Македонска фудбалска репрезентација

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.032
Не знаев дека и он се повредил.
Иначе на некоја страна поназад прочитав еден член како тврди дека Стефан ќе одбиел да игра за У21, ама ете го префрлија во сениорска ама излезе дека уствари е повреден. Сигурно е ова дека е повреден, или се фолира нешто малиов?
Не не, озбилно е повреден, и за Бари исто не настапи минатиот викенд и и они објавија дека е повреден...
Во секој случај вчера бил со А репрезентацијата на стадион али не тренирал, на Екипа објавија слика од него со Петар Милошевски на трибините како седи:
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=11031

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
иначе младинците до 18 години изгубија 5-1 од не ми текнуе кој :D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега е моментот да се фатат Хрвативе, опуштеност има кај нив после Европското плус Штимац го расштима составот, фали уште да не потценат во што верувам и ете шанса за Чедо да се покаже па после не е битно што ќе биде односно сигурно не одиме понатаму, ама мора да се гради екипа за следни години...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
После мечот БРЕЈКИНГ ЊУЗ: Величе во Реал
Под наслов:Откриена причината зошто КР7 има плачено во соблекувалната.Имено Роналдо дознал дека Мурињо има во план да го донесе Величе во тимот а со тоа КР се исплашил за неговата позиција во тимот.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Sto znaci Luka ke saka da se pokaze, sto znaci...
Тој ако чека Лука да се покаже на меч против Македонија, го еба ежот.. не фрли за џабе толку пари за него ако не е докажан пред неговите очи.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Најбитно е Македонија да изигра бункер.Хрватска тешко ќе се снајде.Во последните 2 квалификациски циклуса имаа многу мака против екипи што ќе се затворат.Ако сака Македонија,посебно на гостински терен да тепа,треба да се постави убаво во одбраната и да чека шанса за контра.Стоперите на Хрватска се прилично спори.Eдинствени брзи стопери се Вида и Ловрен,а едниот од нив е повреден,а другиот го играат како десен бел.И Шилденфелд и Чорлука и Шимуниќ не се баш најбрзи играчи и може лесно да се претрчаат.
Ако реши Јаневски да напаѓа,го еба ежот Македонија.Хрватска има многу јака трансформација одбрана- напад, доста тркачки јаки играчи и технички многу подобра екипа.Додуше ова важи само ако не разјебе нешто Штимац во меѓувреме, што е многу веројатно.

Е сега Македонија има една огромна предност - Игор Штимац.Мирсад Јонуз е за него Жозе Мурињо.Човекот е труп,назначен е за селектор само за да го смири Мамиќ,да не се кандидира пак за претседателско место во ХНС.Никакво искуство нема во водење клуб (има само испаднато мислам со Загреб од лигата) и на една доста добро посложена екипа која со години игра заедно пробува да и наметне скроз друга филозофија.Наместо само да надогради на Билиќ, човекот сака тика-така......:tapp: Да му дадеш таква репрезентација на таков човек.....тоа треба да е казниво со затвор.
Како му изгледаше екипата против Швајцарија такво нешто не сум видел до сега.Тоа беше трагедија.Толкава дезориентираност во една екипа не сум видел во животот.Не се знае ни кој пие ни кој плаќа.Време да смени нешто и да уигра нема,така да ако реши да тера по негово Хрватска нема никаква теоретска шанса да се пласира на СП,ниту да ја тепа Македонија.Ваљда не е до толку глуп...
Башка што до сега Хрватска никогаш не одиграла лесна утакмица со Македонија....

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Незнам зошто, ама после подолго време сум прилично оптимистичен во врска со некој наш натпревар и едвај чекам да дојде. Само се надевам да не ме разочараат тотално, и да изгубат ако прикажат добра игра сум задоволен.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Незнам зошто, ама после подолго време сум прилично оптимистичен во врска со некој наш натпревар и едвај чекам да дојде. Само се надевам да не ме разочараат тотално, и да изгубат ако прикажат добра игра сум задоволен.
Така е секој циклус почекај еден два натпревари ќе ти помине.И ставај сингл во Скопје кога ќе се игра цело време 1-2 или х-2 ( ова посебно ако Србија е веќе отпишана кога ќе игра со нас ) ќе фатиш еднаш гарант.

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
По мое најдобра формација за со Хрватска

Ни Треба згусната средина со двајца ДМ како Демири – Шуминиковски или мацле пофазивна тактика со Тасевски

----------------------------------------------------------Ристиќ

----------------------------------------------------Пандев
-----Тричковски ---------------------------------------------------------------------------Ибраими
---------------------------------- Тасевски-------------------Демири

------------------Попов----------Новески-------------Шиков----------------Георгиевски
-----------------------------------------------------Богатинов

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
попов интересна изјава за 24 вести вика доста било игранје у репрезентација за продаванје само морало со срце да се игра храмонија да имаа ми изглеа дека чеде поставил некој ред у репрезентација а нашите новинари го критикуваат го криел составот ептен не бил конкретен во изјавите па да не сакаат да го каже 5дена пред натпреварот составотт прост народ сс

Kajgana Shop

На врв Bottom