI EDINICI TIGRI VOLCI I i drugite kako armijata bea vkluceno dali so polna borbena sila bese akcijata poz
Тоа ќе го прашаш некој од таа единица кој има служено во Авганистан или Ирак да ти каже, зашто за тоа малце информации има. Знам дека кажуваа Волците имаат по брутална обука од Зелените Беретки и САС.Па знаеш затоа и се викаат специјалци бидејки имаат посебна т.е специјална обука, опрема и воорожување ако едно од овие три битни фактори не постои како карактеристика тие веке се класифицираат како единица со посебна обука а не како специјална единица или единица за специјални операции.
Имам слушнето за нашите дека имаат тренирано со француските GIGN и RAID како и со српските САЈ но тоа се однесува за ЕСЗ Тигар.Волците имаат тренирано со некои од единицта на САД како 82nd Airborne Division, 1st Cavalry Division со кои и заедно оперираа во Афганистан и Ирак, но кои не спагаат како специјални единици или единици за специјални операции во склоп на вооените сили на САД.Знам дека Волците имаат тренирено со Турските, Француските, Словенските, Романските, Хрватски ,Шветски ...Но едно не ми е јасно и не знам ако некои има некоја валидна информација нека напише значи
Дали нашите специјални единици т.е ПСО Волци имаат учествувано на мисии во Ирак или Афганистан заедно со некои специјални единици како UK SAS, US Army Special Forces (Green Bеrets), US Army SFOD-D (Delta Force), US Navy Seals, German KSK и сл единици?