Очекував да одиграме нешто со тој толку фален среден ред кој од уста не го вадиме по социјални мрежи еве веќе година и нешто. А истиот не постоеше вчера. За нападот нема што да се коментира. Имаме добра одбрана составена од 11 души и тоа е тоа.
Оваа најдобра репрезентација на сите времиња што сме ја имале, во 180 минути еднаш (со бројки, 1) им шутна во рамки на гол на Италија и Португалија. Затоа имаш Италијани што се бесеа во подрум после мечот, што секако си е нивен проблем.
И сето тоа е во ред, ако признаеме дека сме слаби, дека сме далеку. Ајде овие се јаки, ама на европското и Австрија и Украина изгледаа како да се од друга планета со нас. И сега наеднаш сме во „Топ 15 во Европа“, па херои, па дипломатски пасоши, пи*** материне.
Сега не знам, која е реалноста, дека одигравме меч за восхит, или дека бевме здробени како мали деца? Што е пореално од двете?
Абе ако ти читаш мислења на луѓе кои гледаат по 1-2 меча годишно кои мислат дека ние сме Португалија а тие против кои игравме вчера Македонија и врз основа на истите правиш критика, тогаш џабе целава дискусија.
Македонците се познати по тоа дека се стручњаци на многу теми, особено спорт. Ене на братучед ми девојкана реферати изнапишала на фејсбук за репрезентацијата, а реално, да немаше интернет немаше да може да ги наброи сите играчи. Ма нема да можеше да наброи тројца.
Има и пар ликови на форумов такви ама сигурно нема врз основа на нивните мислења да си создавам во глава дека сме биле "Топ 15".
Ете од топ 20 според ранкинг, ние единствено може да сме егал со Турција. Со сите останати би изгубиле во двомеч. Па и Унгарија и Норвешка (вон топ 15) се поквалитетни од нас во моментов. Него муабетот ми е дека не сме повеќе онаа екипа од 4ти и 5ти шешир. Сега слободно може да кажеме дека сме репрезентација од рангот на Словачка, Романија, Грција, Босна...а подобри од репрезентации како Бугарија, Црна Гора, Израел, Исланд...
Не пишував овде, освен за Интер ретко кога коментирам одредени нешта предвремено ама му кажав на брат ми, единствена шанса нам ни е да изиграме исто така пацерски како против Италија. Можеби и сосема различна дискусија ќе имаше тука ако издржевме прво полувреме без примен гол.