Македонска некултура на дело на „Велешко езеро“

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
За малку ќе заборавев, езерото е загадено од скопјанишчата!
не јади гомна, од тие во боровите, кога не ја знаеш ситуацијата
кажи каде серат тие вашите со приколките и шаторите и бавчите.
последен пат кога бев (а одам почесто,повеќе пати преку лето)
прво ми е да очистам каде мислам да престојувам и околу уште толку.
Најповеќе нечистотии оставаат вечерните посетители - љубовџиите
и тоа баш на плажите,а да ми извиниш тие и не се од некаде,туку ваши.
За едно ебање никој не оди на Младост,паметни се овие овде мариовци
си најдоа подобри места во полево Ск.
Дневните гости,го врзуват ѓубрето најчесто во кеса и го закачуват на дрво.
Ебати Не-културата,а меѓу нив има од секаде ( од Куманово и Овче поле )
.....и така го собрав сето ѓубре на куп (со се Дурех и сл.секс реквизитити)
и кесите и пл.шишиња и ги запалив на безбедно место.
Но еве ти веднаш еден глуп рибар велешанец со коментар: Шо палиш бе.
Откога му објаснив и скоро го отерав у п. м. си отиде без збор.

A

AnFem

Гостин
не јади гомна, од тие во боровите, кога не ја знаеш ситуацијата
кажи каде серат тие вашите со приколките и шаторите и бавчите.
последен пат кога бев (а одам почесто,повеќе пати преку лето)
прво ми е да очистам каде мислам да престојувам и околу уште толку.
Најповеќе нечистотии оставаат вечерните посетители - љубовџиите
и тоа баш на плажите,а да ми извиниш тие и не се од некаде,туку ваши.
За едно ебање никој не оди на Младост,паметни се овие овде мариовци
си најдоа подобри места во полево Ск.
Дневните гости,го врзуват ѓубрето најчесто во кеса и го закачуват на дрво.
Ебати Не-културата,а меѓу нив има од секаде ( од Куманово и Овче поле )
.....и така го собрав сето ѓубре на куп (со се Дурех и сл.секс реквизитити)
и кесите и пл.шишиња и ги запалив на безбедно место.
Но еве ти веднаш еден глуп рибар велешанец со коментар: Шо палиш бе.
Откога му објаснив и скоро го отерав у п. м. си отиде без збор.
Те личи на годините така да ми пишуваш, матор еден, дедо можеш да ми бидеш! Уште па и си отворил тема за некултура, кое лицемерие!

И да, мило ми е што те потпалив, мојот пост баш беше реплика на твоите ретардирани локал-патриотски коментари.

P

Princ

Гостин
Јавна опомена за Anco (освен онаа приватната).
Внимавај на речникот кој го користиш, ако сакаш. Ако не сакаш, на наредниот екцес ќе ја прекинеме дружбата на форумов.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
За малку ќе заборавев, езерото е загадено од скопјанишчата!
Мило мое внуче,сакам сега на раат да ти одговорам.Сигурно си
ја читало од почеток темава и ти и Принцот и другите,јас би го зголемил и насловот(нека биде и текот на Бабуна и Тополка)
Сигурно дека има и такви луѓе и од таму ти како што ги нарекуваш а го загадуват езерото и околината,но меѓу нив има и доста од: Кумарино,Сопот,Мамутчево,Ветерско,Рудник,Новачани,Сојаклари што животот ги донел овдека и отишле таму на излет. Јас ум го видел тоа.
Но најлогично-најповеќе тоа го прават луѓе кој се најприсатни таму,а инаку сме сите исти по Не-култура. А тоа се луѓе од.ЦрнаЏамија,Тунелот,Мегдан,
Нова населба,Дворови,Долно дуќаниЈурија,Потокот,Теќе,Којник,Прцорек ...
И тоа сум го видел и опишал,посебно младите со скутери. Дневни и Ноќни посетители.Вчера рано отидов таму,едно влегување,поголемиот внук го расече коленото од газер на винско шише.,во плиткото.Јас ги видов шишињата искршени и цели и ги собрав и фрлив на сигурно,но некој а тоа ти знаеш најдобро кој се, фрлиле и во езерото парче од шише.НЕ-култура.
Тебе тоа изгледа ти смета.Што јас приквечер собраното ѓубре - отпадоци ги собрав во кеса и дури сабајле овдека го фрлив во контејнер.Како само ме гледаа една група велешани (два пара со деца)кога го праев тоа,посебно кога во багашник го ставив кесето.
Што ли си мислеле тогаш.
А имав можности и по пат да го врлам на повеќе места.
За крај прошетај кај боровите,над приколките и те молам внимавај каде одиш. Таму е нашата КУЛТУРА.

A

AnFem

Гостин
Мило мое внуче,сакам сега на раат да ти одговорам.Сигурно си
ја читало од почеток темава и ти и Принцот и другите,јас би го зголемил и насловот(нека биде и текот на Бабуна и Тополка)
Сигурно дека има и такви луѓе и од таму ти како што ги нарекуваш а го загадуват езерото и околината,но меѓу нив има и доста од: Кумарино,Сопот,Мамутчево,Ветерско,Рудник,Новачани,Сојаклари што животот ги донел овдека и отишле таму на излет. Јас ум го видел тоа.
Но најлогично-најповеќе тоа го прават луѓе кој се најприсатни таму,а инаку сме сите исти по Не-култура. А тоа се луѓе од.ЦрнаЏамија,Тунелот,Мегдан,
Нова населба,Дворови,Долно дуќаниЈурија,Потокот,Теќе,Којник,Прцорек ...
И тоа сум го видел и опишал,посебно младите со скутери. Дневни и Ноќни посетители.Вчера рано отидов таму,едно влегување,поголемиот внук го расече коленото од газер на винско шише.,во плиткото.Јас ги видов шишињата искршени и цели и ги собрав и фрлив на сигурно,но некој а тоа ти знаеш најдобро кој се, фрлиле и во езерото парче од шише.НЕ-култура.
Тебе тоа изгледа ти смета.Што јас приквечер собраното ѓубре - отпадоци ги собрав во кеса и дури сабајле овдека го фрлив во контејнер.Како само ме гледаа една група велешани (два пара со деца)кога го праев тоа,посебно кога во багашник го ставив кесето.
Што ли си мислеле тогаш.
А имав можности и по пат да го врлам на повеќе места.
За крај прошетај кај боровите,над приколките и те молам внимавај каде одиш. Таму е нашата КУЛТУРА.
Како прво, да те потсетам што ти одговорив на темава:

Капитализам, чичко Анчо... Тражили сте? Гледајте!
Ај, на капитализмот, како нефункционален систем, ќе му ја расплачеме мамата... Но што со имбецилите кои немаат поим од екологија?

Значи и јас сум згрозена од фактот дека еколошката свест е присутна кај мал дел од луѓето. Погоре ти пишав дека постот за „скопјанишчата“ беше брецкање за твоите постови во друга тема. Анчо, јас не ги делам луѓето по боја на кожа, националност, место на живеење итн. Ниту пак ставам некакви имагинарн граници и не сметам дека некој дел од земјата ми припаѓа мене и на луѓето кои моментално постојат на тој дел. Природата е наша и треба да се грижиме сите за неа, без разлика на местоположбата. И апсолутно те поддржувам во она што го правиш. Знам што има во боровите погоре и тоа многу ме боли. Знам многу добро како се чувствуваш (зборуваме за екологијата, не за случката во Романтик). Лани летото, го однесов мојот „во природа“. Човекот не е од Македонија и е голем љубител на природата. Отидовме на Бабуна. Убив дел од него што го однесов таму, не знаеш колку беше згрозен од глетката. Му објаснив дека цела околина на Велес е таква и дека ова мене ми е „нормална“ појава. После ова, не се ни осмелив да го прошетам на езеро.

imp

МyMoon
Член од
11 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
31
Таквите ситуации како што ја опиша Anco, навистина знаат да го извадат човек од кожа . Колку за споредба, при една моја прошетка во околината на Беровско Езеро, видов млад брачен пар со нивните чеда како се капат во езерото. И се ќе беше добро да не користеа шампони, гелови за туширање и слични хемикалии. А цел регион пие вода од тоа езеро. Е ајде сега вие кажете ми како ќе изреагирате да видите таква случка. Ова не остава никој рамнодушен. Поздрав

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
сега само што почна дневникот на Сител ТВ,и ќе има за овој
проблем репортажа од езерото. 5 август во 22 часот.
Нешто слично што го јас кажувам.
Уклучетесе и погладајте,а кој може оваја репортажа нека ја постира тука.
И да продолжи муабетот,за НЕ- КУЛТУРАТА на езерото од ск.....та.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
само што се вратив од викенд,од велешкото езеро.
Ова денес што го видов и доживеав,не било ни пред 500 години.
Утре или наскоро ќе ви постирам десетине слики.
А ќе отворам и нова тема: ПЕРЕЊЕ ПАТИКИ И ЧОРАПИ НА ПЛАЖА:
На самата плажа,во водата една госпоѓа,мора да спомнам „Добра“
переше чорапи и патики(смрдени) од синот додека во водата се капеа
мали деца и други.На само неколку чекори од нив.Срамота Не-култура.
Имам повеќе слики од овој срамен чин.Имам и регистрација на колата.
Дали со ове докази може да се поднесе и пријава за Не-култура.
Инаку и денес се капевме на плажата пред хотел „Романтик“,но таму сега никој не не избрка иако имаше обезбедување уште на врата.
Имам и од тука повеќе слики.И од срушената ограда-мрежа,и друго.
Ќе видите и мој слики со некој миленици-мој пријатели од плажите.
И уште десетина примери за Не-култура на ова езеро.Во слики.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
запомни го овој број на регистрација,на една кола

TV - 982- CD

темно зелена.средна големина,корејска

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
запомни го овој број на регистрација
anco, види го ова слатко лабрадорче - кое шета и собира пластични флаши,За 6 години собрало 26000 флаши
едно 10 вакви на Велешко и ќе биде чисто- ќе сија

Labrador named Tabby Sandra Gilmore from the UK over the past six years has helped to pass in the processing of about 26 000 plastic bottles. Dog collects bottles during the daily walks, crushing and giving their owner.

http://oddstuffmagazine.com/guinness-world-records-2011.html

Kajgana Shop

На врв Bottom