За каква култура збориш пријателе? Па доста не ебеа во здрав мозок, доста беше дерење и нервирање за продадени утакмици. Доста ми е и од Хари и од свите копилиња како него. Едноставно народов не чувствуе потреба да и даде поддршка на репрезентацијава (не на фудбалерите, незнам они колку се криви, толку им се можностите...тоа е), туку на тие што се над нив. Па ваљда не престанале да ја сакаат Македонија. Каде што има “успех“ (успех за нас е и играње на СП или ЕП во ракомет, кошарка и сл.) има и публика. Зошто би идел да ја гледам Македонија (немој да ме сфатиш погрешно дека не ја сакам Македонија, Бог да чува има и такви кога ќе им го поставиш ова прашање)? Да гледам како Хари си го прчи во ложа, а народов јаден смрзнуе на времево и се надева на победа? И на крај, ништо од тоа! Да идем колку само да фрлим 1000-че и да се удирам у груди дека сум голем ПАТРИОТ што сум отишол да ја гледам Македонија и покрај све? Епа не, такви “патриоти“ ги има многу. Патриотизмот се докажуе на друг начин, не со тоа што ќе идеш да гледаш местена утакмица.
Ама секој си има свое право, додека има будали ќе си живеат на висока нога такви како Хари. Мене искрено и гратис да ми паднеше немаше да идем, ќе ја искинев картата.