Македонска некултура на дело на „Велешко езеро“

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Добро бре, со кој памет еј! Ебати кокошката, дома на кучево од чаша ли му дава да пие и на ручек седнуваат заедно на маса!?
Не ми се верува :facepalm:
Лошо е што сите одма помислуваме на:
Види го кучено што прави (во овој случај се гледа,или види кај сере кучено)
Па дури и ќе го навредиме и ќе му се нафрлиме со пцовки на Кучето, а тоа
Ни криво ни должно,најдобар и најверен пријател на човекот,па дури и на таа задач што ќе му ја дадеш,на пример да чува двор,куќа или стока.
Колку пати се десило со изгубено јагне и кучето да остане цела ноќ со него,
и да го чува додека не дојде стопанот.
Ама и ова куче е така верно и паметно,само овде ЏУКЕЛА е малоно пиздиче со својата ГОЛЕМА Н Е - КУЛТУРА
НЕ-КУЛТУРА
НЕ- КУЛТУРА

НЕ- КУЛТУРА

НЕ- КУЛТУРА
-------------
се бара име и презиме и соодветно казнување на ваквите појави

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
овие се фини „метрополски’- домашни миленици
и не ми сметаат кога се културно однесуваат према средината во која се
наоѓаат,или каде и живеат,а секако тоа најповеќе зависи од газдата негов
-----
Но дали е со закон дозволено или забрането тоа на горните слики,
да ми пак извиниш со „Џукелана“ и младата џукелица - скопјанка
Овие кучиња, драг Анчо, ако скраја да е ти или твоето внуче се дави, ќе го пратат да ве спаси.
Затоа што е подобар и поспособен пливач посебно во доста ладни води.
Ама не, човекот е крајно себично и саможивно суштество - аха, кучето е во ред кога си го ризикува својот живот за мојот, ама не е во ред да се разлади.
Да биде нешто лошо, нема да ти смета, ни колкаво е, ни колку буви има, ќе ти биде важен животот.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
денес,бидеиќи бев слободен,ај малку пак га ги прошетам внуците,
фативме Маркова река,
поточно над манастирот пред мостот,секоја година одиме на тоа место.
најплитко е,и е помирна водата и камчиња за играње и седење има.
Стигнавме,и гледам еден камион внатре во водата-реката,тука во најубавото-нејплиткото место,и еден дечко седнат на еден поголем камен со пантолони завиткани до половина и мокри угоре,сигирно шоферот.
Се распославме и седнавме да јадеме прво.
А овој шоферот си се лади во водата не му текнува да го тргне камионот.
Децата веќе досаѓаат и сакаат во вода.Жената му кажува на овој учтиво да
го тргне камионот,бидеиќи смета.
Овој ништо не одговара,ни уста не отвори,ама некако по малку време го запали камионот и го тргна надвор од реката.
Децата влегоа во вода да се шлапкаат и играат и искачаат.
По некое време еве еден автомобил,па уште еден.Но едниот веднаш влегува на исто место кај што беше камионот, и еден почна да го мие.
Другите сите се поздравија(чим са од сортата одма сите се знаат) и влегоа во вода и испоседнаа по камењата.Некој и се избањаа со исти панталони во кој и дојдоа.
Ај сега имај а’кл,речи им нешто за НЕ - култура.
Се собравме и се преместивме подоле,има едно мирно место.
Може ќе речете дај снимки.
Ако го пробав тоа,кое доживување ќе беше се прашувам.
А да повикам полиција сигурно уште побетер.(по мене)
Таква е ситуацијата,со нив нема култура.(некој кажа-диво племе)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ве читам неко време и ви се чудим,зарем уште не сфативте што стока чекори по земјава.Еве ви една случка што ми се деси мене денеска па вие сами проценете што стока има на светов.Си играм ја така баскет су другариве,и ајде да идемо да пиемо вода коа таму што ќе видиш.Земале едни си го донеле коњот на чешма да пие вода:facepalm:,ок е све тоа и тоа е греота,ама па до толку бе у парк кај што има и деца.Инаку случкава се дешаваше у тетово,што и не е така чудно нели:)?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Ве читам неко време и ви се чудим,зарем уште не сфативте што стока чекори по земјава.Еве ви една случка што ми се деси мене денеска па вие сами проценете што стока има на светов.Си играм ја така баскет су другариве,и ајде да идемо да пиемо вода коа таму што ќе видиш.Земале едни си го донеле коњот на чешма да пие вода:facepalm:,ок е све тоа и тоа е греота,ама па до толку бе у парк кај што има и деца.Инаку случкава се дешаваше у тетово,што и не е така чудно нели:)?
Греота е и коњот од чешма да пие вода. Не му е природно, од мака сиротиот таму пиел.
А во Скопје, врзани коњи по булевари... циганска работа.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Греота е и коњот од чешма да пие вода. Не му е природно, од мака сиротиот таму пиел.
А во Скопје, врзани коњи по булевари... циганска работа.
А во Америка како се викаа тие цајканите на коњи? Боби? Знам традиционално во Америка има цајкани на коњи и ги викаат, ако добро се сеќавам, Боби. Е кај ги појат тие коњите? После бркотница, на пример, коњот останува жеден и на минување низ некој булевар, цајканот го носи да се напие од фонтаната. Зошто да не? Што има "циганско" во тоа?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Пу сељандура. ПУ!

Е на ваква сељандура, со скроз чиста совест и без грам срам
би и отишол дома и би и се исрал на маса кај што јаде.
Пу бе племе сељачко. Е тоа е генот планински, со овците заедно
што пиеле вода на извор. ПУ!
Дали знаеш дека плунката на човекот има дупло повеќе бактерии од плунката на кучето. Значи подобро после куче да се напиеш, него после девојката :)

S

Shaman

Гостин
Дали знаеш дека плунката на човекот има дупло повеќе бактерии од плунката на кучето. Значи подобро после куче да се напиеш, него после девојката :)
:facepalm:

По твојава логика, попрво би залапал куче отколку човек......
Еееее дали знаеш...... Знам, знам...
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
:facepalm:

По твојава логика, ти попрво би залапал куче отколку човек......
Еееее дали знаеш...... Знам, знам...
http://en.wikipedia.org/wiki/Zoophilia
хахахахахахахахахахаха де бе не биди безобразен :)
збориме за хигиена и култура, не за сексуални ориентации :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Не. Не се однесува ова лично за тебе.
Те молам не ме сфаќај погрешно.
Ама има некој ред, во природата.
Како мислиш не се однесува на мене? кога напиша “ти попрво би залапал куче отколку човек......“

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
А во Америка како се викаа тие цајканите на коњи? Боби? Знам традиционално во Америка има цајкани на коњи и ги викаат, ако добро се сеќавам, Боби. Е кај ги појат тие коњите? После бркотница, на пример, коњот останува жеден и на минување низ некој булевар, цајканот го носи да се напие од фонтаната. Зошто да не? Што има "циганско" во тоа?
Во Англија се тие џандари и да коњите пијат од иста фонтана каде што пијат и лугето вода.

До душа таму повеке пијат флаширана вода али нема врска :)
Ова е Австриска полиција btw.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ги викаат mounted police, или со технички речник: цајкани на коњи. Според правилото на служба, ги појат коњите на коњопој, а тоа е рандом извор на питка, здрава вода. У џандарскиот правилник пишуе дека „фонтана е легитимен коњопој ако се најде при рука.“ Е сеа, у такви екстремни моменти, америчките џандари се врткаат околу фонтана да видат дали е Пума у близина и ако не е, им викаат на коњите, „Ајде бе пиј побрзо, да тибам коњот, да не дојде оваа, кој ќе ја слуша!“

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Во Англија се тие џандари и да коњите пијат од иста фонтана каде што пијат и лугето вода.

До душа таму повеке пијат флаширана вода али нема врска :)
Ова е Австриска полиција btw.
Знаеш, по неуспешниот обид да ја тролам пhумата, ти ми пастираш слика со цајкан од Austin - Texas кој го пои коњот во фонтана. Значи, не Австрија, туку Америка. :)
Дури и мене не ми се верува дека постот ми бил на место. :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ги викаат mounted police, или со технички речник: цајкани на коњи. Според правилото на служба, ги појат коњите на коњопој, а тоа е рандом извор на питка, здрава вода. У џандарскиот правилник пишуе дека „фонтана е легитимен коњопој ако се најде при рука.“ Е сеа, у такви екстремни моменти, америчките џандари се врткаат околу фонтана да видат дали е Пума у близина и ако не е, им викаат на коњите, „Ајде бе пиј побрзо, да тибам коњот, да не дојде оваа, кој ќе ја слуша!“
Само ти заебавај се, но Пумата е во близина...

Твоја близина...

:cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom