O
Orion.
Гостин
А минувачите не можеле да го кренат човекот и да го внесат во болницата?
Добро батали нема везе, докторите сите ни се на ниво само пациентите нечинат и евентуално системот.Итна состојба никој не ја тера да чека, не треси глупости! Е сеа тебе ако те заболел прстот и не ти се чека и сакаш да влезеш пред тој што има инфаркт нормално дека ќе чекаш подолго!
Тоа не значи дека за тоа време лекарот пие кафе!
Во болтот сам си го одговори прашањето!Добро батали нема везе, докторите сите ни се на ниво само пациентите нечинат и евентуално системот.
Сите се професионални во својата работа, корупцијата и митото е мисловна именка во здравството
Да сигурен сум дека би добила отказ доколку ја напуштела зградата прекршувајќи го законот за да спаси човечки животза тоа не коментирам дали и било гајле за тој внатре или за тој надвор, да повторам, не смеат да ја напуштаат зградата, а во зграда не спаѓа ни двор ни мор.
Абе тој човек како што лежел таму на место не може една докторка со две голи раце да направи нешто бе алооо!Да сигурен сум дека би добила отказ доколку ја напуштела зградата прекршувајќи го законот за да спаси човечки живот
Болници постојат за луѓето да не умираат на 3 метра од нив.Абе тој човек како што лежел таму на место не може една докторка со две голи раце да направи нешто бе алооо!
Зошто постојат болници?
Зашто мислиш немало вакви дешавки?Да сигурен сум дека би добила отказ доколку ја напуштела зградата прекршувајќи го законот за да спаси човечки живот
И што заклучивме сега.Во болтот сам си го одговори прашањето!
Имаш години колку мене другар, не сме ни живееле во Југославија. А и сите викаат дека тогаш се чинело освен здраството..Во југославија беше подобро здравството и тоа каде каде
Колку што знам тоа е поликлиника, а не болница, и според мене најверојатно се работи за инфаркт, а во таа поликлиника нема услови за лекување на инфаркт!Болници постојат за луѓето да не умираат на 3 метра од нив.
Законите се кршат заради крајна нужда...
Реалниот свет не треба да биде ригиден и формален туку спротивно!
Сигурен сум дека во болницата не била сама, дури и да била, можела да се раздере и да ја слушнат случајните минувачи и да и помогнат да го внесат човекот внатре.
Можела и на лице место прва помош да му даде
Имало? Се случило некогаш ради нужна помош некој доктор да добие отказ?Зашто мислиш немало вакви дешавки?
Ама ајде добро сите се лекари денес, нема везе....
Точно, еднаш во таа поликлиника кога бев да ми препишат нешто за алергија на еден човек му се слоши внатре ама лошо ептен и одма се стрча лeкар ама мораше сепак да се вика брза помош за во државна.Колку што знам тоа е поликлиника, а не болница, и според мене најверојатно се работи за инфаркт, а во таа поликлиника нема услови за лекување на инфаркт!
Доста философии!
Колку што знам тоа е поликлиника, а не болница, и според мене најверојатно се работи за инфаркт, а во таа поликлиника нема услови за лекување на инфаркт!
Доста философии!
Американскиот здравсствен систем нема пари за да прати лекар со брза помош, затоа како поевтин варијант праќаат парамедицинари. Американските лекари си го ценат трудот!Е сеа кај нас што не праќаат парамедицинари по итна помош а праќаат лекари тоа е друго.