Македонска фудбалска репрезентација

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Го викаше Јонуз лани него и Игњовски ама и двајцата не сакаа да играат за нашата репрезентација
За овој Касами дури и пандев се имал јавувано за да го разубеди ама нејќел јбг со сила убавина не бидува
Не знаев за ова ...ко така ај у три :)) ..... ке биде подобро нема гајле

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Чуварот на мрежата на Работнички, Столе Димитриевски денеска потпиша договор со италијанскиот клуб Удинезе.

П

Паспарту

Гостин
Вујчиќ со државјанство и повик во А репрезентацијата
"Бабунски ми најави за можност да внесам конкуренција во средниот ред на националниот тим. За мене би било огромна чест и задоволство да настапувам во македонскиот дрес", вели Штефан Вујчиќ
Актуелниот фудбалер од средниот ред на "романтичарите", 25-годишниот Штефан Вујчиќ според амбициите и плановите на новиот стручен штаб на македонската репрезентација предводен од Велшанецот Џон Тошак наредниот период треба да добие македонско државјанство и повик за настап во националниот тим...
На иницијатива на главниот асистент на Џон Тошак, селекторот на младата селекција, Бобан Бабунски, кој всушност реално го крои актуелниот состав и на сениорскиот национален тим, веќе се очекува да стартува процедурата за добивање македонско државјанство за "Брацо јуниор" по што би следел и официјалниот повик за настап меѓу сениорите.

http://sport.com.mk/?ItemID=26000B8ADF282B47B78A0A1A74A9DD8A

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
ПОЛСКО, цел интернет го пребарав и не најдов ни М од македонско потекло, слободно сподели ги информациите што ги имаш...
ostaj na internet so pisuva, se znam licno so pekalski,a nikola go imam gledano na trening tipot e dzver e sea dali ke igra za mkd nezz
--- надополнето: Aug 24, 2011 2:31 AM ---
ПОЛСКО, цел интернет го пребарав и не најдов ни М од македонско потекло, слободно сподели ги информациите што ги имаш...
ostaj na internet so pisuva, se znam licno so pekalski,a nikola go imam gledano na trening tipot e dzver e sea dali ke igra za mkd nezz

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Фудбалската репрезентација на Македонија бележи напредок од шест места на најновата ранг листа на ФИФА.Сега се наоѓаме на 90.место.После едногодишна доминација на Шпанија нов лидер на листата се Холанѓаните.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
Вујчиќ со државјанство и повик во А репрезентацијата
"Бабунски ми најави за можност да внесам конкуренција во средниот ред на националниот тим. За мене би било огромна чест и задоволство да настапувам во македонскиот дрес", вели Штефан Вујчиќ
Актуелниот фудбалер од средниот ред на "романтичарите", 25-годишниот Штефан Вујчиќ според амбициите и плановите на новиот стручен штаб на македонската репрезентација предводен од Велшанецот Џон Тошак наредниот период треба да добие македонско државјанство и повик за настап во националниот тим...
На иницијатива на главниот асистент на Џон Тошак, селекторот на младата селекција, Бобан Бабунски, кој всушност реално го крои актуелниот состав и на сениорскиот национален тим, веќе се очекува да стартува процедурата за добивање македонско државјанство за "Брацо јуниор" по што би следел и официјалниот повик за настап меѓу сениорите.

http://sport.com.mk/?ItemID=26000B8ADF282B47B78A0A1A74A9DD8A
Баш пред некој ден разгледував за Вујчиќ и си мислев за оваа опција, да му се даде државјанство и да игра за репрезентацијата. (y)
Ни требаат квалитетни играчи во средниот ред, таму сме најслаби.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Море коа ќе ми текне чиј син е, одма паѓа желбата да го видам како игра у репрезентација :D

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Џабе е, нема да има право да игра за нас... Мора да има некакво си потекло од Македонија, или барем да живеел 5 години, не е доволно само државјанство да извади.

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
ushte edna rabota okolu spisokot robert petrov ???? vi se molam ima preku 30 god ova stvarno nema logika muarem i grozdanoski nemozat da igraat za rabotnicki prv tim edna dobra utakmica ne za reprezentacija fazli hello koga toj igral za hereven za sumulikoski veke nzn shto da kazam jonuz barem spisokot podobar mu beshe ama toa e

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Еве уште еден пост на кој сте се изнасмеале:(макар шо се надевам по некаква си чудна случајност да испаднит вака)
Тошак : Дојдов да ја одведам Македонија на Мундијалот

- Желбата кај водечките лица во Федерацијата да ја видат Македонија на Мундијалот 2014 година беше одлучувачкиот момент за кој се нафатив на оваа работа - истакна новиот селектор на македонската фудбалсаката репрезентација Џон Тошак на првата пресконференција .

Велшанецот кој во својата фудбалска кариера беше еден од “расните“ центарфори потенцираше дека Македонија ќе игра офанзивно и со низа победи ќе обезбеди пласман на Мундијалот.

- Сакам да се квалификуваме на СП, за да се квалификуваме мора да победуваме а за тоа ние се потребни голови. Играта секако дека нема да зависи од поединци туку од целиот тим - рече Тошак.

Тошак кој в својата кариера работел во Франција, Шпанија,Италија вели дека дошол на непозната територија, но дека имал можност неколку пати да престојува и да игра против екипи и репрезентацијта на поранешната СФРЈ.

Групата во која се најдовме е тешка но не и не премостилива. - Добро ги познавам екипите кои доаѓаат од островото, (Велс и Шкотска) мечевите со Хрватска и Србија ќе бидат мечеви од голем предизвик, со многу гордост , а играчите и спортската јавност знае многу за нив. Белгија е репрезентација која дополнително ќе ја запознаеме - потенцираше стратегот.

Тошак на својата прва пресконференција не зборуваше многу за актуелниот циклус во кој Македонија е класичен статист. Тој истакна дека ќе ги искористи мечевите за што подобро да се запознае со квалитетот но и менталитетот на македонските репрезентативци.

М.П.​

26.08.2011 12:54​

Прочитана е : 544 пати​

© 2011 Ohridnews.com

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Мене едно нешто не ми е јасно требаше да си го остајме Бабунски нека си промовира некој нови дечиња во репрезентацијата и вака и така не се квалификуваме на СП да не се лажиме и да не си играме бар вака ке видевме некое дете ке прснеше како играч и ем ке си сменевме некојлку играчи а младите ке си набилдаја искуство ....вака Величе Шумоликовски ...боже помагај ..туку шо да помагаш и ти крена раце од нас :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
ushte edna rabota okolu spisokot robert petrov ???? vi se molam ima preku 30 god ova stvarno nema logika muarem i grozdanoski nemozat da igraat za rabotnicki prv tim edna dobra utakmica ne za reprezentacija fazli hello koga toj igral za hereven za sumulikoski veke nzn shto da kazam jonuz barem spisokot podobar mu beshe ama toa e
Затоа Јонуз видов на кое место не донесе, поради добриот список.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
Мене едно нешто не ми е јасно требаше да си го остајме Бабунски нека си промовира некој нови дечиња во репрезентацијата и вака и така не се квалификуваме на СП да не се лажиме и да не си играме бар вака ке видевме некое дете ке прснеше како играч и ем ке си сменевме некојлку играчи а младите ке си набилдаја искуство ....вака Величе Шумоликовски ...боже помагај ..туку шо да помагаш и ти крена раце од нас :)
Тошак на презентацијата кажа дека Бабунски е тој што ќе му помага во изборот на играчите, а неговиот син(на Тошак) е тој што ќе ги следи игрите на нашите играчи во странство.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Тошак на презентацијата кажа дека Бабунски е тој што ќе му помага во изборот на играчите, а неговиот син(на Тошак) е тој што ќе ги следи игрите на нашите играчи во странство.
Значи Миле Паника ке следи играчи во странство а Цацко ке му помага ...браво бе тошо бе :P

Друга ми беше замислата али

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Затоа Јонуз видов на кое место не донесе, поради добриот список.
dobro jas ne rekof deka ne ne unisti jonus ama toa ne e zatoa shto neznaeshe koj igra4i da gi donese nego deka ne znaeshe kako da gi postavi

Kajgana Shop

На врв Bottom