Македонски Идол

Статус
Затворена за нови мислења.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Никој не беше толку перфектен како Нико. Гласот му течеше без прекин. Тоа е школуван глас за опера и се покажа дека освен операта знае и нешто друго.

Настап 10/10

Глас 10/10

Единствено нешто што ја натера публиката да не гласа за него е староста. НО ТОЈ Е САМО 24 години луѓе!!! И јас не верував, но ете точно е.
НИКО беше мој фаворит, но за жал испадна :(
Нико има 22 години, не 24 :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Видете...Гласот секогаш не е пресудна одлика за да бидеш најдобар. Харизмата која ја има еден изведувач на сцената, неговата појава кога ја изведува покрај гласот влегува во финалниот продукт на еден комплетен артист(во превод Фактор Х). Во Македонија има многу што имаат квалитетен глас, али го немаат останатото што треба да го има еден комплетен пеач. Вчера сите ги покажаа своите моќни гласови, но јасно беше видливо дека дел од нив покрај гласот го немаат тој факотр X за да бидат комплетни изведувачи.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Топ беше вчера нема што.Сите добро се претставија,и добро пееа,а и добри движења правеа.

Жал ми е за Нико,се надевам дека ќе ја искористи шансата за пак да влезе.
Сакав лиглето Христијан да отпадни,многу занесвање не е на арно.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.068
Поени од реакции
5.988
Никој не беше толку перфектен како Нико. Гласот му течеше без прекин. Тоа е школуван глас за опера и се покажа дека освен операта знае и нешто друго.

Настап 10/10

Глас 10/10

Единствено нешто што ја натера публиката да не гласа за него е староста. НО ТОЈ Е САМО 24 години луѓе!!! И јас не верував, но ете точно е.

Тој незнам како викаше со косата на Џастин Бибер? Виктор и Христијан ми беа антипатични. Едноставно лигави типови.
Исто и за Денис Мурат.

НИКО беше мој фаворит, но за жал испадна :(

Студентите беа супер! Никој не може да направи такво нешто. Ако ги вреѓате по форумов тогаш идете вие направете нешто подобро...

начинот на гласање не беше добар. Симпатиите на девојчињата отидоа напред. А тие што знаат да пеат оут
Ako za nego ti davas ocena 10 i za nastap i za glas sto mislis kolku treba da dades za ovie dvajca kandidati koi zaedno so nasite Bojan i Aleksandar najdobro se pretstavija na bugarskiot idol vo 2009?Spored moi kriteriumi nieden kandidat ne otpea na ovoj idol za ocena 10,mozebi imase nekoj blisku do 9 no za 10 seuste se daleku!Eve slusni profesionalno peenje podobro i od studiska snimka na koe mnogu svetski pejaci mozat samo voda da nosat:

Член од
15 март 2010
Мислења
603
Поени од реакции
1.807
Сите прекрасно се претставија.Алал да им е. :)

За мене Иво-Струга дефинитвно најдобар. :bravo:
Спремен е за на сцена.

п.с.Малце криво ми е за Виктор ама се надевам дека че влезит во другиот круг.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ako za nego ti davas ocena 10 i za nastap i za glas sto mislis kolku treba da dades za ovie dvajca kandidati koi zaedno so nasite Bojan i Aleksandar najdobro se pretstavija na bugarskiot idol vo 2009?Spored moi kriteriumi nieden kandidat ne otpea na ovoj idol za ocena 10,mozebi imase nekoj blisku do 9 no za 10 seuste se daleku!Eve slusni profesionalno peenje podobro i od studiska snimka na koe mnogu svetski pejaci mozat samo voda da nosat:
Секоја чест за Драгомир Драгиев, не знам зошто не продолжи во финале. Не го пратам нашиов идол пошто нашиве не пејат ништо посебно. Инаку еве македонци кои стварно добро се претставија на Идол

Инаку бугарскиов идол за мене е класи подобар од нашиов и веројатно најдобар во регионот а може и пошироко, бугаркиве пејат растураат

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Колку само неправеден беше изборот на финалисти вчера,требаше Нико да влезе,испеа феноменлно,дури ја испеа песната подобро од оригиналната верзија,а влезе оној Христијан ,што ни приближно не е толку добар.Ама тоа е,секогаш ,,другите,, фактори ,го исклучуваат вистинското пеење ,секогаш другите квалитети ја имаат предноста .

TheKoksi

[K]oksi
Член од
7 декември 2010
Мислења
139
Поени од реакции
22
Според мене требаше да продолжат Нико, Влатко и Виктор, а Христијан и оној шминканиот не ми се нешто посебно.. :))

С

сашенко

Гостин
Има некаде клипче од настапот на нико? Една од омилените песни ми пеел а ја пропуштив... уствари незнам дали ми пеел една од омилените песни или ме излажаа дека ја пеел таа ама ја битно пропуштив....некој клип има?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пиши на јутуб Macedonian Idol - Мини концерти и ќе го најдеш клипот од Нико. Иначе мислам дека Нико заслужи да влезе, дечкото испеа од опера до рок и мислам дека никој не може да се натпреварува со неговиот глас...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Богами покрај овој Мики тешко другиве

ање.

хиперактивно дете
Член од
15 март 2010
Мислења
103
Поени од реакции
20
Сите се покажаа во најдобро светло.
Сепак мислам дека Нико заслужува да влезе од вторава шанса. Цар е човекот, нема нешто што не знае да испее.
Навивам за Иво. Не дека ми е сограѓанче ама едноставно зрачи со харизма, оригинален беше а и прекрасен глас има. :)

Член од
13 април 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Дали некој од вас гласаше? Јас прв пат гласам, и сакав да гласам за Нико и Иво. Но ми стигна повратна порака - погрешно го поставивте барањето, користете го упатството од медиуми. Колку што разбрав за некои кандидати можело да се гласа, а за некои стига ваква повратна порака.:toe:

T

Tetro

Гостин
Дали некој од вас гласаше? Јас прв пат гласам, и сакав да гласам за Нико и Иво. Но ми стигна повратна порака - погрешно го поставивте барањето, користете го упатството од медиуми. Колку што разбрав за некои кандидати можело да се гласа, а за некои стига ваква повратна порака.:toe:
А пари ти зема? Нормално дека ти зема. Ај на здравје. :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom