Македонска фудбалска репрезентација

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
За срам е тоа што се случило во Куманово, немало вода за туширање во 21 век, теренот катастрофа, и Итаљаните требале калливи да одат до хотелот. И натпревар од квалификацискиот дел против Северна Ирска ќе се игра токму тука. Дно дна....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4928

„Јас сум тесно поврзан со Македонија, со оглед на тоа што баба ми е Македонка. Мојата желба е секако да настапувам за македонската репрезентација доколку според селекторите го заслужувам тоа. Прекрасно се чуствувам во Вардар и во Македонија. Посакувам само тоа да продолжи што е можно подолго“ - изјави претходно Ранѓеловиќ.

Визирајте си уште од сега карти за СП во Бразил :icon_mrgr:
Ако заигра Ранѓеловиќ се враќам на трибините кога ќе игра репрзентацијата. Од револт ги пропуштив последните две :)
На Градски беше одличен, кога се префрлија на нивата во Ѓорче не се приметуваше премногу, инаку е добар фудбалер али треба уште многу да се работи со него. Не знам дали посетуваат теретана и дали прават некои вежби за снага, бидејќи многу му е потребна.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Аман бе, да беше овја толку јак немаше да игра у Македонија :) Може е добар, ама добар само за нашево првенство.
Добро де, 21 година има типот , пред него е цела кариера има време за напредок. А и не може да е полош од Шуми & Ко.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
кога е пречекот на фудбалерите ?? па нели освоија 4-5 место во групата .....

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Згора на тоа и трети се... во втората стотка :pos:

Член од
18 февруари 2011
Мислења
53
Поени од реакции
23
ФУДБАЛ МАKЕДОНСKИОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕЦ грнЧаров сака ДА СЕ ВРАТИ ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА
Бабунски ме криеше од Тошак

Знам дека новиот селектор не е виновен, туку воопшто до пред извесен период не знаел дека играм фудбал, бидејќи советникот задолжен да го брифира за кандидатите, мене не ме споменал, вели првотимецот на белгискиот Лирс
Македонскиот фудбалски интернационалец Бобан Грнчаров го посочи селекторот на младата репрезентација Бобан Бабунски, како виновник за тоа што веќе осум месеци не е повикан во сениорскиот национален тим. Грнчаров добро игра за белгискиот Лирс. Стоперот со огромно интернационално искуство викендов против Вестерло го постигна својот трет гол сезонава. Последен пат популарниот Грне за македонската репрезентација играше на 4 јуни минатата година на квалификацискиот натпревар против Ирска во Скопје, на „Арената Филип Втори“, кога Македонија загуби со 0-2. Досега нема ниту еден повик од новиот селектор Џон Тошак.

- Не знам што повеќе треба да направам за да бидам повторно поканет за државниот тим. Играм стандардно добро во Лирс, минатата сезона станав шампион со АПОЕЛ на Kипар, а година претходно настапував во Лигата на шампионите. Сум играл во различни првенства како странец и секаде сум бил стандарден, сум давал и многу голови како централен дефанзивец. Единствено што знам е дека новиот селектор Џон Тошак не е виновен, туку воопшто до пред извесен период не знаел дека постојам, затоа што Бобан Бабунски не ме препорачал. Тој беше дел од стручниот штаб задолжен да дава совети кој да биде повикан во репрезентацијата, но мене не ме споменал. Сега ми се јавуваат голманите Томе Пачовски и Един Нурединоски и ми кажаа дека конечно ќе бидам на списокот за дуелот со Луксембург, но така требаше да биде и за последната средба со Албанија, па сепак не бев повикан. Тошак за мене дознал дури откако Пачовски, со кого заедно играме во Белгија, му покажал видео-материјал од моите клупски настапи. Селекторот кажал дека ќе ме повика, но досега ништо не ми е потврдено. За Македонија играв од срце, но во Скопје лично ќе му кажам на Бабунски дека погрешил – рече 29-годишникот, кој има играно уште за Металург Доњецк, Гент и Макаби Петах Тиква.

Грнчаров вели дека неговото погрешно додавање по кое Ирска го удвои водството за конечни 2-0 не може да биде причина тој понатаму да не биде повикан уште еднаш. Тогаш Македонија на новата арена играше пред рекордна 30.000 публика, а селектор беше Мирсад Јонуз.

- Иван Тричковски тогаш промаши пенал за намалување, па игра стандардно за репрезентацијата. Тој меч за нас веќе немаше значење, бидејќи се знаеше дека не можеме до второ место во групата. Сега имаме нов селектор и не знам зошто сум заобиколен веќе шест средби – прашува фудбалерот со 21 натпревар за националната селекција.

http://www.time.mk/read/83bc2ffbc5/7dd14372d1/index.html

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
имаме една добра репрезентација, само треба малку да се свести некој и да се направи подмладување!
прво, пандев треба напад да си игра, заедно со тричко или ристиќ, да се проба да се натера касами да заигра за нас и да му се понуди првотимски статус од одма, да се повика бабунски и да му се дај шанса од старт исто така, а и за ристовски треба да следи повик, само тој да биди бек-ап. голмани столе и стојановиќ, па за неколку години да имаме голмани за следните 15 години. во одбрана треба да се проба да се повика и хајровичќ од арсенал, а некој треба да се завземе да се донеси исмаили од волфс.
на тој начин треба да спремаме и репрезентација на подолги патеки.

моментално треба да играме формација 442 со состав
пача, лазарески, новески, мојсов, лазески, деспотоски, ѓуроски, попов, стојков, пандев и тричко.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Значи за Касами и Игњовски 100 пати сме пишале дека не сакаат да играат за Македонија.Планот за подмладување е супер ама кој да го спроведе кога од прв до последен се мафија.Хари,Бабунски...

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
имаме една добра репрезентација, само треба малку да се свести некој и да се направи подмладување!
прво, пандев треба напад да си игра, заедно со тричко или ристиќ, да се проба да се натера касами да заигра за нас и да му се понуди првотимски статус од одма, да се повика бабунски и да му се дај шанса од старт исто така, а и за ристовски треба да следи повик, само тој да биди бек-ап. голмани столе и стојановиќ, па за неколку години да имаме голмани за следните 15 години. во одбрана треба да се проба да се повика и хајровичќ од арсенал, а некој треба да се завземе да се донеси исмаили од волфс.
на тој начин треба да спремаме и репрезентација на подолги патеки.

моментално треба да играме формација 442 со состав
пача, лазарески, новески, мојсов, лазески, деспотоски, ѓуроски, попов, стојков, пандев и тричко.
Koj ti e toj ismaili od wolfs?

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
зеле исмаили, игра на позиција десно крило, еден од најдобрите млади играчи во англија, роден е во куманово, играл за башкими и то...:)
Aaaa toj! Teshko, toj prvo ke ceka poziv od anglija pa posle eventualno za nas

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Aaaa toj! Teshko, toj prvo ke ceka poziv od anglija pa posle eventualno za nas
тој е еден од најталентираните играчи таму, многу силни клубови го бараа, но волфс не прифатија никаква понуда. проблем е шо се повреди, па доста време отсуствуваше. за натаму ќе видиме.

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
тој е еден од најталентираните играчи таму, многу силни клубови го бараа, но волфс не прифатија никаква понуда. проблем е шо се повреди, па доста време отсуствуваше. за натаму ќе видиме.
Se e toa ok ali takvite deca ni se nedostapni vo ovoj moment, plus edno e talent drugo e da uspeesh vidi go robert stambolziev deckoto od bristol city zavrshi vo vtori treti ligi vo grcija

Kajgana Shop

На врв Bottom