а бидејќи нема да влеземе во нато во скора иднина така да сигурно е дека ќе се врати...Секако не мислев ни јас да навредам некого, туку да појаснам нешто... Мада ако планираат да влегуваат во нато тешко дека ќе се врати ова, затоа што во членките на нато има само професионална војска - што би се рекло...
не е исто 3 дена да седиш и 24 дена да си нон стоп активен со еден сааат спиење, затоа не треси зелени3 дена, т.е. 72 часа сум седел во болница без око да склоппам баба ми кога имаше мозочен удар, мајка ми и татко ми беа на одмор, и да, 15 години сум...
да да...али и бомби да паѓаат и куршуми над глава да му поминуваат,тој исто ке израгира... нема страв кај нив... навикнати се на тоа ... после 2 саата спиење да те будат со шок бомби и после одма пушка во раце и пукање,склекови и марширање ... али затоа, после гајле немаат... после селективниот курс се ѕверови...н
чист пример ми кажаа, некој тип, не е битно кој, коа се вратил од селективен си легнал дома да спие и му заѕвонил телефонот, овој срипал почнал да се облекува и почнал да се дере „кај ми е пушката, каде е местото (зборно) за тревога“
тој е сега волк и е премногу спремен, тоа што имал трауми или вакви реакции за негоне значи ништо
тука и ти незнаеш шо тресна ама мал си ти се простува. после селективниот курс се ѕверови...
:pos2::pos2: мислев после обуката де...нели после селекција идат на 3-4 месеци (можеби и повеќе на обука)... на тоа мислев...тука и ти незнаеш шо тресна ама мал си ти се простува
Зборот ми беше тоа што некој рече дека таму дечко има имал зборувал во сон после обуката... а вие враќате во стил како нешто дека е неспремен. Сепак јас мислам дека било кој тука 15-16тогодишник не би можел тоа да го издржи психички ни 12 часа а камоли 24 дневна селекција... Штом некој влезе таму значи дека вреди... И исто така сакав да кажам дека тоа време што го трошите по форуми и глупости, подобро на некоја физичка активност за да сите тие што имате голема желба после 18 години да можете без проблем да си поднесете за отслужување на воен рок, ако ништо повеќе!!! Не мислев да навредам некого со претходниот пост...
Иначе слушнав пак нешто за враќање на служење обавезен воен рок, мада сумњам...
Која е таа единица шпиуни ???Некоја ново формирана:pos2:Да уште е... и е многу психички спремен сега го унапредија ...го ставија во шпиуни таму у тој тим.. го бива многу...се пријавил на мисија да оди без мое знаењe...има се и сешто дома и календар и маици...
ако мислиш за армиски специјалци прво треба да имаш служено воен рок, после тоа секој понеделник вои министерство за одбрана во подрачната единица во градот можеш да се пријавиш, понатаму они сами те викаатзначи сеа, кога е конкурсот за во специјалците ?!?
не реков дека е нова единица туку ТИМ читај малце па после збори...Која е таа единица шпиуни ???Некоја ново формирана:pos2:
Па да де, познава се по тој колко постови има... и кој колко жмие по форуми...1. Јас многу ретко се вклучувам на форумов БАШ затоа што времето го трошам на физички активности и тренинзи.
2. Ти не си никој да судиш кој какви физички и психички можности има и што може да издржи а што не.
Бај Д Веј јас не се навредив само ти укажувам 2 работи...
ftopic: Ќе кажев уште нешто ама ајде.. Не вреди да се замарам со такви ко тебе и темава не е за тоа кој колку вежба туку за Македонските специјални единици.Па да де, познава се по тој колко постови има... и кој колко жмие по форуми...
тие се механизирана специјална единицаftopic: Ќе кажев уште нешто ама ајде.. Не вреди да се замарам со такви ко тебе и темава не е за тоа кој колку вежба туку за Македонските специјални единици.
ОН: А може ли некој да каже нешто повеке за Шкорпионите?
Колку што сум чул тие се создадени од обичните платеници што се во војска ама сепак не сум сигурен и ако може некој што е повеќе информиран нека каже и за нив.