Македонска берза

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Комерцијална ли е во мода сега ???
Изгледа е !!! Сите за неа зборуваат!!!
Отиде утре на 3000 денари . . .
А велев јас да си товарите на време да не се гужвате утре на шалтер :). . . вреди да се чека, а Вие СТБ па СТБ . . . . Не сум разбирал ништо ;). Ами зошто никој не прича за СТБ данас :D.
ај да видиме до каде е лимитот за оваа недела ???

Што и да е . . . Има приказна во КМБ, но незнам кој ја знае.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Боле не се филмај дека си нешто пророк, ти ова го збореше и кога КМБ беше 2900+, па падна на 2600, па сега се врати на 2900+. СТБ цело време си е на 920-930.
Инаку уште пред 5 години беше јасно дека најголемиот потенцијал на КБМ е можноста за продажба, од големите банки само таа остана во доминантно Мк сопственост. Изгледа оваа година ќе биде пресудна за такво нешто, затоа и ја чував до сега.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Ова со продажбата на КМБ ми е како теориите на Мирка. Зборуваш 5 години едни исти работи и кога/ако некогаш се случат велиш во право бев иако не си бил 5 години.

А во случајот со берзата тајмингот е можеби и најбитен фактор.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Sigurno mislis informacijata e najvazna, ne ROE, MOE, TVOE.koj sto naucil da racuna, aj dobro utro :jeeee:

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Bosko neli ja shortashe na 2800? Zivo me interesira dali si ja kupi nazad.

Da shortash potceneta akcija e macka u vrekja strategija malku

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Боле не се филмај дека си нешто пророк, ти ова го збореше и кога КМБ беше 2900+, па падна на 2600, па сега се врати на 2900+. СТБ цело време си е на 920-930.
Инаку уште пред 5 години беше јасно дека најголемиот потенцијал на КБМ е можноста за продажба, од големите банки само таа остана во доминантно Мк сопственост. Изгледа оваа година ќе биде пресудна за такво нешто, затоа и ја чував до сега.
iskreno @bosko007 ima dobri viduvanja na rabotite ama momentot koga kje pocne da gi mesa so politika i licni ideologii - nekako se doagja kasa popara i na kraj neznaes kako da go svatis

Nego pustete bid/ask za KMB da vidime kako se naredile... da gi pustam na sale mojve

110 komada - ponuda?

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Bosko neli ja shortashe na 2800? Zivo me interesira dali si ja kupi nazad.
Da shortash potceneta akcija e macka u vrekja strategija malku
Продадов 7-8% од вкупниот број на КМБ акции, сакав да имам кеш . . . . за причините пишував.
Не шортав, ретко шортам . . . . не е мој стил . . . играм на долги стази . . .
Значи КМБ не докупив, а на ОХБ не одолеав . . . купував на 4600, 4750, 4800 . . . .

Ова со продажбата на КМБ ми е како теориите на Мирка. Зборуваш 5 години едни исти работи и кога/ако некогаш се случат велиш во право бев иако не си бил 5 години.
А во случајот со берзата тајмингот е можеби и најбитен фактор.
Не сум пророк, а не ни сакам да бидам . . .
И ова што се случува со КМВ е случајност . . . За КМБ да стигне 6200 денари ја проектирав во 2020, а не сега :) Оваа ситуација ме затекна, но ако продолжи . . . . трлам дланки . . .
Јас не сум бил никогаш фан на КМБ, фан бев на СТБ. Јас само тврдев дека КМБ е далеку поефтина од СТБ. КМБ прв пат ја купив пред 2 години на 1700 ден. претходно никогаш сум ја немал. Еве пред пет години што сум купувал . . .
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=43
(пролистајте страниците напред назад, па видете што сум купувал)

Акциите од СТБ што ги купував на 200, 280, 390 денари ви ги продадов на 970, 930 денари на Вас ова лето . . . со тие пари купував КМБ на 2600, 2700, малку за тест на 2930 . . . . и велам дека КМБ е моето најголемо промашување во последниве 5 години.

Релаксиран сум јас, оваа ситуација со КМБ не ме тангира многу . . . Тука јас ги чекам моите 100ЕУР, а не 57ЕУР како некој инсајдери што проектираат . . . но ќе почекам некоја година, никаде не брзам.
Освен КМБ јас цело време ја препорачувам и ОХБ, а таа не е во мода . . . Немој да кажето после . . . Случајно погодил ГОЛЕМИОТ ПРОРОК :) . А Вие како сакате купувајте СТБ за 970 ден.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Уште нешто . . .
Навивајте КМБ да стигне на 4000 денари . . . Таа ќе ги повлече и останати акции . . .
Можеби не толку СТБ, АЛК и ТНБ, но сигурно ќе повлечи . . .
И немојте само за СТБ да навивате . . .
А моите постови никако не влијаат на цената на акцијата. Јас сум ситна риба која никогаш не плива во јато. . .

Ете смешен блок на КМБ . . . Главниот кувар нешто готви !!!!

Z

Zoran petrevski

Гостин
Ете смешен блок на КМБ . . . Главниот кувар нешто готви !!!![/QUOTE]

Така е

Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.307
Уште нешто . . .
Навивајте КМБ да стигне на 4000 денари . ...
А моите постови никако не влијаат на цената на акцијата. Јас сум ситна риба која никогаш не плива во јато. . .
Ете смешен блок на КМБ . . . Главниот кувар нешто готви !!!!
забораваш дека КМБ е веќе напумпано х 5, пред 12 години мислам, инаку како што се сеќавам во 2003-2004, (пред х5 пумпањето) беше дури малку помала од АЛК... колку е реален тој РАСТ х 5 ??? тука треба да дојде исландски модел на конфискација на банките во полза на народот и производствот.. а б.т.в., бидејќи си ситна риба и немаш платено за бренд 007, под итно да го мењаш во 008 или некој друг небрендиран :icon_mrgr:...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
забораваш дека КМБ е веќе напумпано х 5, пред 12 години мислам, инаку како што се сеќавам во 2003-2004, (пред х5 пумпањето) беше дури малку помала од АЛК... колку е реален тој РАСТ х 5 ??? тука треба да дојде исландски модел на конфискација на банките во полза на народот и производствот.. а б.т.в., бидејќи си ситна риба и немаш платено за бренд 007, под итно да го мењаш во 008 или некој друг небрендиран :icon_mrgr:...
Ете се јави Мирка

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Ќе видеме што ќе биде со Комерцијална...а има некој информација ова со ТТК на што се должи?

Kajgana Shop

На врв Bottom