Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Секако не мислев ни јас да навредам некого, туку да појаснам нешто... Мада ако планираат да влегуваат во нато тешко дека ќе се врати ова, затоа што во членките на нато има само професионална војска - што би се рекло...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Секако не мислев ни јас да навредам некого, туку да појаснам нешто... Мада ако планираат да влегуваат во нато тешко дека ќе се врати ова, затоа што во членките на нато има само професионална војска - што би се рекло...
а бидејќи нема да влеземе во нато во скора иднина така да сигурно е дека ќе се врати...
иначе што рече дека 16 годишњак не може да издржи не ни може бидејќи тој не може ни да се пријави прво треба да имаш завршено образование од 4 степен и да имаш служено војска...
а паметно е тоа што го кажа место да седиме пред ком да земеме нешто да вежбаме...

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
3 дена, т.е. 72 часа сум седел во болница без око да склоппам баба ми кога имаше мозочен удар, мајка ми и татко ми беа на одмор, и да, 15 години сум...
не е исто 3 дена да седиш и 24 дена да си нон стоп активен со еден сааат спиење, затоа не треси зелени
јас кога имав 17 години 4 дена бев по журки, се опивав скокав, играв, бев активен ама тоа е мала шала во споредба со 12 саати таму
многу луѓе имало штои ми кажувале како било
знам само дека сите психички се кршат таму, тоа е намерно така направено да те скрши, зошто треба да се види колку си спремен и до каде си подготвен да одиш, траумите за нив се секојдневие и не оддаваат многу значење на нив,
чист пример ми кажаа, некој тип, не е битно кој, коа се вратил од селективен си легнал дома да спие и му заѕвонил телефонот, овој срипал почнал да се облекува и почнал да се дере „кај ми е пушката, каде е местото (зборно) за тревога“
тој е сега волк и е премногу спремен, тоа што имал трауми или вакви реакции за негоне значи ништо
затоа гледајте барем со малку почит спрема таквите луѓе зошто таквите луѓе ни ја сочуваа државата од распаѓање:uvo:

С

Спенсер

Гостин
н
чист пример ми кажаа, некој тип, не е битно кој, коа се вратил од селективен си легнал дома да спие и му заѕвонил телефонот, овој срипал почнал да се облекува и почнал да се дере „кај ми е пушката, каде е местото (зборно) за тревога“
тој е сега волк и е премногу спремен, тоа што имал трауми или вакви реакции за негоне значи ништо
да да...али и бомби да паѓаат и куршуми над глава да му поминуваат,тој исто ке израгира... нема страв кај нив... навикнати се на тоа ... после 2 саата спиење да те будат со шок бомби и после одма пушка во раце и пукање,склекови и марширање ... али затоа, после гајле немаат... после селективниот курс се ѕверови...:vozbud::vozbud:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
24 дена селкција (да се види кој ќе биде а кој не)
и 6 месеца обука за да стане волк, + цел живот усовршување:smir:

DARK3R

Македонец
Член од
14 јули 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Зборот ми беше тоа што некој рече дека таму дечко има имал зборувал во сон после обуката... а вие враќате во стил како нешто дека е неспремен. Сепак јас мислам дека било кој тука 15-16тогодишник не би можел тоа да го издржи психички ни 12 часа а камоли 24 дневна селекција... Штом некој влезе таму значи дека вреди... И исто така сакав да кажам дека тоа време што го трошите по форуми и глупости, подобро на некоја физичка активност за да сите тие што имате голема желба после 18 години да можете без проблем да си поднесете за отслужување на воен рок, ако ништо повеќе!!! Не мислев да навредам некого со претходниот пост...

Иначе слушнав пак нешто за враќање на служење обавезен воен рок, мада сумњам...

1. Јас многу ретко се вклучувам на форумов БАШ затоа што времето го трошам на физички активности и тренинзи.

2. Ти не си никој да судиш кој какви физички и психички можности има и што може да издржи а што не.

Бај Д Веј јас не се навредив само ти укажувам 2 работи...

Член од
5 февруари 2009
Мислења
120
Поени од реакции
93
значи сеа, кога е конкурсот за во специјалците ?!?

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Да уште е... и е многу психички спремен сега го унапредија ...го ставија во шпиуни таму у тој тим.. го бива многу...се пријавил на мисија да оди без мое знаењe...има се и сешто дома и календар и маици...
Која е таа единица шпиуни ???Некоја ново формирана:pos2:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
значи сеа, кога е конкурсот за во специјалците ?!?
ако мислиш за армиски специјалци прво треба да имаш служено воен рок, после тоа секој понеделник вои министерство за одбрана во подрачната единица во градот можеш да се пријавиш, понатаму они сами те викаат
ако мислиш за полициски единици прво треба да имаш кече на глава па да влезеш:nesum::nesum:

edit:

ајде плакнете очи од реална слика од селективен

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
1. Јас многу ретко се вклучувам на форумов БАШ затоа што времето го трошам на физички активности и тренинзи.

2. Ти не си никој да судиш кој какви физички и психички можности има и што може да издржи а што не.

Бај Д Веј јас не се навредив само ти укажувам 2 работи...
Па да де, познава се по тој колко постови има... и кој колко жмие по форуми...

DARK3R

Македонец
Член од
14 јули 2007
Мислења
99
Поени од реакции
0
Па да де, познава се по тој колко постови има... и кој колко жмие по форуми...
:eek:ftopic: Ќе кажев уште нешто ама ајде.. Не вреди да се замарам со такви ко тебе и темава не е за тоа кој колку вежба туку за Македонските специјални единици.

ОН: А може ли некој да каже нешто повеке за Шкорпионите?

Колку што сум чул тие се создадени од обичните платеници што се во војска ама сепак не сум сигурен и ако може некој што е повеќе информиран нека каже и за нив.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
:eek:ftopic: Ќе кажев уште нешто ама ајде.. Не вреди да се замарам со такви ко тебе и темава не е за тоа кој колку вежба туку за Македонските специјални единици.

ОН: А може ли некој да каже нешто повеке за Шкорпионите?

Колку што сум чул тие се создадени од обичните платеници што се во војска ама сепак не сум сигурен и ако може некој што е повеќе информиран нека каже и за нив.
тие се механизирана специјална единица
они не се посебни по своите вештини туку по машините

Kajgana Shop

На врв Bottom