Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
--- надополнето: 27 април 2012 во 13:43 ---
Aко тргнете пристраност на страна, и субјективност нормално, што не е можно, нема да најдете никаква логика во одлуката МЗТ да не добие никаква казна за нападот над Фрај а потоа Фени за напад на тренерот на МЗТ да добие 2 меча забрана пред своја публика, односно до крај на финалето да играат без публика, ова е двоен аршин до јаја.

Казната за Фени е апсолутно заслужена, тоа не го спорам, тоа го реков и вчера ама и МЗТ требаше на сличен начин да бидат казнети, дал 1 меч или 2, мораа да бидат казнети, во секое нормално првенство напад врз играч од публика се санкционира, а уште поапсурден е фактот што комесаров на КФМ изјави. што барал Фрај таму ?!? Ја незнаев дека има забранети зони на теренот за движење на играчите каде ако бидат нападнати тоа нема да се казни ...

Нека каже кој што сака, срамота е ова огромна, класични преседани се десија со овие одлуки а за она што плус се дешава веќе си кажа Сајбер над мене, 4та земја во Европа сме у Баскет а со првенствово сме дно у Европа во секој можен поглед.
fraj ne bese udren, ima razlika!!! toa bese provokacija... od koga igracite odat da odzemat topka kaj protivnicki navivaci posebno koga topkata e za protivnicki tim... bilo kade da se slucese ova bilo koj navivaci isto ke izreagiraat, mozda i poloso, a ti poso ne si ni bil vo sala ne kazuvaj za zoni... i jas ne sum za kaznuvanje na cela sala tuku na toj sto go napravil toa ama...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
fraj ne bese udren!!! toa bese provokacija.. neznam od koga igraci odat kaj navivacite da zemaat topki... kaj i da se slucese toa ke imase reakcija od bilo koj navivaci, posebno pri topka za protivnicki tim, a ti poso ne ni si bil vo sala ne kazuvaj sto kako...
Као беше она, Марин глумецот лани, ти текнува ? Не ми збори од субјективни аспекти те молам, истото сега се деси со Тодоров па сега гледате како е кога на ваш тим ова му се случува, Марин ако беше глумец Тодоров што е ? Спилберг ...

Ова според истата логика од лани, што е апсолутно погрешна патем кажано.

Казната за Фени е заслужена и тој што го направил ова треба да го рашамараат зашто го упропасти цело финале, односно го доупропасти зашто нели, кошарката се игра за публика а сега и вие ќе бидете оневозможени да ги бодрите на гости, од друга страна МЗТ не добија никаква казна, ниту пак тоа подоцна од КФМ беше споменато, дури и отидоа со муабетот, па што барал таму, тоа го нема никаде.

Лани и навивачите на Работнички беа провоцирани па добија казна со забрана за публика и дебели парични казни, нема никакво оправдување ако публиката се умеша на ваков начин, незнам дал го сваќате тоа, дал биле провоцирани или не тоа треба да е сеедно за оние од горе, ама кај нас тоа не е случај во моментов.

Ај кажи ми, добро е ова што секој муабет за финалево е за она што се случува вон теренот ? Па нема смисла ова што сега се дешава во ситуација кога страшен подем треба да земе нашево првенство, кој би сакал да инвестира во првенство со ваква федерација и со вакво смешно делење на правдата на секој втор натпревар. Со вакво функционирање ние немаме основа за оној подем што сите сакаме да го видиме.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
На секој натпревар идам на МЗТ иако не навивам за нив или пак за некој друг али идам да гледам нешто што се најавува како кошарка и искрено срамота е што се случува во салите.

За почитување е фамили со навивањето без прекин од почеток до крај али не ја сваќам потребата ако некој играч се доближи до трибина да го маваш со шалови,пљукаш и пцуеш како да ти убил мајка. И ајде да беше таквиот однос за неколку играчи како Симиќ кои би имале бренд на предавници али тоа е така за сите без разлика кој се и за кого играат.

Со Торус на пример последната им застанаа 7 рица позади клупа и цел натпревар ги пцујат им се дерат им тропаат на тоа пластиката воопшто не го ни гледаат мечот само се понашаат како мајмуни цело време.

Ова сепак не е само за МЗТ туку за сите тимови,на Лирија не знам ни како им даваат во школска сала да играат плеј офф.

Судењето е пак сосема посебна катергорија со Фени првата во МЗТ судиите судеа секакви глупости едно 4-5 топки им одземаа на Фени,вчера гледав на стрим во Кавадарци ( иако беше многу лоша сликата ) Фени направија барем едно 6-7 лични без да бидат санкционирани и тоа не беа некој мали лични туку апла лични со буткање и мавање по раце.

И ќе заборавев како може да се продолжува со играње на мечот кога од дим не се гледа кошот?

Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
Као беше она, Марин глумецот лани, ти текнува ? Не ми збори од субјективни аспекти те молам, истото сега се деси со Тодоров па сега гледате како е кога на ваш тим ова му се случува, Марин ако беше глумец Тодоров што е ? Спилберг ...

Казната за Фени е заслужена и тој што го направил ова треба да го рашамараат зашто го упропасти цело финале, односно го доупропасти зашто нели, кошарката се игра за публика а сега и вие ќе бидете оневозможени да ги бодрите на гости, од друга страна МЗТ не добија никаква казна, ниту пак тоа подоцна од КФМ беше споменато, дури и отидоа со муабетот, па што барал таму, тоа го нема никаде.

Лани и навивачите на Работнички беа провоцирани па добија казна со забрана за публика и дебели парични казни, нема никакво оправдување ако публиката се умеша на ваков начин, незнам дал го сваќате тоа, дал биле провоцирани или не тоа треба да е сеедно за оние од горе, ама кај нас тоа не е случај во моментов.

Ај кажи ми, добро е ова што секој муабет за финалево е за она што се случува вон теренот ? Па нема смисла ова што сега се дешава во ситуација кога страшен подем треба да земе нашево првенство, кој би сакал да инвестира во првенство со ваква федерација и со вакво смешно делење на правдата на секој втор натпревар. Со вакво функционирање ние немаме основа за оној подем што сите сакаме да го видиме.
sto ima vrska ako glumel todorov tuka... bil udren i imase prekin od 50 min... avtomatski nosi kazna toa.. a za sto da bide kaznet mzt??? bil udren fraj? da bese ke bese i mzt kaznet bez razlika na toa sto bese provokacija... veruvaj mzt bil i povekje kaznuvan za skoro ist slucaj... i ovaa godina e dokaz za toa pocnuvajki od mecot so lirija, a koga na drugo mesto ke se slucese nikomu nisto...

i jas sum protiv toa da se igra bez publika... koj saka da ne go gleda timot posebno vo finale.. ama za toa e kriva federacijava a ne MZT...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767

Хмммм. МЗТ првата со Работнички во Јане Сандански ја играше пред празни трибини. Инцидент далеку помал од оној вчера.
Фрај ниту беше удрен, ниту беше мавнат, ниту беше повреден имаше обид за инцидент. Тодоров е удрен со пластична канта, прекин 50 минути? Каков двоен аршин бараш. Знаеш Рајко да беше погоден со канта или било кој друг играч дека Фени веднаш ќа ја напуштеа салата?! И тоа без размислувања. Зошто вчера немаше ТВ пренос па да можевме сите да видиме. Свесно беше направено ова.
Цело време се создава алиби од страна на Фени, се со цел да се релативизира успехот на МЗТ. Вака беше и за купот исто. Точно е тоа дека целата атмосфера не е добра, ама немој да ми кажете дека МЗТ ја создава, дека титулата е однапред решена, бидејќи не е. Вчера бевме живи сведоци на тоа.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Добро е екипо,гледам дека владее анти-Фени расположение тука...колку и да се труде човек да развие дискусија и нешто слично,сепак пред сите факти затворате очи(не говорам за сите,туку за 90% од луѓето шо пишуваат тука). Останите ми со здравје,се надевам дека придонесов за некоја добра дискусија тука. Нема више да пишувам тука,се додека не се средат некој работи. Ако некој го интересира нешто или го интересира моето мислење,може да ми пише ПП или на профил. Поздрав

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Абе... Само мене ми е многу јако тоа со фејсбук шо го извадиле? :D

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
п.с. Фени за 6 години од своето постоење ви набил толку комплекси,шо и самите не сте свесни ;). Другар,не ми е гајле дали ќе ми пише или не...јас и наредната утакмица ќе бидам во сала,ако се игра мајсторка и тогаш ќе бидам...Ќе се радувам на победи на мојот тим и на крај крајева на титула,нема да дркам како вас на победите на ВМРО бидејќи ЗНАМ дека се шо сме освоиле,сме освоиле на терен...Да не ви беа градочалниците,и на Аеродром,и на Скопје денес едните ќе бевте 2 лига,па ќе ве видев дали ќе бевте најмоќна и најдобра група во МКД,а другите а воопшто немаше да постојат и ќе навиваа за фк Аеродром во 3 лига :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Исто на вас,да не ви беше фени тешко дека уопште ке се радуваше на било што,и дали ке стапнеше у сала некогаш.А на мзт се идело и коа бил прв,и коа бил последен(ова било почесто ја од коа памтам).
Да се разбереме ја не идам,али вакви глупости не можам да читам.

K

kaiser soze

Гостин
Како тоа Тодоров се здобил со потрес на мозокот,од удар со празна корпа во пределот на рамото.Медицинската белешка да не му ја потпишал некој студент од `дисперзирани` студии по медицина.Покрај за Танески,ова е уште еден наш настан за `Верувале или не` серијалите.

Да се разбереме,јас сум против вакви истапи на спортските терени,најмалку тоа да биде насочено против играчи или стручен штаб на екипа,ама практикување на пропозиции само во корист на едниот,а на штета на другиот,и во истовреме на штета на кошарката е апсурдно.

Можеби казната за Фени е заслужена,сепак фрлен е тврд предмет кон противничкиот тренер,но истовремено недостасува санкција и за другата страна,во случај кога играч на тимот е нападнат од домашните фанови,а за тоа има несомнени докази ,некој маргиналец кој КФМ го нарекува комесар на лига,излетува со парадоксална изјава за местото на кое не требало да се најде Фрај во тој момент!?Па до каде со вакви дилетанти?!

Во секој случај неубав тек на настаните,за финална серија која требаше да биде празник на кошарката,а што е уште поважно најава за издигнување на клупскиот баскет на нивото од пред десетина години.Ваквиот развој не му оди во прилог на никој,а особено не на репрезентација која веќе е европска сила,и претендира да го задржи тој статус на подолги патеки.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Пишав во фан клуб МЗТ, ама требаше овде да го поставам прашањево:

Зошто во трета четвртина беше запален факел на половината на која напаѓаше МЗТ, и подоцна ФРЛЕН кон кошот на МЗТ со што се направи голем облак во тој дел и го обви кошот на МЗТ. Не знам играчите колку можеа да го видат, ама ние гледачите што го следевме натпреварот преку стрим - ВООПШТО не го гледавме кошот.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Што направил Гечевски? Сега се вклучив, и овој стално збори за тоа..

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Колку е глуп Крсто :tapp:микрофонот не го исклучува.-Борче до кај си :pos:ај да му е прв пат али стално бе у пизду материну :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Чиста дупла на Гечевски тројка ја свират, каков фејл од судење. срамота.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom