Македонска фудбалска репрезентација

Член од
7 август 2011
Мислења
4.937
Поени од реакции
14.991
Страшна еуфорија ме пука, некако убеден сум дека ќе поминеме. Џани, Елмас и Барди ќе ја мрднат таа мизерна второлигашка одбрана на Португалија. Ако игра со истата поставеност како против турците, најмалце два гола даваме па што сака нека биде.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
Првите 20 минути ќе бидат пеколни.
Мора да се остане смирен во тие ептен агресивни фази на притисок и пресинг, кој несомнено ќе почне практично со првиот свиреж.
Само јако и што биде нека биде.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.528
Поени од реакции
18.788
Еве го со жолтите мустаќи од тутун обоени.

Ќе рече човек од толку шетање научил да пее, ама он грчи ли, грчи. :D
Абе тоа сите политичари се шлепаат муфте па за старката е проблем. Симбол е, не го гледаш како онај стариот од амбалажата за Битолски јогурт е img_20180708_015751-011570966723.jpeg
"Да му веруваш на дедо"
:ROFLMAO:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.528
Поени од реакции
18.788
Многу оптимистички Милевски со составот. :)
Одбраната на Португалија ми дава надеж, од страната на Кансело и Данило штета што немаме некое салам крило да ги избуши, ама и Алиоски очекувам да има пробиви и простор за центаршутеви кон Елмас.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Трајковски ке биде лево, а Елмас 10ка. Договорено е во секоја можност да го напаѓа Пепе.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.034
Поени од реакции
9.720
Само со шутеви на гол од дистанца и на високи топки можеме да ги надиграме. Не можеме да се тркаме со нив и да влагаме со топка у гол. Само долги и прецизни топки (англиска шема).

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
746
Поени од реакции
1.615
Страшна еуфорија ме пука, некако убеден сум дека ќе поминеме. Џани, Елмас и Барди ќе ја мрднат таа мизерна второлигашка одбрана на Португалија. Ако игра со истата поставеност како против турците, најмалце два гола даваме па што сака нека биде.
Turcite ne napravija nekoja sansa zatoa sto igrala strogo defanzivno, bez nekoj napagacki motiv. Primetiv deka site napadi im zavisat od Bruno i Silva, ako ovie dvajca se dupliraat i so brza tranzicija mislam deka ke gi pocudime. Ronaldo e in box igrac, krilata Im se odlicni ama bez ovie dvajca vo sredina se bajagi skinati. 4-5-1 so dupliranje na sredinata i man marking na kopileto Cancelo (koj znae da nafrli topka), so brza tranzicija na 4-3-3 vo napad ima bajagi moznost za super rezultat.
Ne mora na glavacki, poleka neka zavzemaat pozicija prvo poluvreme pa posle samaraj....

Член од
5 март 2018
Мислења
16.528
Поени од реакции
18.788

Kajgana Shop

На врв Bottom