Македонска фудбалска репрезентација

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.121
Поени од реакции
3.980
Е сеа измислуваш, он си игра редовно во својот тим. Дека е чкљ тим од втора руска лига, тоа е јасно, ама конкретно штом прашувате дали игра редовно, тоа да.

А во врска со таа страната од Ирска: нели гледате дека тоа иронично е пишувано и дека си играат мајтап со нас, вие па - не преценувале... Они повеќе и од Англичаните не потценуваат со тие натписи...

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
ШИков десен бек?? Па подобро бес десен бек да играме барем ќе си знаеме од кај ќе не дупат целов време :) .
Ја од денес стапувам у бојкот со негледање на натпревари на нашата репрезентација додека не си отидат Јонуз, Хари... па и сите до крај да ги тепаме :)

--- надополнето ---

сАМО едно прашање.
Кажи дали Шумуликовски игра редовно??
Мислам дека игра во сибир и таму е капитен.Е сеа што сибир е во 2ра руска лига е друга работа.Иначе се претпоставува дека некој скаути од Шкотска треба да дојдат да гледаат како ќе изигра Илчо,па на лето би требало да направи трансфер таму(мене ова не ми е за верување ама ај)
за шиков и јас сум против ама што да праиш тоа е :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Е сеа измислуваш, он си игра редовно во својот тим. Дека е чкљ тим од втора руска лига, тоа е јасно, ама конкретно штом прашувате дали игра редовно, тоа да.

А во врска со таа страната од Ирска: нели гледате дека тоа иронично е пишувано и дека си играат мајтап со нас, вие па - не преценувале... Они повеќе и од Англичаните не потценуваат со тие натписи...
Имам другарка на студии таму и можам да ти кажам дека не не потценуваат, баш пред малку ми пренесе дека им е страв зошто сме биле незгодна репрезентација кога играме на гости против фаворити и веднаш им текнува што и направивме на Англија. :helou:

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Мислам дека игра во сибир и таму е капитен.Е сеа што сибир е во 2ра руска лига е друга работа.Иначе се претпоставува дека некој скаути од Шкотска треба да дојдат да гледаат како ќе изигра Илчо,па на лето би требало да направи трансфер таму(мене ова не ми е за верување ама ај)
за шиков и јас сум против ама што да праиш тоа е :toe:
втора руска на ранк на 1 македонска :toe: :)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Ма и Фарски О. имаат подобра лига од нашата :toe:

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Стварно не знам шо го форсира толку на Шиков за десен бек, добар играч е ама за бек е многу голем и тромав, ако толку сака да го игра нека го стави стопер. Да излеземе со Лазевски-Шиков/Грнчаров - Новески - Попов имаме супер одбрана...

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.639
Поени од реакции
1.240
Стварно не знам шо го форсира толку на Шиков за десен бек, добар играч е ама за бек е многу голем и тромав, ако толку сака да го игра нека го стави стопер. Да излеземе со Лазевски-Шиков/Грнчаров - Новески - Попов имаме супер одбрана...
Абе ја кажав , ако игра Шиков десен бек , Трапатони има по таа страна да ни го стави Даф и нема да знаеме кај да тераме .
Читам по Ирски весници дека сме им должници за тоа кога ги ебавме у Скопје и сакаат да ни вратат и ич не не потценуваат

П

Паспарту

Гостин
Многу добар тим имаа порано Ирците со Баб, Рој Кин, Каскарино, Квин, Стаутон, подоцна Роби Кин и останатата компанија... По звучност на имињата тешко дека таа и оваа селекција на играчи на РИ можат да се споредат, но како што кажав и преходно, сепак се апсолутни фаворити против нас. Најголем проблем ќе биде неспособноста на нашиот селектор. Не смееме да се затвориме затоа што ќе не уништат Ирците, а од друга страна па не можеме ниту премногу да се отвориме бидејќи кондиционо се далеку поспремни од нашите и тешко ќе биде да се носиме со нив. Киксовите на одбраната мора да бидат сведени на минимум, а играчите од средина повеќе да се отвораат и да не ја шутираат на трибини топката после нејзиното примање.

Еднаш не прегазија во Даблин, еднаш ни избега нерешено (добра пречка погоди Тони Мицевски), во Скопје ги победивме и извадивме нерешено во 90+ минута со што ги откажавме од пласманот на ЕП или СП (не ми текнува)...

Ако се водиме според амбициите што ги најавија федерацијата и селекторот пред почетокот на овие квалификации, тогаш се освен победа на Македонија ќе биде неуспех. Дај Боже да победиме, но реално очекувам 3-1 за Ирска.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Исто и јас имам некое чудно чувство дека ќе тепаме :) и планирам да си ја удрам сингл за некоја така помалечка сума :) иако знаејќи каков мизерен селектор имаме...и колку е мизерен односот на некои играчи кон репрезентацијата...али јбг мора да се има оптимизам..зашо само тоа ни остана од фудбалот...т.е надеж дека некоаш и оваа наша фудбалска репрезентација ќе има некој поголем успех од тоа 4 то место..па можеби и ние некогаш ќе видиме светско или европско првенство :)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182

Митко Стојовски 2 и Гоце Христов 1 гол.....

Еднаш и никат више :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
spored mene imame sansi da gi tepame ircite,do sega na natprevarite protiv rusija erminja i slovacka nie bevme apsolutni favoriti imavme pojaka igra i poveke sansi ama ic nemavme sreka da postigneme gol i zatoa izgubivme.natprevarot protiv slovacka ... neam zborovi mn ne ferski ,ermencite na kontri ne ebaa rusite .. inache dodeka ne se sredat vnatresnite raboti vo FFM nie nemame nikakvi sansi da odime na evropsko ili svetsko

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
spored mene imame sansi da gi tepame ircite,do sega na natprevarite protiv rusija erminja i slovacka nie bevme apsolutni favoriti imavme pojaka igra i poveke sansi ama ic nemavme sreka da postigneme gol i zatoa izgubivme.natprevarot protiv slovacka ... neam zborovi mn ne ferski ,ermencite na kontri ne ebaa rusite .. inache dodeka ne se sredat vnatresnite raboti vo FFM nie nemame nikakvi sansi da odime na evropsko ili svetsko
Врати се у прво одделение, научи што е зборот фаворити па врати се и доискажи се.

Сме имале појака игра и појаки шанси?!

Не отворија ко паштети Словаците,а бевме немоќни шанса да направиме против една мизерна Ерменија каде ја виде ти надмоќта?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Врати се у прво одделение, научи што е зборот фаворити па врати се и доискажи се.

Сме имале појака игра и појаки шанси?!

Не отворија ко паштети Словаците,а бевме немоќни шанса да направиме против една мизерна Ерменија каде ја виде ти надмоќта?
protiv ermencite imavme preckai stativa i 2-3 sansi sam na sam so golmanot a oni imaa samo 2 suta kon gol.

Kajgana Shop

На врв Bottom