- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.626
- Поени од реакции
- 5.266
Искрено јас не знам за која ќе навивам, но ќе бидам искрен, да немаше албанци во репрезентацијата на Македонија без сомнение и двоумење ќе навивав за Косово. Само не прашувај за кого ќе навиваме ако игра Албанија против Косово -error 404 станува.Кристално јасно ми е мене кај живееме, ама не можам да поверувам дека отворено си кажаа дека ќе навиваат за Косово. Јас не знам колку iq треба да нема чоек за ваква глупост да произведе. Минимум третина репрезентативци се со албанско потекло, стварно не ми е јасно шо кур сакаат да покажат, колку се прости ли? Исто ме занима и дали обичниот албански гледач го дели ваквото ретардирано мислење, еве некој член албанец нека ми појасни..
Можеби затоа не ги следам другите спортови, првиот и последниот натпревар на ракомет што сум ја следел е пред неколку години, играше Македонија со некоја европска земја не се сеќавам која точно, и цело време публиката извикуваше за ш.иптари гасни комори, цело време, барем мене така ми се чинеше долг натпреварот. Тоа е балканскиот менталитет, тие истите навивачи ќе навиваат и за футбал и нема да можам да седнам до него и да навивам заеднички затоа што знам кои им се песните кои рандом ги пеат, знам против кого се собираат и најнепријателните навивачки групи.
За разлика од вас, ние албанците од Македонија Косово ја знаеме како жртва во последните 100 години, вие ја знаете како нешто друго секако. И за секој успех на Косово ние им се радуваме, вие не. Вие за Косово сте научиле по вести од српски телевизии.
Не би требало во спортот да се меша политика, нема смисла јас да навивам за Косово, па ниту нема смисла тебе да ти пречи ако навивам за Косово, ама ова е балкан, сепак треба време да помине, во мир, можеби и да се сменат овие генерации кои сме контаминирани и ограничени од национализмот.
А за навивачките групи не знам како се организираат и дали имаат било каква одговорност да навиваат за државата каде живеат.