Да пишам нешто околу Нато еуфорија , ок застана се гледа тоа ..
Но сепак сите знаеме дека има една пречка и од тоа зависи дали решението ке помине а тоа е референдумот ..
Според проценките и некои анкети факт е дека сите сме за ЕУ и Нато но народот е поделен и не прифаќаат сите да се смени името ..
Според мене има добри шанси да помине , власта веќе почна да игра на таа карта со прослави и друго за да успее референдумот нобда видиме и Вмро како ке игра и дали се уште ке го буцкаат народот ..
Едно е јасно инвеститорите се уште се плашат да влезат на берза ради ова прашање или тие што купуваат идат само на сигурно , ако помине рефер тогаш и врапците знаат нема сила што може берзата да спречи да не оди нагоре бидејки ке влезат уште големи играчи!
Кои пусти инвеститори
. . .??? Сите странски фондови напуштија . . . Провери во Комерцијална колку странци останаа . . .
Кој странец е глуп да купува Макстил, Топлификација, Макпетрол, Услуги . . . ???
Кога некој поискусен те советува (имаше неколкумина, не мислам на себе ако можеби јас сум еден од погласните против нато еуфорија), слушај и учи, а не како на стадион ќе навиваш толку ќе било онолку . . . . . па сега дури и референдумот е проблем . . . . ??
Цените на акциите се проблем, нивниот принос, креативноса не референдум, НАТО и ЕУ . . . Кога ќе влеземе во ЕУ 90% од фирмите на мсе ќе пропаднат, само тоа за тебе е виша математика . . .
Да не беа Хари, Андреја и Страшко кои си ја цементираат фотељата немаше ни милиметар да пораснеше МБИ10 . . .
p.s.
Ја сакам референдумот да пропадне . . . недавам г’з за пари . . . Некои имаат достоинство и не им го пушат на политичарите . . . За пари треба работа, а не пушење . . .
Од Понеделник ќе расте, прво да прослават во Сабота
Ќе ги испијат парите на прослава, па ќе нема кој СТИЛ и ТПЛФ да купува
. . .
А можеби северномакедонците се побогати од нас македонците, па имаат и за пиво и за СТИЛ
. . .