Тоа и кажав . . . Ако удри рецесија ќе следува убава корекција на Вол стрит, а и во ЕУ . . ., а мсе може и да не ја допре . . . мсе веќе немаш понуда на хартии . . . Имаш само 7,8 квалитетни хартии кои не се веќе ефтини и уште неколку како МТУР, Макошпед и Тетекс кои скоро и да немаат бизнис туку се класични инвестициски фондови...
Инаку таму ја нема Катица и оваа Влада која ќе те рекетира, па покрај Камчев ќе изгорат куп ситни акционери на ЗК Пелагонија.... Бетон Штип поради тоа што ќе ти ги запрат сите проекти, нема да ти платат, а ти си вложил милиони во тие објекти што ти ги запреле (Факултетите и Клинички Штип) . . . Бетон Скопје, Гранит, ФЗЦ стопирани им се тендери кои ги добиле пред 5 години, а КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ти се секоја година реализирани под 50%, а со ребаланс ќе му купиш на Мерко ауди од 80.000 евра . . . .
Инаку низ Европа имаш ефтини акции, но имаш и големи игри . . . Еден твит на Трамп те кошта -10% тоа на мсе го немаш . . . . Ама на мсе ќе те отепа монотонија . . .
Колку за споредба Societe Generale се тргува со p/b=0,3 и p/e=5 и див.принос=10% погледни ги Renault, Volkswagen, Daimler, Unicredit, Intesa, Credit Agricole . . . . А ние тука дискутираме како СТБ,ТНБ, Алкалоид биле ефтини . . . . главните хартии на мсе се на ниво на Вол стрит, а се далеку поскапи од ЕУ хартиите . . .
Ако мислиш дека ЕУ и НАТО ќе те збогатат поубаво не ни почнувај, а познавањето за берза ти е НУЛА . . . види што сум пишувал пред година, две за влијанието на НАТО и ЕУ врз МСЕ..... и ќе сфатиш зошто сега никој не спомнува ни ЕУ, ни НАТО . . . а тогаш ги имаше доста . . .
Ако мислиш да одбереш некоја просперитетна фирма која расте, фирма која има добар менаџмент и визија САМО НАПРЕД повеќе се исплати од депозит . . .
Јас сум банкарски фан, а ти одбери си сам.