Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
$h@doW m@n на првата слика што се имаш сликано, тоа е американска производња М4 или така нешто е пушката, модификација на М16А2 (или што ја знам..). ШТо бараат такви оружја во нашава армија.. нели не користиме ние тоа?
на првата слика сум јас :smir: да тоа е америчко м4 некоја понова верзија на емката што ја има на кантер

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
на првата слика сум јас :smir: да тоа е америчко м4 некоја понова верзија на емката што ја има на кантер
Дада... само мислев дека нашата армија не го користи тој оружје, и ниту едно од американско производство!!!

С

Спенсер

Гостин
$h@doW m@n на првата слика што се имаш сликано, тоа е американска производња М4 или така нешто е пушката, модификација на М16А2 (или што ја знам..). ШТо бараат такви оружја во нашава армија.. нели не користиме ние тоа?
тоа е никола.. иначе тоа е м4-ка али модифицирана,како што запамтив се дејствува таа да стане многу употребувана пушка кај нас во армијата...се воведува и кај нас...така мислам

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
зар ак-47 ќе го тргаат,па муниција се наоѓа и по трафики? :)

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
за 30-40 мин очекувај слики... бев ја со Никола Волково и уште еден... 10 пати проаѓавме кај еден...на памет не научија...

една работа ме изненади кај војнициве... беа дружељубиви,гостопримливи, се зезавме со нив нешо ова она... ти објаснува што како,па ти помага нешо ако ти треба...мн ме изненадија...

еве неколку слики од денес... (морав да ги замачкам лицата)

што ве интересира,прашајте...:vozbud::oeoeoe:
ја сум тој со војничките 3/4 панталони и ЕЈ мајцата, тој у плавото е Никола...
:aplauz::zver:Многу добри слики стварно,сега уште по криво ми е што не дојдов Скопје...
Особено со никола каде што сте сликани со драгунов и М76ка,и сликата со баретот...
Шадоу мен колку си висок?Некако калашот мал ми изгледа...

Ноуп честа забуна е бидеќи се слични по дизајн но не М4ка,пушката е барет РЕЦ7(мене бар на тоа ми личи)-ја фалат многу(пошо има поголем калибар од М4 а по мал од Ак-47,значи помеѓу)ама не верувам да го замени калашот бидеќи е поскапа(ние сме навикнати на бугарски калаши од по 50еур.:pos2:):salut:

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Мора да се исфрлат калшњиковите и да се набават пушки по НАТО стандарди како што е таа
Во наредниве години ќе гледаме се помалку и помалку калашњикови

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
тим за разузнавање баш прашав...( тоа ти е шпиунажа исто ти се фаќа)
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ок значи извидница нај заебаната единица во било која чета, во неа се ставаат само брзи на беганје тоест нај големите кукавици во една чета оние за кој што си сигурен дека чим ке видат непријател дека ке почнат да бегаат рикверц

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Мора да се исфрлат калшњиковите и да се набават пушки по НАТО стандарди како што е таа
Во наредниве години ќе гледаме се помалку и помалку калашњикови
Има ли некој тука што верува дека ќе влеземе во нато... јас сум протиф. И повеќе наврати е докажано дека АК-47 е подобро оружје од тоа што го гледаме на сликата. Нашите користат некоја си српска модификација М-70 или што ја знам.. Факт е дека користат калибар 7.62, a нато муницијата е 5.56 која е далеку понепродорна. При секое влегување во вода пушките треба да ги чистат, за разлика од AK-47, со која нема таков проблем. Ова што го кажав сум го читал, не дека сум експерт за оружје. Сепак тој што се бави со таа професија многу подобро може да каже од мене, ако не сум во право некаде...

С

Спенсер

Гостин
Има ли некој тука што верува дека ќе влеземе во нато... јас сум протиф. И повеќе наврати е докажано дека АК-47 е подобро оружје од тоа што го гледаме на сликата. Нашите користат некоја си српска модификација М-70 или што ја знам.. Факт е дека користат калибар 7.62, a нато муницијата е 5.56 која е далеку понепродорна. При секое влегување во вода пушките треба да ги чистат, за разлика од AK-47, со која нема таков проблем. Ова што го кажав сум го читал, не дека сум експерт за оружје. Сепак тој што се бави со таа професија многу подобро може да каже од мене, ако не сум во право некаде...
америчките м-4 и слични нечинат...особено за ирак/афганистат,каде што има прашина...али имаат дугме за чистење т.е. ако закочи со пукање,го стискаш дугмето (тоа вбризгува уље ваљда) и продолжуваш да пукаш...калашите иако се квалитетни и ефтини,полега ги исфрлаат од употреба...

на сликава,гледајте под тоа СЕМИ што пишува, малце надоле и десно,има копче...на тоа стискаш и се шисти пушката,и можеш да продолжиш да пукаш

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Калашот е долго време во употреба,само не ми е јасно зошто да мењаваш нешто што ти врши работа?:toe::toe:Нато стандарди...абе ај

С

Спенсер

Гостин
Калашот е долго време во употреба,само не ми е јасно зошто да мењаваш нешто што ти врши работа?:toe::toe:Нато стандарди...абе ај
ееее...па мора амерички да земеме...подобар калибар демек...споре нато... златен калаш бе...аххх...

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Европска Унија је збирштина држави кои уценуваат, малтретираат, узурпираат.. док ви онанирате по њима!!!

Клетва је магиска зборовна формула, која излези од срце на народ кад некого мрзи и му тамани семејство до седмо колено!!!

НАТО је воена организација која бомбардира, убија, фрла напалм, сакати деца, завија у црно, коле, мачи, беси и све то због профит на политичари и корпорации!!!

Македонија е име на земља која постои одувек, за кое умреле многу луѓе и кое мора да остане заувек!!!

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Абе скроз не треба да се исфрлат од употреба калашите бидеќи се многу лесни за одржување и ракување(совршени за борци со 2недели обука)нека ги има во резерва за зло време и за војниците наши во ирак и авганистан,М4 се добри за специјалниве единици и за полицијата(посебно за полицијата пошо калашот е многу моќен за низ град препуцавање)оти има повеќе додатоци(супресор,ласерски нишани и сл.)

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
АК- 47 е незаменлив во никој случај, останатите се само чисто страње дефинитивно онаа на сликана погоре нее ни за по лов даја земеш а не за воени услови,од цел свет сите експерти се сложуваат дека на АК-47 ниедна друга автоматскапучка немуе дораната и дека сеуште е ненадминат а и течко дека ке биде надминат,за подолг период, и друга многу битна особина кај АК-47 што никој не ја спомнува е дека пука со затворен клип што му дава додатна сила на зрното,прецизност и има помал повратен удар,додека останативе француски амерички британски и какви уште не страња, пукаат со отворен клип и нај нај битно од се ......... знае ли некој која е бројката на максимална употреба тоест бројот на испукани куршуми,кај АК-47 за да се промени цефката , и да се направи комплетен сервис на пушката а колку е кај другиве,и башка тоа абе деца во Виетнам мамата им ебаа на американцине баш со тој АК-47 и сега овие сакаат да го менњаат

Член од
7 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Кој ги има да ми ги даде видеата од тигрите сите тоа со снајперистот документарецот и кај пенуш кога ке одат благодарам од пред време давам реп :D

Kajgana Shop

На врв Bottom