Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
како тргнал бетон не пребираа се највисоки цени последните неколку дена. дивиденда пак ке даваат или парите за патиштава легнале.
Бетон и Гранит го градат Миладиновци-Штип кој што треба да се комплетира во последниот квартал оваа година па можеби ќе ги прокнижат финалните фактури и ќе се подобри резултатот.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE
B

Bafra

Гостин
@bosko007 aka advokat i zastitnik na kriminalot i neviden patriot (protivnik na makedonskite kompanii) = odlicen akcioner :)

https://faktor.mk/kje-dozvoli-li-drzavata-da-izgorat-30-milioni-evra-domashen-kapital
Не знам како веќе не те фати срам врска ТПЛФ. 10 години да трубиш едно исто, треба да си болид ебаго.
Доста само празни зборови, ќе биде ова ќе биде она. Кога ќе имаш инфо ПАРИТЕ идат накај трс-ка на ТПЛФ тогаш јави се. Го отече те ваква пресуда те онаква, те овој бранел те оној, те државата немало да дозволи :facepalm: . Државата ако не си свесен К ја боли а тоа се гледа од 1991 па досега колку државни фирми ојдоа курбан
Јас сметав дека ТПЛФ со сдс на власт ќе се оправи АМА .... дури и купив на 2000 па шитнав со загуба на 1800.
Од Боле советите направив пари, твоиве се трагични, да не се работеше за пари ќе пишев смешни.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
@bosko007 aka advokat i zastitnik na kriminalot i neviden patriot (protivnik na makedonskite kompanii) = odlicen akcioner :)

https://faktor.mk/kje-dozvoli-li-drzavata-da-izgorat-30-milioni-evra-domashen-kapital
Ne mi e jasen tekstot vo Faktor. Ako pod drzava se podrazbira izvrshna vlast, taa nema ingerencii nitu vo sudski odluki nitu vo toa kako kompaniite upravuvaat so svojot kapital.

Inaku kapitalot vekje e izgoren, kako sto fino se gleda od revidiraniot na Teto koj bosko007 go prilozi. Dali bil domasen ili stranski e nebitno...parata ne poznava nacija

Член од
10 септември 2011
Мислења
40
Поени од реакции
40
Ќе ве молам некој да сподели на кој начин се тргува со Комерционална банка како брокер, дали имаат некоја електронска апликација или мора физички или по телефон?

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ako e blokot na TNB najava se ceka nov bran poskapuvanja :) Nekoj nesto znae!! mnogu promet so ovaa akcija mesecov pri kraj otide Avto kuka i otide katnata garaza ???
Numerologija nauka za brojkite i od sekogas sum gi sakal 3,6 i 9.
Pa taka UNi ide nakaj 3 ka KMB nakaj 6 ka ALK nakaj 9ka MPT nakaj 60ka ;)

Член од
15 август 2018
Мислења
73
Поени од реакции
63
Ako e blokot na TNB najava se ceka nov bran poskapuvanja :) Nekoj nesto znae!! mnogu promet so ovaa akcija mesecov pri kraj otide Avto kuka i otide katnata garaza ???
Numerologija nauka za brojkite i od sekogas sum gi sakal 3,6 i 9.
Pa taka UNi ide nakaj 3 ka KMB nakaj 6 ka ALK nakaj 9ka MPT nakaj 60ka ;)
KMB betonirana na 5150, isto i ALK na 8000, Uni kako trgnala ide poveke kon 2 ka, MPT iako ne e za veruvanje izgleda ke projde 50 ka.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Pa ide novo kolo loto za mesec dena a brojkite se spemni KMB i TNB okolu 30ka UNi ke eksplodira kaj i da e posto eve ja TTK graba na knigovodstvena a ALK e sepak i sega visoka ama koj izdrzi muski ke ja vidi i 9ka :)
P.s. MPT ako e vistina deka 80 miliona mu e nagrada za GAMA mislam deka ke eksplodira ?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Pa ide novo kolo loto za mesec dena a brojkite se spemni KMB i TNB okolu 30ka UNi ke eksplodira kaj i da e posto eve ja TTK graba na knigovodstvena a ALK e sepak i sega visoka ama koj izdrzi muski ke ja vidi i 9ka :)
P.s. MPT ako e vistina deka 80 miliona mu e nagrada za GAMA mislam deka ke eksplodira ?
Уни има еден проблем. Претходните 2 години имаа екстремно ниска ставка исправка на вредност. Всушност 2016 и 2017та ја завршија со позитива од 13-16м што не е нормална појава.

Еве оваа година корекцијата повторно е негативна и го јаде целиот позитивен ефект од нето приходите од камата.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Има ли некој уплатница за плаќање на клиентска сметка ако може да закачи пример.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Има ли некој уплатница за плаќање на клиентска сметка ако може да закачи пример.
Нема ништо посебно цел на дознака купавање хартии од вредност. обавезно наведи шифра ТНБ нема шифра кога испрака ги книжи како останато што не е правилно. Парите мора да се пратат по МИПС ке те чини 250-300дени еден трансфер.

Kajgana Shop

На врв Bottom