Македонски избор за Евровизија 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Р

~~РубинРед~~

Гостин
пошто сакам мзуика, пратам вакви фестивали, ги пратам и нашите комшии и ајде кое мислење го имате на приемр за босна и нивниот преставник дино мерлин. ама искрено да направием споредба меќу нив и нашата.

јас мсилам дека не треба да си музички компетентен или некој слух да имаш за да видиш како они можат да направат нешто добро. и не им е прв пат еднаш беа втори, србија победи и неколку пати беше во врвот а ние со најака ритма на балканот, со најаки стари македонски песни не можеме да му покажеме на европа кој сме што сме во мзуиката тоа мене ме боли.
Tи сериозно ова?со стари македонски песни да отидеме на евровизија во кои песни преовладува зурлите тапаните и сворчињата?
Не ме смеј...
И кога сме веке кај Србите,тие се поим за музика на вакви фестивали,кој што сака нека каже,ама ние никогаш нема да бидеме мегу првите десет а камо ли пак да бидеме победници(на тоа не смееме ни да помислиме.)Оставете го Дино Мерлин,нему му е навика да си прави хитчиња како и останатите балкански звезди.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Tи сериозно ова?со стари македонски песни да отидеме на евровизија во кои песни преовладува зурлите тапаните и сворчињата?
Не ме смеј...
И кога сме веке кај Србите,тие се поим за музика на вакви фестивали,кој што сака нека каже,ама ние никогаш нема да бидеме мегу првите десет а камо ли пак да бидеме победници(на тоа не смееме ни да помислиме.)Оставете го Дино Мерлин,нему му е навика да си прави хитчиња како и останатите балкански звезди.

не ем разбра, мислев дека нашата музика е ценета надвор кај странците, поготово старата македоснка песна, значи сакав да кажам ако имаш квалитетна песна не постои јазична бариера. пред некој ден с епојави на јутубе холандези како у хор ја пејат миле поп јорданов на македоснки јаизк. не пејат ни срспки ни босански а ние не знаеме модерна песна д анаправием да биде квлаитетна како старите песни што се тоа мсиелв. таа енергија да ја има во модерната песна и тогаш ќе видат сите дека сме најмузикален народ овде на балканот и во светот.

A

Auditore

Гостин
Ве читав и си велам неверувам дека е до толку лошо и ми текна ај ќе видам на youtube и коа видов се потресов, да ти се плукнам во изборот, во песната, во пејачот.
Глас - 0, Изведба - 0, Лирика - 0.
Мизерија сме, секоја година се полошо и полошо, среќа одамна престанав да гледам евровизија односно од коа излегоа оние Лорди, од тогаш престанав да гледам.

V

Vollstandig

Гостин
пошто сакам мзуика, пратам вакви фестивали, ги пратам и нашите комшии и ајде кое мислење го имате на приемр за босна и нивниот преставник дино мерлин. ама искрено да направием споредба меќу нив и нашата.

Дино мерлин има гром песна очекувам да извадат највиско место ако не па и први... стварно има мелодична песна за разлика од нашата катастрофална.

Секој би рекол “Македонскиот синдром за серење по се и сешто“ а јас би рекол, не сме ние земја која обожава да се брука иако постојано се брука, ама со вакви настапи на евровизија навистина се брукаме.

Поназад имаше некој напишано за некој коментар што го пишал некој србин дека милан е педер ама сите го поддржале. Не сме ние србија, па ако некој излези и прди, да му аплаудираме србија затои стана позната по турбо фолкот и кич музиката која си ја поддржуваат.
А дека викаат “Македонците плукат самите по нив и по се живо и диво ине се поддржуваат“ тотално голема грешка.
Ако е така, зошто еве никој не плука по Влатко Стефановски, по Игор Џамбазов по Владо ете од ко умре Тоше сите го засакаја, значи пак имаме нешто на кое се гордееме и го сакаме ама никош не го праќаме онаму кај шо треба. Секогаш на видик ни се ѓубрињата и катастрофите. Влатко се знаеше дека ќе победи и на ланскиот избор сите велеа дека тој требаше да оди наместо Ѓоко Да Фиш.
Ете сега оди ама има катастрофа песна.

Ова беше песна и настап за евровизија:

После дојде време кога, почна да се глупира мтв, со “100 % те љубам 100 % е да“ и со “Нинанананајна“ и со ред други глупави песни. Единствено после нив каролина вредеше и заврши настапот за евровизија.

Сега нека му е наздравје со ова Русинкава и нека се радува на последно место.Барем ќе ја види германија :vozbud:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
не ем разбра, мислев дека нашата музика е ценета надвор кај странците, поготово старата македоснка песна, значи сакав да кажам ако имаш квалитетна песна не постои јазична бариера. пред некој ден с епојави на јутубе холандези како у хор ја пејат миле поп јорданов на македоснки јаизк. не пејат ни срспки ни босански а ние не знаеме модерна песна д анаправием да биде квлаитетна како старите песни што се тоа мсиелв. таа енергија да ја има во модерната песна и тогаш ќе видат сите дека сме најмузикален народ овде на балканот и во светот.
Има една група на фејсбук:Научниците предвидуваат крај на светот во 2012 година,ако сакаш да се спасиш дојди во Македонија,ние сме 100 години наназад...
Што сакам да кажам со тоа?
Значи ние и стара македонска песна ке ја испревртиме и на крај ке ја расипиме,што фајде ако е ценета кај странците?не значи дека ке имаме пак висок пласман.Тоа е реалноста,не знаеме да направиме дали од стара или од нова песна тоа е тоа...плус мислиш ако отидеме со тоа што го предлагаш ти дека пак ке гласат за нас?
Не,грешка си,секогаш исти на исти земји си даваат поени...ама да не вртам сега за гласање,порано сме биле такви а и сега...
Од кога победи Лорди како што кажа confuziOn јас се разочарав.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има една група на фејсбук:Научниците предвидуваат крај на светот во 2012 година,ако сакаш да се смасиш дојди во Македонија,ние сме 100 години наназад...
Што сакам да кажам со тоа?
Значи ние и стара македонска песна ке ја испревртиме и на крај ке ја расипиме,што фајде ако е ценета кај странците?не значи дека ке имаме пак висок пласман.Тоа е реалноста,не знаеме да направиме дали од стара или од нова песна тоа е тоа...плус мислиш ако отидеме со тоа што го предлагаш ти дека пак ке гласат за нас?
Не,грешка си,секогаш исти на исти земји си даваат поени...ама да не вртам сега за гласање,порано сме биле такви а и сега...
Од кога победи Лорди како што кажа confuziOn јас се разочарав.
делумно си во право, зашто има победници како србија кога добиваа поени и од исланд и норвешка ислично 12-ки, а кога ја испратија ципела не влегоја ни во финале тка да ако си имаш квлаитетна песна колку и а е евросонг нати го дајми го ќе сипливаш на површина тоа е факт.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
После дојде време кога, почна да се глупира мтв, со “100 % те љубам 100 % е да“ и со “Нинанананајна“ и со ред други глупави песни. Единствено после нив каролина вредеше и заврши настапот за евровизија.

Сега нека му е наздравје со ова Русинкава и нека се радува на последно место.Барем ќе ја види германија :vozbud:
Не ми ја спомнувај 100% те љубам пошто ми се гади од нејзе и од групата што беше тогаш формирана...па и сценскиот настап,бре бре детски фестивал со шлапкање на рачињата,милини :pipi:

делумно си во право, зашто има победници како србија кога добиваа поени и од исланд и норвешка ислично 12-ки, а кога ја испратија ципела не влегоја ни во финале тка да ако си имаш квлаитетна песна колку и а е евросонг нати го дајми го ќе сипливаш на површина тоа е факт.
Северина јас нејзе ни за пејачка не ја сметам,ама песната и се слушаше,мора да признаам.

Знаеш што е смешно?Тоа што кога ке отидат во Германија нашите коментатори ке мочнат(со извинение на речникот)во гаки и ке скокаат во место...и ке преувеличуват:Колку добар настап,бла бла бла...да видиме кое м есто ке се пласираме...а само поените од соседите(а дали и нивните)ке ги имаме,повеке ништо не очекувам.

M

Moon Child

Гостин
Како и да е, јас да сум на местото на Илиевски ќе се срамам со ваква победа. Може да го поддржуваат само напалени тинејџерки и некои со мајка тереза синдром кои поддржуваат се што е наше. Нема да ме зачуди, доволно беше и на јутуб кога читав коментари за миссот Стефани Борсова, некои ја поддржуваа дека наша била. Истата песна беше и со Вики и Кики ралеви во ВБ некои ги поддржуваа единствено затоа што биле македонки. Па дај ако не, ќе пратиме магаре да рика и ќе го поддржуваме, затоа што од Македонија е. Уствари кога подобро ќе размислам Илиевски е бетер од магаре, умешно рика и тој, грчи.. Кога некогаш би го видела во живо само ќе му речам, `друже, не знаеш да пееш, седи си мирен`. Да знам дека сега целиот нормален интелигентен македонски народ во моментов ме плука и се срами од мене, ќе го откажам настапот на Евровизија, дефинитивно овој нема ни срам ни перде. Ај барем другата година (се надевам) нема пак да се пријави, иако нема да ме зачуди пак да го видиме, овој е бессрамно суштество. :tapp:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Што да лажам оваа година кога ке ме прашаат овде кој е овој идиот што стенка на бина ?????:kesa:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што да лажам оваа година кога ке ме прашаат овде кој е овој идиот што стенка на бина ?????:kesa:
Измисли дека на секои 10 години праќаме по некој грев, таква ни била традицијата демек :icon_lol:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И после да плаќаме радиодифузна такса?Зашто бе?Не се работи за немање пари, се работи за неспособност.Снобови работат во мтв и незаинтересиран народ.Се е преку врски.Зашто да плаќам?Некој да си го полни џебот а ние пак не гледаме ништо асално од нив.Нека ми укинат телевизија не ми треба ич....
Точно. Овие ако имале генерална проба еве ве!!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Кажи дека кај нас не се замараме ич со евровизија и затоа ни е сеедно кој ќе биде пратен :pos:

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
Најпрвин тоа што се случуваше вчера беше еден голем срам ( срека што не гледав). Песната освен ова ни какалин ни камаја нема ништо друго, Влатко мислам дека е добар пејач, но за рок песни, не за поп како што ги форсира во последно време.Имаме квалитетни пејачи но не им даваме добри песни за да се покажат и докажат. На Влатко оваа година можеше да му парира само Мартин Србиновски друг никој.Сепак му посакувам срека и барем да го избегне последното место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom