Македонска фудбалска репрезентација

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Koja слика човече, Тошак до Капело седнат на мечот Свансеа - Арсенал, да не го бара фудбалскиот Мекејлеб за нас ?
Не знам и двајцата што барале на тој натпревар. Англичаните и Македонците кои играле на натпреварот заедно можеле на прсти да ги избројат. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.764
Предраг Ранѓеловиќ од Вардар одлучи да игра за Македонија. Ете ни одличен играч во средината, а набрзо ќе го добие и Македонското државјанство. Да си визираме карти за Бразил уште од сега? :icon_mrgr:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Абе готово, еден Ранѓеловиќ ќе ни се приклучел и сеа цел тим ќе го сврти... Не дека е лош (и јас се надевам да го пробаат оти и онака неаме никој асален како креативец во среден ред а он има потенцијал) ама сепак не верувам да може нешто да смени...

Башка искрено многу ми е сумљива работата со него, нели за да има право да игра за наша репрезентација мора да докаже дека има потекло од кај нас, а у неговиот случај никој незнае за такво нешто за него. Наводно баба му била од Македонија али не е потврдено нигде, се надевам стварно има потекло оти иначе ако првата мучки и на црно го провлечат во репрезентација, нема да ни бега суспензија од ФИФА/УЕФА...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Башка искрено многу ми е сумљива работата со него, нели за да има право да игра за наша репрезентација мора да докаже дека има потекло од кај нас, а у неговиот случај никој незнае за такво нешто за него. Наводно баба му била од Македонија али не е потврдено нигде, се надевам стварно има потекло оти иначе ако првата мучки и на црно го провлечат во репрезентација, нема да ни бега суспензија од ФИФА/УЕФА...
Дај Боже, ќе не спасат :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.764
Абе готово, еден Ранѓеловиќ ќе ни се приклучел и сеа цел тим ќе го сврти... Не дека е лош (и јас се надевам да го пробаат оти и онака неаме никој асален како креативец во среден ред а он има потенцијал) ама сепак не верувам да може нешто да смени...

Бртат нели гледаш дека се заебавам :D
Сепак мислам дека може да ја донесе потребната креативност во средниот ред со оглед на дрвата кои играат во моментов. Но дека ќе се пласираме на СП тоа мало морген :pos:
Не се секирај за државјанство, има Македонско потекло:D

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Бртат нели гледаш дека се заебавам :D
Сепак мислам дека може да ја донесе потребната креативност во средниот ред со оглед на дрвата кои играат во моментов. Но дека ќе се пласираме на СП тоа мало морген :pos:
Не се секирај за државјанство, има Македонско потекло:D
И јас сум 100% да се проба, баш сега против Луксембург е добра шанса, кога веќе играме со таков противник барем можеме да експериментираме со некои нови играчи од нашата лига, а тој би требало да биде еден од првите со оглед на тоа што игра баш таа позиција што нас ни е најпроблематична а делува како талент...

Али какво потекло има точно и од каде знаеш за тоа?

П

Паспарту

Гостин
"АМАТЕРСКА" ИТАЛИЈА ГОСТУВА ВО КУМАНОВО

Селекцијата која ќе пристигне во Македонија не е до 21, туку до 20 години, и со исклучок на 2-3 фудбалери, сите играат во пониските рангови во Италија
Конечно. По толку многу поминати денови, италијанската фудбалска федерација на својот сајт објави дека нивна селекција патува на "тест" во Македонија. Меѓутоа, не селекцијата до 21 година која сите ја очекувавме, туку до 20 години, предводена од Ди Бјаџо. Ништо од најавите дека Чиро Ферара ќе допатува во Македонија.
СОСТАВОТ НА ИТАЛИЈАГОЛМАНИ: Јакобучи (Судтирол), Вентури (Белариа Игеа Марина).
ОДБРАНА: Бенедети (Губио), Кампорезе (Фиорентина), Фраскаторе (Беневенто), Роцио (Фиорентина), Сини (Бари), Саугер (Тритиум), Тонинели (Басано).
СР. РЕД: Ардицоне (Реџиана), Бјанки (Емполи), Фосати (Латина), Миноти (Аталанта), Специани (Реџиана), Верати (Пескара).
НАПАД: Берета (Асколи), Петинари (Кротоне), Де Лука (Варезе), Тукета (Белариа Игеа Марина), Фишналер (Судтирол).
Селектор: Луиџи Ди Бјаџо

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
"АМАТЕРСКА" ИТАЛИЈА ГОСТУВА ВО КУМАНОВО

Селекцијата која ќе пристигне во Македонија не е до 21, туку до 20 години, и со исклучок на 2-3 фудбалери, сите играат во пониските рангови во Италија
Конечно. По толку многу поминати денови, италијанската фудбалска федерација на својот сајт објави дека нивна селекција патува на "тест" во Македонија. Меѓутоа, не селекцијата до 21 година која сите ја очекувавме, туку до 20 години, предводена од Ди Бјаџо. Ништо од најавите дека Чиро Ферара ќе допатува во Македонија.
СОСТАВОТ НА ИТАЛИЈАГОЛМАНИ: Јакобучи (Судтирол), Вентури (Белариа Игеа Марина).
ОДБРАНА: Бенедети (Губио), Кампорезе (Фиорентина), Фраскаторе (Беневенто), Роцио (Фиорентина), Сини (Бари), Саугер (Тритиум), Тонинели (Басано).
СР. РЕД: Ардицоне (Реџиана), Бјанки (Емполи), Фосати (Латина), Миноти (Аталанта), Специани (Реџиана), Верати (Пескара).
НАПАД: Берета (Асколи), Петинари (Кротоне), Де Лука (Варезе), Тукета (Белариа Игеа Марина), Фишналер (Судтирол).
Селектор: Луиџи Ди Бјаџо
Duri i vakva italija ke ne otvori,sigurno poveketo bar se standardni za razlika od nasive

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
единствен е Кампорезе кој е стандарден првотимец во Фиорентина во Сериа А другиве штом се избрани значи се добри и ќе дадат се од себе за да ги викнат нареден пат, за разлика од нашиве кои нема за што да се борат си знаат дека ке бидат повикани...

Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
Да не знае некој каде може да се купи оргинал дрес од репрезентација?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.764
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4928

„Јас сум тесно поврзан со Македонија, со оглед на тоа што баба ми е Македонка. Мојата желба е секако да настапувам за македонската репрезентација доколку според селекторите го заслужувам тоа. Прекрасно се чуствувам во Вардар и во Македонија. Посакувам само тоа да продолжи што е можно подолго“ - изјави претходно Ранѓеловиќ.

Визирајте си уште од сега карти за СП во Бразил :icon_mrgr:
Ако заигра Ранѓеловиќ се враќам на трибините кога ќе игра репрзентацијата. Од револт ги пропуштив последните две :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Аман бе, да беше овја толку јак немаше да игра у Македонија :) Може е добар, ама добар само за нашево првенство.

Kajgana Shop

На врв Bottom