A
AnFem
Гостин
Каде?и таму ги има?
Каде?и таму ги има?
на Младост или ОтовицаКаде?
не јади гомна, од тие во боровите, кога не ја знаеш ситуацијатаЗа малку ќе заборавев, езерото е загадено од скопјанишчата!
Те личи на годините така да ми пишуваш, матор еден, дедо можеш да ми бидеш! Уште па и си отворил тема за некултура, кое лицемерие!не јади гомна, од тие во боровите, кога не ја знаеш ситуацијата
кажи каде серат тие вашите со приколките и шаторите и бавчите.
последен пат кога бев (а одам почесто,повеќе пати преку лето)
прво ми е да очистам каде мислам да престојувам и околу уште толку.
Најповеќе нечистотии оставаат вечерните посетители - љубовџиите
и тоа баш на плажите,а да ми извиниш тие и не се од некаде,туку ваши.
За едно ебање никој не оди на Младост,паметни се овие овде мариовци
си најдоа подобри места во полево Ск.
Дневните гости,го врзуват ѓубрето најчесто во кеса и го закачуват на дрво.
Ебати Не-културата,а меѓу нив има од секаде ( од Куманово и Овче поле )
.....и така го собрав сето ѓубре на куп (со се Дурех и сл.секс реквизитити)
и кесите и пл.шишиња и ги запалив на безбедно место.
Но еве ти веднаш еден глуп рибар велешанец со коментар: Шо палиш бе.
Откога му објаснив и скоро го отерав у п. м. си отиде без збор.
Мило мое внуче,сакам сега на раат да ти одговорам.Сигурно сиЗа малку ќе заборавев, езерото е загадено од скопјанишчата!
Како прво, да те потсетам што ти одговорив на темава:Мило мое внуче,сакам сега на раат да ти одговорам.Сигурно си
ја читало од почеток темава и ти и Принцот и другите,јас би го зголемил и насловот(нека биде и текот на Бабуна и Тополка)
Сигурно дека има и такви луѓе и од таму ти како што ги нарекуваш а го загадуват езерото и околината,но меѓу нив има и доста од: Кумарино,Сопот,Мамутчево,Ветерско,Рудник,Новачани,Сојаклари што животот ги донел овдека и отишле таму на излет. Јас ум го видел тоа.
Но најлогично-најповеќе тоа го прават луѓе кој се најприсатни таму,а инаку сме сите исти по Не-култура. А тоа се луѓе од.ЦрнаЏамија,Тунелот,Мегдан,
Нова населба,Дворови,Долно дуќаниЈурија,Потокот,Теќе,Којник,Прцорек ...
И тоа сум го видел и опишал,посебно младите со скутери. Дневни и Ноќни посетители.Вчера рано отидов таму,едно влегување,поголемиот внук го расече коленото од газер на винско шише.,во плиткото.Јас ги видов шишињата искршени и цели и ги собрав и фрлив на сигурно,но некој а тоа ти знаеш најдобро кој се, фрлиле и во езерото парче од шише.НЕ-култура.
Тебе тоа изгледа ти смета.Што јас приквечер собраното ѓубре - отпадоци ги собрав во кеса и дури сабајле овдека го фрлив во контејнер.Како само ме гледаа една група велешани (два пара со деца)кога го праев тоа,посебно кога во багашник го ставив кесето.
Што ли си мислеле тогаш.
А имав можности и по пат да го врлам на повеќе места.
За крај прошетај кај боровите,над приколките и те молам внимавај каде одиш. Таму е нашата КУЛТУРА.
Капитализам, чичко Анчо... Тражили сте? Гледајте!
Ај, на капитализмот, како нефункционален систем, ќе му ја расплачеме мамата... Но што со имбецилите кои немаат поим од екологија?
Смеј и се ти на пумата... Јас два пати се имам залетано пред кола за да спасам две кучиња.
anco, види го ова слатко лабрадорче - кое шета и собира пластични флаши,За 6 години собрало 26000 флашизапомни го овој број на регистрација