Суспендираната докторка поради смртта на Николов кој почина пред поликлиниката во Ѓорче, спасувала друг пациент за време на немилиот настан.
Таткото на детето кое било во тешка состојба, за Сител сведочи дека докторката го спасувала неговиот син, кога дознале дека пред поликлиниката лежи човек кој бара помош. Ѓуреци Севади ја повикал Итната медицинска помош.
-Додека го прегледуваше тој влезе кај докторката и бараше помош од докторката, докторката наеднаш стана и не знаеше како да реагира, сега син ми пред нејзини нозе повраќа, а он бара помош некој паднал таму кај поштата кај таксистите надвор од оградата. И сега докторката остана во кома, незнаеше како да реагира дали таму да оди или моето дете да го прегледа, и почна одма да реагира и рече дај да повикаме Брза помош и јас се фатив за мојот телефон и се јавив на 194, и ми кажале дека одма ќе дојдат што можат поскоро за 2,3 минути“, изјави за Сител Ѓуреци Севдаи.
Севдаи ова го потврдува и со писмена изјава под целосна морална, материјална и кривична одговорност. Тој тврди и дека во моментот кога се одвивала драмата во чекалната имало 12 луѓе, некои и со сериозни здравствени проблеми кои чекале преглед кај дежурната докторка, пренесува телевизијата.