Македонска фудбалска репрезентација

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
први два меча на јаневски не можеше совршено да ги избере играчите па имаше и по некој грешка(Ивановски) која секако дека ќе се исправи со текот на времето две и од трите наши најголеми имиња беа тотално надвор од форма Попов поради трансфер сагата и долгиот период без тренинг а Тричко поради повредата која ја влече подолго време јаневски совршено ги направи замените освежувајќи го најосетливиот дел секако пофалби за георгиевски богатинов ибраими и посебни пандев :cuc:
п.с. може некој да ми каже колку години има и каде игра георгиевски?​

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Мора да ископаме некој везњак,да може Пандев малку понапред да игра.Георгиевски пријатно ме изненади,многу добро играше,за Пандев немам зборови а и Ибраими изигра одлично.

Тричковски,Попов и Хасани се вон форма,можат они многу подобро од тоа што го покажаа денес.
Знае ли некој зошто не го зема Наумовски,не е во форма или нешто друго е во прашање?
Veznjakot go imame , Babunski e duri podobar od Pandev spored mene , natprevari protiv Skotska , Vels i drugi vakvi reprezentacii slobodno moze Babunski da igra veznjak bez problem .

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Како бе Пандев напред? Ова му е вистинската позиција, во кој било клуб да играл до сега. Нас ни треба брз и силен напаѓач, кој ќе ги користи топките на Пандев.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Браво браво за репрезентацијата ме корегираа али реков бод ќе биде најмногу што ќе земеме.. Ете го Иваноски пред Ристиќ ... таа шанса Ристиќ 99% ќе ја реализираше кога излезе сам со голманот Иваноски . Друго што ни недостига е играч од калибарот на Марио Ѓуровски .. не знам зошто не го земаат овај играч кој би бил подобро решение за освежување на средниот ред од Шумуликовски , па и од Тасевски според мене... иначе Шкотска влегоја многу самоуверено во натпреваров како од старт знаат дека ги земаат трите бода али голот (од офсајд да не грешиме душа) им ги растури таа самоувереност .. не можам да го разберам селекторот нивни покрај недостатокот од везни играчи го остави Адам на клупа и играше со Кадвел кој е дефанзивец и како што кажаа коментаторите нема ни 20% од техниката на Адам ... Очекувам во најскоро време да го избркаат селекторот на Шкотска .

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Како бе Пандев напред? Ова му е вистинската позиција, во кој било клуб да играл до сега. Нас ни треба брз и силен напаѓач, кој ќе ги користи топките на Пандев.
pa koj da igra napred koa neame asalen razoren spic? Tevez mozda?

M

MrzaRules

Гостин
Лично јас се изненадив кога го видов Ивановски напред, незнам од кај испадна он, ама дефинитивно не е за во репрезентација. Можеби Ристиќ не покажа ништо со Хрватска, ама па и не доби употребливи топки, можеби тука згреши Чеде, ама како и да е...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
pa koj da igra napred koa neame asalen razoren spic? Tevez mozda?
Зашто да го тераме да игра Пандев на позиција на која не може да го покаже максимумот? Па ни Пандев не е разорен шпиц и никад не ни бил. Поинаков тип на играч и треба да си игра на позиција како и сега.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Добар е Пандев, воопшто не треба да се гура понапред. Нека го стават Тричко центарфор, а Хасани/било кој, нека игра лево крило.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Veznjakot go imame , Babunski e duri podobar od Pandev spored mene , natprevari protiv Skotska , Vels i drugi vakvi reprezentacii slobodno moze Babunski da igra veznjak bez problem .
Па нека го проба,мме.Никој нема да му замери,на сите ни е јасно дека сме танки на таа позиција.

Во Лацио играше полушпиц,истото го игра и сега во Наполи.На Пандев највеќе му лежи да игра помеѓу средниот ред и нападот,она што во Италија го викаат "trequartista".

Сега е принуден да игра поназад,пошто сме слаби во средина

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да да треба да најдеме сличен профил на играч ко Јелавиќ од Хрватска а Пандев да е позади него.

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Навистина која е причината што Ѓуровски не се повикува? Како само би ни дошол за наредниве 2 натпревари во Скопје.

В

Ваздух

Гостин
Многу ми е мака што не победивме, после толку шанси. Океј е на гостување со Шкотска да извадиш нерешено, ама со ваква Шкотска и после толку шанси ми иде да си каснам од јајцево.
3-4 сто процентни шанси, статива на Хасани. Една глупава грешка на одбраната не чинеше драгоцени три бода. Немаме среќа и џабе. Но и знаење исто така.
Попов камен. Изгледа е она типичното, го удри славата во глава. Глигоров солиден, Демири повторно супер. Десното бекче ме мрзи презимето да му го пишам е ѕверка. Никого не ебава и си пичи. Алал да му е. Се надевам дека осигурано ни е место десен бек за во иднина.
Пандев беше исто така добар, колку му оставаа простор користеше. Ибраими е голем работник, не напраи ништо посебно но добро.
Хасани... момчево треба да игра многу почесто. Трча мислиш ќе падне во секој момент, ама е многу добар техничар, а и играч. Ни ја раздвижи играта кога влезе во второ полувреме. А Мирко Ивановски нека си ебе векот. Дрво, никогаш не ми се свиѓал. Како можеше така млитаво да реагира при зицер ситуацијата не знам.
Богатинов стандард добар, пофалби и за Чеде, што го стаи Величе на клупа, но критика за Ивановски. Можда треба Ивановски да игра, ама овој не е тој вистинскиот.

Е сега сите што серевте дека било само еден меч против Хрватска, да си ги јадете гомната. Точно е, треба континуитет и све тоа, не може инстант успех, но некако мора да се почне. Јас ова го гледам како почеток на нова фудбалска ера, и се надевам во иднина успешна.
Битно ми е што играат сите со срце, сега сите ја пејат химната, дури и Пандев што порано ја мумлаше.
Еден бод од две тешки гостувања со добра игра, ветува. Да собереме 4 на дуелите против Србија и Хрватска на Градски ќе бидам задоволен.
Можеме да направиме збрчки, ете не мора бараж, ама барем да бидеме во игра. Да не бидеме секогаш топовско месо.
Па со вакви играчи, и оние кои треба да играат од младинската, ни претстои многу подобар фудбал него претходно.

Идеме даље, стварно ми е криво, и знам дека сите се осеќате исто, но главите горе и атакуваме на Србија или Хрватска не знам точно, прво и на три бода против нив.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За формацијава што ја играме потребен е класичен центарфор напред но затоа што играчите од средината се далеку од квалитетите на Пандев да речеме и не се играчи кои знаат да протурат топка како што тој знае најдобро ќе биде таму да игра играч што е нешто помеѓу втор напаѓач и класичен гол играч т.е Левандовски тип на напаѓач.Реално со мали промени во репрезентацијава ќе бидеме спремни на било која друга репрезентација да и скинеме бодови и сериозно да загриземе за место што води на ЕП/СП но прашањето е дали ние ги имаме вистинските играчи за такви промени.

Kajgana Shop

На врв Bottom