Охридска банка е една од ретките фирми каде што странците го зголемиле својот удел, можеби единствена . . . . Највероватно Јумбо купил . . . Луди Хрвати, изгледа знаат што е перспективно . . . Некој однадвор опнал дополнителни 35.000 евра . . . Секогаш сум велел знаат они што купуваат ППИВ, ПКБ, НЛБ, ОХБ . . . . и за некое чудо сите тие пораснаа . . . . Тоа е разликата меѓу нив и инвеститор од МКД . . . Тие знаат да читаат ФИ, а ние се коцкаме . . . .
Тука меѓу нас пред неколку месеци хит беше Топлификација . . . .
Јас никогаш сум ја немал, секогаш сум го плукал ХаџиМишев и секогаш советував од таму да се бега . . . .
Вчера првпат во мој живот отворив ревизорски од ТЕ-ТО, да видам зошто толку прашина и дискусии околу топлификација . . . И видов дека Топлификација има негативен капитал, а основачки капитал и е САМО 25,000 евра . . . . Има земено кредити 200 милиони евра . . . Топлификација дала 20-30 милиони евра, а останатите Русите . . . Значи ова смрдело уште на старт. Инвестираат 200 милиони во фабрика, а капиталот им е НУЛА . . . Вакви акробации само ХаџиМишев може да прави . . .
https://www.mse.mk/mk/announcement/21/3/2018/TE-TO-AD-Skopje/Audited-financial-statements
Со кое право Топлификација сега сака да си го наплати својот дел, а Русите не . . .
Топлификација никогаш нема да ги наплати оние 30 милиони евра освен Русите да се согласат да им го откупат уделот, но за тоа ќе треба време и политичка подршка. Прво ТЕТО треба да го застанат на нозе. . . но и тогаш Комерцијална ќе профитира, а не акционерите на Топлификација.
Така да СЕЗАМЕ, ПРЕМИЕРЕ, ПРЕМИЕРКЕ џабе веславте толку години, единствен ќар ви се фотељите и тоа што цицавте од Топлификација сите овие години . . . од акциите нема ништо, ХаџиМишев ве поеба . . . .