Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881

Пола година е без клуб. :rolleyes:
toa ti e, cesta pojava kaj nasite. pre ke ostanat pola godina bez klub mesto da prifatat poskromna ponuda i da se vratat vo forma. kao ponizuvanje go gledaat da prifatat pomala ponuda od pomala liga, pa posle pola godina cesto ke zavrsat na uste pomizerno mesto vo sporedba so toa sto prethodno odbile. ete go i darko velkovski. na letoto imase eden kup ponudi koi sportski gledano bea top za da se vrati vo forma, no deka ocekuvase povisoka plata odbi sve a sega samiot prasuva dali nekoj ima nesto za nego. ne deka i sega nema solidni ponudi, no ne kako letoto.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Јас највеќе мрчев последниве месеци за повиците и играњето на Ашковски во репрезентација, но што се однесува до немањето клуб последниве месеци мислам дека ситуацијата беше нешто поразлична и покомплицирана него кај Дарко Велковски. Стефан летово си го продолжи договорот со Ламиа (бар знам така објавија, иако беше малку неочекувано оти месец дена пред тоа рекоа го напуштил клубот), но изгледа откако виде дека не рачунаат сериозно на него се обиде да го раскине договорот и тука се изјалови целата работа. Уште по медиумите кога пишуваа дека ќе потпишел за Раднички (во октомври негде излезе тоа, а и ФФМ од тогаш почнаа да го пишуваат како нивни играч иако официјално немаше потпишано) викаа дека се чекало на документација од Ламиа која го кочела трансферот. Дополнително проблем беше што ова се случуваше апла откако помина трансфер периодот, така да искрено не ми ни беше јасно како требаше да се комплетира трансферот ако он не го раскинал договорот и не си земал исписница пред крајот на трансфер периодот, така да врти сучи мислам дека последнава полусезона не ни можеше никаде да потпише, грешката ја направи што го продолжи договорот со Ламиа иако не рачунаа на него.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.027
Во интервјуто на Милевски, покрај Хрватска, Македонија ќе игра пријателска со Чешка, а и со Молдавија.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.554
ама тие не се потврдени, иако за Чешка рече дека 90% се игра.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.027
ама тие не се потврдени, иако за Чешка рече дека 90% се игра.
Наводно на 10-ти јуни во Прага против Чешка, а со Молдавија во Скопје во март. И се бара уште еден противник во март.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ми се појави постов од некоја ФИФА страна што прави "best FIFA teams by country" и ова го скоцкале за Македонија
Мислења? :D

1705970877015.png

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.911
Поени од реакции
2.947
Добро е детето или?

Член од
18 август 2019
Мислења
259
Поени од реакции
428
Добро е детето или?
Според мене можеби во овој момент најдобра опција за десната странична позиција во репрезентацијата,нормално ако го исклучиме Ристовски кој се откажа Подобар е офанзивно има добар шут.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Добро е детето или?
ok igrac e, dobra brzina i kondiciski dosta spremen za nas igrac, moze da bide dobar desen bek samo treba ulogata dolgorocno da ja prifati. niz godinite cesto kako krilo go igraa, no za tamu ima limitacii.

e sega rabotata e sto 2. norveska liga ne e bas napredok vo sporedba so 1. MFL, kvalitetot e tuka negde. iskreno sum malku iznenaden. klubot sigurno ima ambicija da se vrati vo 1. norveska liga, no sto od toa koga on sekako e samo na pozajmica.

Ф

Флеш

Гостин
2. norveska liga ne e bas napredok vo sporedba so 1. MFL,
ако земеш дека имаат повисоки стандарди од опрема,терен,тренери,норвешкава лига пак е подобра од нашата.Добар избор е.Може физички да го средат и да добие на менталитет/дисциплина како играч.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
ако земеш дека имаат повисоки стандарди од опрема,терен,тренери,норвешкава лига пак е подобра од нашата.Добар избор е.Може физички да го средат и да добие на менталитет/дисциплина како играч.
da be, opremata i terenite ke go napravat igrac, i sekako trenerite od 2. norveska liga od kade sto iskocile treneri kako pet, klopp, ancelotti itn^^ ke pomisli covek deka zboruvas za segunda ili championship. 1. norveska liga ne e so visok kvalitet, poslaba e od 1. danska i 1. svedska, a ne pa nivnata 2. liga.

baska maksimov e igrac koj fizicki e spremen, eden od retkite vo 1. MFL. spored mene cuden poteg, barem da bese 2. avstriska kade sto ke im bese pod nos i ke go ucese jazikot. ne deka toa ke go koci, dali 1. MFL ili 2. norveska ne pravi golema razlika, barem ne se unazaduva i verojatno ke igra standardno, ama sigurno mozese da igra i na podobro mesto.

Ф

Флеш

Гостин
da be, opremata i terenite ke go napravat igrac, i sekako trenerite od 2. norveska liga od kade sto iskocile treneri kako pet, klopp, ancelotti itn^^ ke pomisli covek deka zboruvas za segunda ili championship. 1. norveska liga ne e so visok kvalitet, poslaba e od 1. danska i 1. svedska, a ne pa nivnata 2. liga
Чоек,материјално се подобри Норвежаните од нашите клубови. Дури и од втора лига нивна пак у секој елемент се подобри сигурно барем од Работнички или Шкупи. Не викам дека се шлагот на светскиот фудбал,има и нивоа подобри од нив ама сигурно не се лајно како македонската лига . Финансиски,екипно,тренерски,клубски ама баш се подобри од нашите.

И секако го прави опремата,ако немаш правилно тренажа,исхрана и развој како шо треба .

Едино ми пречи што Ласк го земаа одма и одма на позајмица. Трансферот на ЛАСК е како, не сум сигурен за тебе, но оди играј на позајмица додека не бидеме сигурни за тебе однесување .

На крај ќе го чешаат како Станковски, Тошевски и овој шо беше мислам во Австрија Виена ко талент и само го шетаа.

крајно,агентите треба да бидат пожестоки. Како на одма добра понуда парична,да земат процент и дали ќе изгори,не е важно . Тошевски можеше у Франција ,ама милиончето по совет. Или татко му на Лука кој беше директор у Работнички . Монца пропадна заради документи,одма за пари у Турција да не пропаднат. Се поеба детето . Сега ене го , требаше да биде следниот Елмас,ама игра сега у втора турска лига у Санлиурфаспор .

Нема однос и барања од агентите, башка и родителите лакомо. Малку поопширно коментар отидов .Сложен проблем е . Норвешка лига е ок ,ама целосно трансферот со Ласк ми е на прашалник. Дали ќе догура ?

Kajgana Shop

На врв Bottom