Македонска кошаркарска лига сезона 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011/12?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Teсно е, не се знае сеуште, нерешено е, браво за 5ка у секој случај, одличен пренос ...
Него Лирија курташак си тераат со Работнички, ко и останатите екипи со кои играа до сега освен АБА, ја незнам Србо што чека, преку кур да му дое на некој, а веќе е доен, и на клоци да го рашутираат ? Има ли доблест тој човек ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Кога Филипович ќе ти даде 20 коша у едно полувреме ...
Па нема ни потреба уствари од дополнителен коментар, Филипович, доста е.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Кога Филипович ќе ти даде 20 коша у едно полувреме ...
Па нема ни потреба уствари од дополнителен коментар, Филипович, доста е.
Еве и тројче на Симич..... :)
--- надополнето: Nov 16, 2011 5:43 PM ---
Значи најомразен тим во лигава ми е Фени.. По клошарски тим и тим со поголема среќа од нив непостои..... Секогаш вака се вадат......
Најомразен играч ми е Самарџиев ... Такво среќно копиље не се раѓа веќе..... Браво за Торус.. Тим за респект....

Иначе Лирија нема осет..... Доста јак тим... Ги мочаат прво полувреме во Парк........
И уште ова..... Штета сега нема НБА олд-стар... Треба Павлович да го пријавите во натпреварот во тројки.... Ќе биде право изненадување....Центар а има скор сега за сега 4/4 за три..... :)

M

MrzaRules

Гостин
работнички не ја заслужува поддршката од навивачите....

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
работнички не ја заслужува поддршката од навивачите....
Не постои тим на планетава што не ја заслужува поддршката од навивачите, клубот е поголем и од тие што се на терен и од тие што го водат и управуваат.

Работнички не го заслужува у моментов оној ванаби тренер на клупата и не заслужува некој вака да ги координира нештата во тој тим, не заслужуваат да играат во онаква мала несредена сала, не заслужуваат да имаат такви мизерни подготовки, услови за тренирање и тн и тн, многу работи тој тим не заслужува, ама подршката од навивачите ко и секој друг клуб, ја заслужува.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Самарџиев ти е звер бе сега ако имате комплекси уште од времето во Работнички ваш проблем.:DАко останат вака работите мислам дека пак Фени е недостижен за другиве.А Работнички не знам што уште чека со тренеров.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Еве и тројче на Симич..... :)
Значи најомразен тим во лигава ми е Фени.. По клошарски тим и тим со поголема среќа од нив непостои..... Секогаш вака се вадат......
Најомразен играч ми е Самарџиев ... Такво среќно копиље не се раѓа веќе..... Браво за Торус.. Тим за респект....

Иначе Лирија нема осет..... Доста јак тим... Ги мочаат прво полувреме во Парк........
И уште ова..... Штета сега нема НБА олд-стар... Треба Павлович да го пријавите во натпреварот во тројки.... Ќе биде право изненадување....Центар а има скор сега за сега 4/4 за три..... :)
Љубомората тера да серат :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.229
Еднаш, два пати, три пати ..е среќа. Неговото е далеку од среќа ;)
Тимот на Торус си е крив за поразот, не им е првпат овака да паднат во вториот дел од мечот, имаа среќа до сеа не играа со толку квалитетни тимови. Се виде дека неможат и со пад во играта во вториот дел да издржат.. сепак Фени е тим, не е заебанција :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Ја па убеден сум дека детето им е проблем на Фени, во второ се виде оној прав Фени и оп, на крај уште и убедлив триумф испадна, Кирца маме си ебал, 26 коша, цар.

Иначе Работнички на - 3 само дојдоа, како, поим неам, уште да го тепаат овој меч каде губеа 25 и Србо доживотен договор да добие, врв у кариера ќе му е ...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Пишав едно писмо до МКФ.. се надевам ќе имаат некаков одговор и ќе реагираат на време,додека не пропадне тотално сезонава...

Сакам да го изразам своето а и мегувремено општото незадоволство од преносите кои се вршат на Канал 5 телевизија...

Послем подолго време имаме квалитетна кошаркарска лига со многу конкуренти за титулата и многу интересни натпревари,украсени со прекрасната атмосвера што ја создаваат навивачите.
Но секој неможе,нема услови и слично да присуствува на секој натпревар дома/гости и затоа постои медиумска куќа која би ги пренесувала поинтересните натпревари на колото....

Големи жалби има до неодговорната Канал 5 телевизија..... Или нека пренесува како што треба и доликува или пак ич нека нема ТВ преноси.....
Нивната неодговорност не иритира сите....
Дерби натпребари како денешниов Фени-Торус пишува дека ќе се пренесуваат во живо од 17 часот,а од тоа ни трага ни глас..... Луѓе се спремаат да гледаат кошарка дерби натпревар за прво место,а они преку своите вести најавуваат дека натпреварот ќе го проследиме како снимка во 20 часот..... Останува прашањето дали на Канал 5 или пак на Канал 5+... Треба да имаш 2 телевизора за да знаеш на која програма да бараш..... Викаат Канал 5,а пренесуваат на Канал 5+.....

Тотален промашај при избор на медиумска куќа која би ги пренесувала натпреварите во македонската кошаркарска прва лига.....

Не е ова прв случај...... Секое коло имаат пропуст и грешки..... Еднаш звукот нечинел,друг пат немало услови...(во Куманово биле известени дека неможат да вршат пренос зад трибинита кај што се навивачите на Куманово и да се преселат на другата центална трибина но они останале глуви на барањата и натпреварот го прекинуваат во првата четвртина..)
Коментаторот е посебна приказна...
На ТВ екранот не се научија и не,дека треба време да стават... Или ние дома треба да си пуштиме штоперица ?
Не бараме време за напад... ( треба но за нас тоа е ... ) Нека има барем време за натпреварот.....
Промената на резултатот некогаш касни и по цела 1 минута.... Катастрофа......
Звукот катастрофа..... Све на све КАТАСТРОФА за Канал 5 и МКФ која дозволила една ваква несериозна телевизија да врши пренос,и истата да не реагира на многуте пропусти кои ги иритираат и нервираат сите фанови и навивачи на домашните клубови...

Се надевам некој ќе ја прочита мојава порака,ќе реагира соодветно и ќе добојам одговор за истата...... Пријатно
Сакав и ја ова истото да го пишам, браво. Вакви аматери како Канал 5 не заслужуваат да пренесуваат спорт кој моментално е во најголем подем во Македонија. Треба петиција до МКФ.

Не постои тим на планетава што не ја заслужува поддршката од навивачите, клубот е поголем и од тие што се на терен и од тие што го водат и управуваат.

Работнички не го заслужува у моментов оној ванаби тренер на клупата и не заслужува некој вака да ги координира нештата во тој тим, не заслужуваат да играат во онаква мала несредена сала, не заслужуваат да имаат такви мизерни подготовки, услови за тренирање и тн и тн, многу работи тој тим не заслужува, ама подршката од навивачите ко и секој друг клуб, ја заслужува.
Вака сега бев на Работнички, мислев дека ќе биде добро дерби и беше. Ако Лирија игра како во првото полувреме и ако се уигра Зивче, Лирија ќе биде еден од најголемите конкуренти за титулата. Зивче денес ги утепа, кога беше најпотребно секогаш решаваше. Во второ полувреме не беше играта на ниво и во одбрана и во напад, па затоа Работнички се доблиѓи и имаше реални шанси за невиден триумф.

Што се однесува до Работнички, не е се до Србиновски. Во прво полувреме игра со 3 и пол играчи, бидејќи тој младиот прави штета за двајца, а игра како пола играч. Што да прави Србиновски кога игра со 7 играчи. Што се однесува до играта, едноставно преслаб Работнички, во второ полувреме појде шутот па затоа и се доближи, ама центрите повеќе се зад 6.75 него ли во рекет. Е не може со такви центри да добиеш важен натпревар. Хаџибулиќ изненади со играта и беше еден од најзаслужните за пресвртот, Јане не беше лош, ама е далеку од оној Јане од Јане. Тасоски можеше и подобро, на крајот малку фалеше, ама шутот беше ептен после звукот на сирената и немаше никакви шанси да се признае. Како што пошла работава, Работнички ќе се бори за опстанок со АБА и со Кожуф.

И за крај, без навреда, CPB се светлосни години зад Family. Едноставно грев е да ги споредуваш.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Што се однесува до Работнички, не е се до Србиновски. Во прво полувреме игра со 3 и пол играчи, бидејќи тој младиот прави штета за двајца, а игра како пола играч. Што да прави Србиновски кога игра со 7 играчи. Што се однесува до играта, едноставно преслаб Работнички, во второ полувреме појде шутот па затоа и се доближи, ама центрите повеќе се зад 6.75 него ли во рекет. Е не може со такви центри да добиеш важен натпревар.
И за крај, без навреда, CPB се светлосни години зад Family. Едноставно грев е да ги споредуваш.
Toa dete sto ti go vikas "pola igrac" e mnogu talentirano dete samo sto na klupa ima MAJMUN sto 24/7 mu se dere i zakanuva pa na detevo race mu se tresat koga ke fati topka....nisto cudno ako ne pocnal do sega i da dtka.....
Kavki-takvi se centrite na Rabotnicki...ama da ne bea oni denes Rabotnicki ke izgubese 50 razlika....na drugo mesto e krivicata na ovoj natprevar a ne vo niv...ne znam samo ti sto si gledal cim vakvi vpecatoci imas....

ps.da ne bea navivacite da gi motiviraat igracite od torus ke izgubea 60 razlika....da ne bea navivacite denes da pravat pritisok NIKAD nemase pod 20 razlika da spusti Rabotnicki.......navivacite postojat za da gi motiviraat igracite...duri i koga gubat 30 razlika....CPB si go zavrsi svojot del nekolku pati ovaa sezona ama igacite ne....ako nesto bese svetla tocka denes toa e atmosferata....cela sala naviva i se raduva na sekoj kos ko da mislis protiv Lakers igraa a ne protiv tim od Saraj.....taka da ja ke ti kazam deka grev e da seres kade sto i ne treba samo da za ti kucaat like-ovi na tvojot post tie sto ti gi velicis....

pps.Marjan Lazovksi najverovatno nov trener na Rabotnicki...ne sum prezadovolen ama i cevka e bolje resenie od marce....

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom