Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Jas mislam ova e najdobar dobar poteg na FFM ni trebase treber so germaski mentalitet ama i ako mozat da doneat i tim od germanija uste poubo Makedonija ne porazena od nikogo sama sebe se pobeduva na sekoj natprevar.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.743
Поени од реакции
1.003
Конечно ми се оствари дамнешната желба да видам Германец за селектор на фудбалската репрезентација ( ако ова за Аугенталер е вистина ) ... апсолутно е неважно дали предходно бил тренер на третолигаш или на тим кој игра во 6-та германска лига , важно е што е Германец ( башка што некое време бил и тренер на гиганти како Баерн и Баер Леверкузен ) ... се надевам дека конечно ќе видам малку германски менталитет во играта на нашата репрезентација ... некој погоре кажа дека ова ќе му било како платен одмор без многу да се заморува и да му ја мисли ... не мислам дека ќе биде така бидејќи не верувам дека е толку глуп да си го турка угледот со тоа што ќе се заебава со нашата селекција и дека ќе му биде сеедно какви резултати ќе извади со селекцијата ... сега треба уште тој да си донеси еден добар психолог ( исто Германец ) и да тргни работата колку толку , бидејќи од ова каде што е сега репрезентацијата бетер неможи да биди .

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Аугенталер за 10.000 евра месечно!!!
Германецот во понеледник се очекува да биде назначен од УО на ФФМ и да потпише договор до ноември 2013
Сериозни се преговорите помеѓу ФФМ и Хаџи Ристески од една страна и Класу Аугенталер со Саша Ќириќ од другата страна. Германецот е пред портите на Македонија и пред промоција во нов селектор на нашиот нациопнален тим. Двете страни сакаат само парите се проблем. Минималните услови кои ги бара Клаус Аугенталер се оние кои ги имаше и неговиот претходник - странец Среќко Катанец. За 10.000 евра месечна плата без многу обрски да престојува во Македонија и на договор до ноември 2013 година ќе биде дилот помеѓу ФФМ и новиот селектор.

извор:Македонски Спорт

П

Паспарту

Гостин
Аугенталер за 10.000 евра месечно!!!
Германецот во понеледник се очекува да биде назначен од УО на ФФМ и да потпише договор до ноември 2013
Сериозни се преговорите помеѓу ФФМ и Хаџи Ристески од една страна и Класу Аугенталер со Саша Ќириќ од другата страна. Германецот е пред портите на Македонија и пред промоција во нов селектор на нашиот нациопнален тим. Двете страни сакаат само парите се проблем. Минималните услови кои ги бара Клаус Аугенталер се оние кои ги имаше и неговиот претходник - странец Среќко Катанец. За 10.000 евра месечна плата без многу обрски да престојува во Македонија и на договор до ноември 2013 година ќе биде дилот помеѓу ФФМ и новиот селектор.

извор:Македонски Спорт
Удри Мујо...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.566
Поени од реакции
22.520
Еве, јас ќе ви се пријавам барем за помошник. Или евентуално тренер на голмани. :D
--- надополнето: Jul 14, 2011 11:51 AM ---
И Гутман заинтересиран за селекторската функција

Од ФФМ денеска информација дека интерес за селекторската функција пројавил и познатиот израелски тренер Ели Гутман, човекот кој го препороди Израелски Хапоел.
Гутман со фудбалската кариера минал во тренерски води каде успешно „плови" од 1985г. и бил тренер на дузина израелски екипи како и на кипарските тимови Паралимни и АЕЛ Лимасол.
Првата титула ја освоил 1997г. со Хапоел Бер Шева кога го освоил националниот куп. Најголемиот успех во кариерата го постигнува со екипата на Хапоел Тел Авив која ја превзема во 2007г. од Гај Лузон( сега израелски селектор на репрезентацијата до 21г. ) и успева да обезбеди опстанок.
Успева да креира силен Хапоел кој во 2010г. освојува двојна круна во Израел и има забележителен настап во квалификациите за ЛШ. Во 2011г. откако го освојува националниот куп го напушта кормилото на екипата.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Никој не сака да седи кај нас за селектор, станува симптоматично (n).

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Јаневски во предност пред Аугенталер

Ексрепрезентативецот Ќириќ е скептичен во врска со денешната средба на Хаџи-Ристески со Германецот, пред се', од финансиски причини
Миодраг Мицковиќ

Денеска или најдоцна утре ќе биде познато името на новиот селектор на македонската фудбалска репрезентација, кој ќе го замени Мирсад Јонуз, сменет поради слабите резултати на една од последните седници на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија. За Германија синоќа заминаа претседателот на ФФМ, Харалампие Хаџи-Ристески, и генералниот секретар Игор Климпер, кои, покрај одредени службени обврски во оваа држава, ќе се сретнат и со еден од кандидатите за селектор, некогашниот германски репрезентативец и потоа тренер Клаус Аугенталер, со кого прв пат ќе разговараат за евентуално преземање на нашата репрезентација. Воедно, тие ќе бидат гости на македонскиот ексрепрезентативец Саша Ќириќ, кој е и организатор на средбата меѓу челните луѓе на ФФМ и Аугенталер.

„Долги години играв во Германија и добро се познавам со Аугенталер, кој самиот пројави интерес да разговара со луѓето од ФФМ за селекторската функција во Македонија“, беа првите зборови на Ќириќ, со кого телефонски разговаравме. „Досега меѓу нив немало никаков контакт. Малку бев изненаден кога во нашите весници прочитав дека Аугенталер престојувал во Скопје на разговори. Тврдам дека вечерва или утре прв пат ќе се сретнат и ќе разговараат. Во овој момент не можам да кажам како ќе завршат разговорите, но во преден план сигурно ќе бидат финансиските услови, од што ќе зависи и резултатот на преговорите. Единствено што знам е дека Аугенталер е заинтересиран да работи во Македонија како селектор, бидејќи досега работеше само во клубови. Тој е познато фудбалско име не само во Германија и навистина не знам какви ќе бидат неговите услови“.

Ќириќ вчера се слушнал и со неговиот пријател и поранешен соиграч Чедомир Јаневски, кој исто така е заинтересиран за селекторската функција во Македонија.

„Малку сум скептик околу разговорите со Аугенталер, познавајќи ги финансиските услови во Македонија и во ФФМ, но кога веќе Хаџи-Ристески и Климпер се во Германија, ќе им предложам да разговараат и со Јаневски. Тој живее во Бриж и може брзо да дојде во Германија и да се сретне со нив. Ако јас се прашувам, јас би го предложил токму Јаневски за селектор. Долго време е во странство и како играч и како тренер. Тој е тип на модерен европски тренер, кој добро ги познава и фудбалските состојби во Македонија, што сигурно е негова предност во однос на Аугенталер. Како што ми кажа, тој би работел на подолги патеки“.

Вчера разговаравме и со Чедомир Јаневски, за кого се појави информација дека има потпишано договор со грчкиот клуб Кавала.

„Не, целиот тој ангажман пропадна, иако имав сериозна понуда за тренер од тој клуб. Меѓутоа, многу работи се изменија по нашите прелиминарни разговори со луѓето од Кавала. Дојде до смена на претседателот, а клубот, како што слушам, има проблеми и со Грчката фудбалска федерација, па од тој договор не стана ништо. Едноставно, не го прифатив“, објаснува Јаневски. „Сега сум слободен и, нема зошто да кријам, расположен сум за сериозни разговори со челниците на ФФМ околу селекторската функција. Досега тие имаат контактирано само со мојот менаџер, не и лично со мене, што сигурно е голема разлика. Би сакал да работам во Македонија, каде што израснав, ја почнав фудбалската кариера, играв и за репрезентацијата. Жал ми е што првиот пат кога бев кандидат да го заменам Катанец не се договоривме, но тоа е минато. Сега е нов момент. Нашата држава има голем број таленти, има одлични играчи и верувам дека со заедничка работа можеме да го вратиме разнишаниот рејтинг од последните две-три сезони. Ако ме повикаат на разговори, ќе дојдам, ако треба и во Германија, доколку не се најде заеднички јазик со Аугенталер. Кога веќе со сите е лично разговарано, мислам дека е во ред така да биде и со мене“.

извор:Утрински Весник

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Платава чоече :pos: Убаво вика иосоно, платен одмор, овој циклус лагано ќе си го истера, наредниот ако играме со некоја сила ќе се запне да им откине бодови и првата прилика пат пот нозе фаќа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас не сакам ни Јаневски ни било кој македонски тренер што го бива за нешто да биде избран додека е оваа клапа во федерацијата. Не вреди за тие пари да му го уништат реномето. Кога веќе се тргнало надолу, нека пропадне со некој странец на чело, и онака очи нема да му видиме повеќе.

Моето мислење сум го пишал одамна: нам ни треба 6-ти барабан и неколку петарди да ни зачукаат за да дојде до нешто радикално и до промени. Инаку овие мува не ги лази. Секој повремен успех на нашата репрезентација, како реми со Англија и слично, е во корист на бандата. Ги смирува навивачите и им купува време, а времето како што знаеме, е пари.

Нека потоне се и да се избрка оваа багра подалеку од фудбалот.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Абе вие на Мурињо ќе најдете замерка да дојде.
Овој Аугентаулер ако дојде барем дисциплина да воведе тоа е битно наш ако дојде или некој белканец не го фермат нашите играчи многу.
Овој легенда на Баерн Минхен 17 год играл таму.Тренер на Нимберг,Леверкузен,Возбург.
10 илјади евра не е голема плата за тренер Ѓоре во ЦСКА земаше повеќе.
Овој ќе е добар да воведе дисциплина.

А проблемот на Мак фудбалот е друг и младинси категории и лига ,нема темели.Федерацијата треба да преземе мерки но и државата да донесе некои стимолирачки закони за да се вложува во фудбалот.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.566
Поени од реакции
22.520
ФФМ прво го отпушти, а сега го дисциплинира Јонуз

• Објавено: 15.07.2011 21:33 |
  • Прочитано: 66 |

Фудбалската федерација на Македонија постапи по одлуката на управниот одбор и поведе дисциплинска постапка против Мирсад Јонуз, поранешен селектор на репрезентација на Македонија. Причина е непочитување на договорни обврски предвидени во договорот за уредување на меѓусебните права и обврски помеѓу ФФМ и Мирсад Јонуз.
Кај дисциплинецот е предаден и Масар Омерагиќ, делегат на собранието на ФФМ од Општинскиот сојуз Струмица. Тој е обвинет за непочитување и прекршување на статутот и другите акти на ФФМ.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
ФФМ нема пари за Аугенталер!!!
Нашата федерација нема сили да ангажира квалитетно тренерско име па затоа на листата ни се нудат "второлигашки" стручњаци
Максималната месечна плата која ФФМ може да ја плати за звучно тренерско име кое би дошло на селекторската позиција се 10.000 евра. Под тие услови беше ангажиран Среќко Катанец, а тие услови може да ги добие и Клаус Аугенталер. Германецот и Харалампие Хаџи-Ристески викендов имаа средба во родната земја на тренерот. Како што дознавме, минумалната сума под која би дошол Аугенталер за наш селектор се 200.000 евра годишно или околу 17.000 евра на месец.
Во игра влегува и Прашникар!
Дали ќе се повтори минатото!? Уште еден тренер од Словенија кој ја однесе оваа земја на ЕП е во игра да биде селектор на Македонија. Нашата федерација имаше успех со Среќко Катанец, а сега за селектор на нашата национална селекција амбиции има и Бојан Прашникар.

извор:Mакедонски Спорт

Kajgana Shop

На врв Bottom