Нема кај мене, јас и всушност немам повеќе акции во СТБ
.
И на здравје нека Ви е дивидендата, јас во бунарот од кој сум пиел вода не плукам . А како долгогодишен најгласен борец за дивиденда во СТБ треба малку почит од Вас новокомпонираните акционери. Можете да ги прочитате записниците од ак. собранија и ќе видете кој највеќе се залагал за сегашната ваша среќа
...
За година дена со се 2 дивиденди СТБ порасна 45% . . .
За истиот период КМБ порасна 100% . . . .
И незнам што не Ви е јасно и колку разбирате математика.. 100% > 45% . . .
Најдобар инвеститорски потег во живот ми е што излегов од СТБ и со истите пари влегов во КМБ.
p.s.
Инаку јавно предупредив дека акцијата(СТБ) е скапа, но банката (СТБ) добро работи . . . Тоа се две различни работи.
Времето ќе покаже дали сум бил во право. И би препорачал тие што прават трансакции јавно да ги објават за да можеме да судиме дали биле во право....
Среќна нова инвеститорска година. Ви посакувам на сите здравје, а после и пари да направите. Оваа година завршив со околу 65% принос најмногу поради КМБ . Моите позиции се КМБ(55%), ОХБ(35%), ТНБ и ЗПКО по 4% . . . Пишете портфолио, па ќе си ги мериме пак на крајот на 2019 година . . . .
Потранспарентно од ова здравје . . .[DOUBLEPOST=1546093659][/DOUBLEPOST]Околу успесите на македонската економија која расте со 2% во 2018 година.
Албанската расте со 4,35%, Српската со 4,5%, само нас што не ни тргнало
.
Јавно се кладам дека и Србија и Албанија следната година повторно ќе бидат подобри од нас . . .
https://a1on.mk/archives/995586