Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
не реков дека е нова единица туку ТИМ читај малце па после збори...
Ти сега ......... ај нема везе ама нема таков тим,или ти не лажеш нас или тебе некој те лаже

MARTIN BT16

волк
Член од
31 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
4
1.МЕХАНИЗИРАНА ПЕШАДИСКА БРИГАДА

МИСИЈА

1.Механизирана пешадиска бригада е единица на АРМ од составот на ЗОК со мисија: да изведува офанзивни и дефанзивни операции за одбрана и заштита на територниот интерегритет и суверенитет на Република Македонија, да содејствува со МВР во граничното обезбедување, да дава подршка на цивилните власти при отстранување на последиците од елементарни непогоди и природни катастрофи и да учество во операции за подршка на мирот и хуманитарни операции надвор од државата со една механизирана пешадиска чета од составот на 2.механизиран пешадиски баталјон и инжинериски вод од инжинериската чета.
СУШТИНСКИ ЗАДАЧИ

1. Подготовка за борбени операции;
2. Тактички марш;
3. Поседнување на ОР;
4. Тактичко движење;
5. Изведување на одбрамбена операција;
6. Изведување на нападна операција;
7. Операции за борба против ДТГ и
8. Учество во мирновни мисии.
9. Учество во операции во подршка на цивилните структури во отсранување на елементарни и природни катастрофи
10. Координација со МВР во обезбедувањето ДГ, по потреба.

MOTO

Ние, македонските „СКОРПИИ” ,
сме господари на нашата професија, професија на оружјето.

Нашата професија не е само работа.
Тоа е начин на живот, кој бара лична пожртвуваност каква
што ретко се среќава во општеството.

Суштина на нашата професија се посветеноста и лојалноста.
Граѓаните во нас го препознаваат современиот македонски борец,
а тоа за нас претставува признание и сатисфакција.
Нашиот симбол е “СКОРПИЈА” познат и почитуван насекаде,
затоа што нашето мото е

“HONOR ET FORTITUDO”
(ЧЕСТ И СИЛА)

тие се механизирана специјална единица
они не се посебни по своите вештини туку по машините
не би рекол така:smir:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
klipov e za voilci i nema blaga veza so skorpionite
volcite odat na selekcii makotrpni
skorpionite se zimani od bataljonot za artilerija i se doobucuvani za mehanizacija
skorpionite se borat so masini, ne gi potcenuvam ama tie nemaat gradi vo gradi borba kako volci i rendzeri
kompletno razlicen tip na vojuvanje

С

Спенсер

Гостин
да не биде после незнаевме

С О О П Ш Т Е Н И Е

Во рамките на одбележувањето на 18 Аавгуст – Денот на АРМ, на 17 август (понеделник) во време од 09.00 до 17.00 часот, на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје ќе се одржи изложба на борбени средства, техника и опрема на АРМ. На тактичко-техничкиот збор што ќе можат да го посетат граѓаните на Скопје и Република Македонија, покрај материјално-техничките средства и борбените возила и вооружувањето на АРМ, ќе бидат прикажани и хеликоптери од воздухопловниот ВИНГ на АРМ, а низ практична изведба на посебни секвенци од обуката ќе можат да се видат и дел од вештините на припадниците на полкот за специјални операции на АРМ.

Со цел да се прикаже овој настан пред граѓаните на Република Македонија кои не се во можност да дојдат на воениот стадион, се покануваат новинари, сниматели и фоторепортери да го проследат и да известуваат за него во 12.00 часот.

кој може нека појде...ја ке одам...ке ставам и слики...

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Може и ја ќе поминам сум бил претходните години...ако идам и од мене очекувајте слики

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ти сега ......... ај нема везе ама нема таков тим,или ти не лажеш нас или тебе некој те лаже

тим за разузнавање баш прашав...( тоа ти е шпиунажа исто ти се фаќа)

MARTIN BT16

волк
Член од
31 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
4
klipov e za voilci i nema blaga veza so skorpionite
volcite odat na selekcii makotrpni
skorpionite se zimani od bataljonot za artilerija i se doobucuvani za mehanizacija
skorpionite se borat so masini, ne gi potcenuvam ama tie nemaat gradi vo gradi borba kako volci i rendzeri
kompletno razlicen tip na vojuvanje
видеото за волците го клавав се извинувам шо не кладов опис за видеото:kesa:

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Ај бе скопјани кажете како беше...
Мене криво ми е тек денес ја видов темава инаку обавезно идев:cry:

С

Спенсер

Гостин
Ај бе скопјани кажете како беше...
Мене криво ми е тек денес ја видов темава инаку обавезно идев:cry:
за 30-40 мин очекувај слики... бев ја со Никола Волково и уште еден... 10 пати проаѓавме кај еден...на памет не научија...

една работа ме изненади кај војнициве... беа дружељубиви,гостопримливи, се зезавме со нив нешо ова она... ти објаснува што како,па ти помага нешо ако ти треба...мн ме изненадија...

еве неколку слики од денес... (морав да ги замачкам лицата)

што ве интересира,прашајте...:vozbud::oeoeoe:

ја сум тој со војничките 3/4 панталони и ЕЈ мајцата, тој у плавото е Никола...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
за 30-40 мин очекувај слики... бев ја со Никола Волково и уште еден... 10 пати проаѓавме кај еден...на памет не научија...

една работа ме изненади кај војнициве... беа дружељубиви,гостопримливи, се зезавме со нив нешо ова она... ти објаснува што како,па ти помага нешо ако ти треба...мн ме изненадија...

е тоа да а и за малце пилотот ќе ни го упалеше хиликоптерот :vozbud: уште старт да стиснеше и летнавне :vozbud: ми рече дека имало керозин за летање од тука до пула..се стигало негде за 2 саати и 40 минути

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
$h@doW m@n на првата слика што се имаш сликано, тоа е американска производња М4 или така нешто е пушката, модификација на М16А2 (или што ја знам..). ШТо бараат такви оружја во нашава армија.. нели не користиме ние тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom