Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.092
- Поени од реакции
- 11.497
Само да знаеш колку станови има продадено Чифлиганецкога ќе почнат да продаваат станови за да инвестираат.
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Само да знаеш колку станови има продадено Чифлиганецкога ќе почнат да продаваат станови за да инвестираат.
Во која насок со раст на Тел или со пад на АлкМе чуди како на сите добри вести ГРНТ сеуште нема поголем раст. Само од акциите на КМБ имаат скоро 5 М евра добивка, плус основниот бизнис. Тука би требало да има раст.
Друга акција која треба да потегне е ТЕЛеком. Нема смисол да се тргува на цена со дивиденден принос од скоро 6%, кога АЛК пример оди на под 2,5%. Тука очекувам брза корекција
спремите пуцки....и кеш, нормалноАјде ние што не ја видовме 2008, изгледа ќе ја видиме 2020![]()
Здраво на сите јас сум аматер во инвестирање, прочитав голем дел од сите коментари и добри совети и врз основа на Вас имам убави вложувања и проходи, пред година ипол во АЛК,КМБ и малку СБТ од ова ништо не сум продал но сакам да извадам некои 5-6000$ и да ги вложам во Комерцијална Банка Србија па би го ценел вашето мислење.
П.С Во Србија на големо се збори за продажба на Комерцијална Б Србија за 450М и тоа на НЛБ Словенија
СБТ е одличен пример за меурот, катастрофални резултати а цената растеJas neznam kakov znak cekas za izlez od KMB i SBT??
SBT - ako si vlagal 2200 imas 30% rast ..
KMB - ako si vlagal 5000 pak imas 30% rast...
Jas neznam kakov znak cekas za izlez od KMB i SBT??
SBT - ako si vlagal 2200 imas 30% rast ..
KMB - ako si vlagal 5000 pak imas 30% rast...
Продажбата на комерцијална Белград одамна е договорена т.д. не сум сигурен дали веќе е доцна.Здраво на сите јас сум аматер во инвестирање, прочитав голем дел од сите коментари и добри совети и врз основа на Вас имам убави вложувања и проходи, пред година ипол во АЛК,КМБ и малку СБТ од ова ништо не сум продал но сакам да извадам некои 5-6000$ и да ги вложам во Комерцијална Банка Србија па би го ценел вашето мислење.
П.С Во Србија на големо се збори за продажба на Комерцијална Б Србија за 450М и тоа на НЛБ Словенија
А што мислиш за он лине платформа без брокер. Сам да креираш. Како што гледам се нудат разни по интернетовНе е никаква тајна. Не правев некоја анализа за чии брокерски услуги се најдобри моментално ако ти е тоа прашањето.
Инаку веќе сум влезен од пред месец дена преку Илирика, провизии околу 1% по трансакција можда нешто помалку иако зависи од големината на позицијата.
Парите ти ги префрлаат на online платформа на Илирика Словенија и после комплетно онлине работиш на платформата (купи-продај со онлине назлози).
Имаат некои фиксни трошоци за одржување на сметка на годишно ниво ама не е многу околу 50ЕУР мислам дека испаѓа годишно.