Македонска берза

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Какви неписмени тетки, налогот кај мене пошто и јас не сум во СТБ, се реализирал во 17:27

Екстра провизии за СТБ, и памет да се доекипираат со тетки
Нешто најверојатно имале проблем со системот... Кај нас во фирма денес легна к-15 после 17 часот, а повеќето сме нивни клиенти...

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Легната е кај сите што се со сметки во СТБ, само прашање што ме мачи е дали е легната кај @bosko007. :D
Нема кај мене, јас и всушност немам повеќе акции во СТБ :D:D:D.
И на здравје нека Ви е дивидендата, јас во бунарот од кој сум пиел вода не плукам ;). А како долгогодишен најгласен борец за дивиденда во СТБ треба малку почит од Вас новокомпонираните акционери. Можете да ги прочитате записниците од ак. собранија и ќе видете кој највеќе се залагал за сегашната ваша среќа...
За година дена со се 2 дивиденди СТБ порасна 45% . . .
За истиот период КМБ порасна 100% . . . .
И незнам што не Ви е јасно и колку разбирате математика.. 100% > 45% . . .
Најдобар инвеститорски потег во живот ми е што излегов од СТБ и со истите пари влегов во КМБ.

p.s.
Инаку јавно предупредив дека акцијата(СТБ) е скапа, но банката (СТБ) добро работи . . . Тоа се две различни работи.
Времето ќе покаже дали сум бил во право. И би препорачал тие што прават трансакции јавно да ги објават за да можеме да судиме дали биле во право....
Среќна нова инвеститорска година. Ви посакувам на сите здравје, а после и пари да направите. Оваа година завршив со околу 65% принос најмногу поради КМБ . Моите позиции се КМБ(55%), ОХБ(35%), ТНБ и ЗПКО по 4% . . . Пишете портфолио, па ќе си ги мериме пак на крајот на 2019 година . . . .
Потранспарентно од ова здравје . . .[DOUBLEPOST=1546093659][/DOUBLEPOST]Околу успесите на македонската економија која расте со 2% во 2018 година.
Албанската расте со 4,35%, Српската со 4,5%, само нас што не ни тргнало :D:D:D.
Јавно се кладам дека и Србија и Албанија следната година повторно ќе бидат подобри од нас . . .

https://a1on.mk/archives/995586

Последно уредено:
Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Баш членот Бафра ме убедуваше пред некој ден дека готово е нема криминал пошто Хари така рекол. Кога оно не едно него 4 институции го поделиле секој од својата надлежност.
Како велеше еден од оштетените за макфакс. разбирам да се перат пари од Македонија во Офшоре дестинации ама да переш пари од Кичево во Кичево е тоа е за гинис.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Моите позиции се КМБ(55%), ОХБ(35%), ТНБ и ЗПКО по 4% . . . Пишете портфолио, па ќе си ги мериме пак на крајот на 2019 година . . . .
Потранспарентно од ова здравје . . .
Транспарентно од твоја страна, само уште не ми е јасно зошто ја чуваш ЗПКО.
Мене ми останаа уште ТНБ (55%) и СТБ (45%), најверојатно со една од овие две ќе расчистам во 2019.
.

B

Bafra

Гостин
Баш членот Бафра ме убедуваше пред некој ден дека готово е нема криминал пошто Хари така рекол. Кога оно не едно него 4 институции го поделиле секој од својата надлежност.
Како велеше еден од оштетените за макфакс. разбирам да се перат пари од Македонија во Офшоре дестинации ама да переш пари од Кичево во Кичево е тоа е за гинис.
:lolzz::lolzz:
Извини не знаев дека ти си држава, државен обвинител, само тие кога те обвинуваат нема потреба од докази дека си виновен, туку ти треба да си докажуваш дека си чист.

Јас не сум те убедувал, ти треба да ме убедиш со докази каде е криминалот. Ако кажуваш за некој дека е криминалец, без докази, тогаш ќе си го кркаш.

Ми легнаа пари и ми рекоа да ги пуштам кај друга фирма.... Нормално кога се дружиш со големите ќе веруваш на нивната приказна, ( јас исто би се залетал да сум на нивно место) ама големите се големи зашто ги јадат помалите риби.

Баш да видиме што ќе кажат од СЈО. Досега ептен цврсти обвиненија имаа :pos: .

П.С. Еден од директорите во Стопанска Скопје, жена му е во НБРМ одговорна за контрола на банките. Ова нели е конфликт на интереси ... овде нема сомнеж за малверзации така :D

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Mislam deka SJO veke e edna golema smeska i po celovo fijasko vo drzavata veke nitu edna institucija nema legimitet se e fingirano !!
Segasnava vlast ocigledno nema podrska kaj nitu edna banka pa kao kontra merka e mozna site u zatvor da gi stavi :)

Член од
8 јуни 2010
Мислења
80
Поени од реакции
34
Нема кај мене, јас и всушност немам повеќе акции во СТБ :D:D:D.
И на здравје нека Ви е дивидендата, јас во бунарот од кој сум пиел вода не плукам ;). А како долгогодишен најгласен борец за дивиденда во СТБ треба малку почит од Вас новокомпонираните акционери. Можете да ги прочитате записниците од ак. собранија и ќе видете кој највеќе се залагал за сегашната ваша среќа...
За година дена со се 2 дивиденди СТБ порасна 45% . . .
За истиот период КМБ порасна 100% . . . .
И незнам што не Ви е јасно и колку разбирате математика.. 100% > 45% . . .
Најдобар инвеститорски потег во живот ми е што излегов од СТБ и со истите пари влегов во КМБ.

p.s.
Инаку јавно предупредив дека акцијата(СТБ) е скапа, но банката (СТБ) добро работи . . . Тоа се две различни работи.
Времето ќе покаже дали сум бил во право. И би препорачал тие што прават трансакции јавно да ги објават за да можеме да судиме дали биле во право....
Среќна нова инвеститорска година. Ви посакувам на сите здравје, а после и пари да направите. Оваа година завршив со околу 65% принос најмногу поради КМБ . Моите позиции се КМБ(55%), ОХБ(35%), ТНБ и ЗПКО по 4% . . . Пишете портфолио, па ќе си ги мериме пак на крајот на 2019 година . . . .
Потранспарентно од ова здравје . . .[DOUBLEPOST=1546093659][/DOUBLEPOST]Околу успесите на македонската економија која расте со 2% во 2018 година.
Албанската расте со 4,35%, Српската со 4,5%, само нас што не ни тргнало :D:D:D.
Јавно се кладам дека и Србија и Албанија следната година повторно ќе бидат подобри од нас . . .

https://a1on.mk/archives/995586
КМБ - 72%
СТБ - 23%
Останати - 5% (РЖ, МПОЛ и Макошпед ...) тоа е тоа кај мене, па се надевам во 2019 год ќе по профитабилни и со помрсни дивиденди.
Едвај чекам да видам колку ќе дадат дивиденда КМБ !!! муабети од 250 - 600 ден. по акција иако мислам дека ќе биде околу 350 ден. согласно извештаите ...

Среќна нека ви е новата година на сите! :)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Оваа година беше една од најуспешните за мене на финансиски план. Грубо го зголемив активниот инвестициски капитал за окулу 60/100 што е многу за секој стандард.
Но, од МСЕ може раст да имав од едно окулу 25/100 што во однос на индексот е релативно слабо, во главно приносите ми беа од приватен бизнис и тезги.
Моментално имам многу кеш и еквиваленти. Нето продавав на МСЕ за разлика од другите најверојатно овде.
Што се однесува на берзата јас сум за холд па и малку сум бериш. Не сум оптимист за следниве години многу, но ако има промени нормално ќе го променам мислењето. Сега за сега сум конзервативен и делумно дефанзивно ориентиран.
Ако има добра шанса спремен сум доста агресивно да влезам...се надевам дека ќе има во следнава или таа после таа.
Среќна нова година! Мир, Љубов и Смирение!

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Vo Novata godina vleguvam isklucivo so bankarski akcii i toa-35%TNB, 30%STB,20%KMB, i 15%OHB.Srekna Nova godina na site,Gospod da vi dava zdravje , ljubov i sreka, a parite ke si gi barame od MSE.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Раст на портфолио со нешто над 46% во 2018, далеку над очекувањата. Се надевам дека 2019 ќе ја завршам со минимум 1/2 од приносот во 2018.

На сите вам ви посакувам успех во 2019, најмалку како мојот во 2018. Помалку политика и многу повеќе бројки во постовите оваа 2019 колеги.

Среќна нова!

Kajgana Shop

На врв Bottom