Bosko neli ja shortashe na 2800? Zivo me interesira dali si ja kupi nazad.
Da shortash potceneta akcija e macka u vrekja strategija malku
Продадов 7-8% од вкупниот број на КМБ акции, сакав да имам кеш . . . . за причините пишував.
Не шортав, ретко шортам . . . . не е мој стил . . . играм на долги стази . . .
Значи КМБ не докупив, а на ОХБ не одолеав . . . купував на 4600, 4750, 4800 . . . .
Боле не се филмај дека си нешто пророк, ти ова го збореше и кога КМБ беше 2900+, па падна на 2600, па сега се врати на 2900+. СТБ цело време си е на 920-930.
Инаку уште пред 5 години беше јасно дека најголемиот потенцијал на КБМ е можноста за продажба, од големите банки само таа остана во доминантно Мк сопственост. Изгледа оваа година ќе биде пресудна за такво нешто, затоа и ја чував до сега.
Ова со продажбата на КМБ ми е како теориите на Мирка. Зборуваш 5 години едни исти работи и кога/ако некогаш се случат велиш во право бев иако не си бил 5 години.
А во случајот со берзата тајмингот е можеби и најбитен фактор.
Не сум пророк, а не ни сакам да бидам . . .
И ова што се случува со КМВ е случајност . . . За КМБ да стигне 6200 денари ја проектирав во 2020, а не сега
Оваа ситуација ме затекна, но ако продолжи . . . . трлам дланки . . .
Јас не сум бил никогаш фан на КМБ, фан бев на СТБ.
Јас само тврдев дека КМБ е далеку поефтина од СТБ. КМБ прв пат ја купив пред 2 години на 1700 ден. претходно никогаш сум ја немал. Еве пред пет години што сум купувал . . .
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=43
(пролистајте страниците напред назад, па видете што сум купувал)
Акциите од СТБ што ги купував на 200, 280, 390 денари ви ги продадов на 970, 930 денари на Вас ова лето . . . со тие пари купував КМБ на 2600, 2700, малку за тест на 2930 . . . .
и велам дека КМБ е моето најголемо промашување во последниве 5 години.
Релаксиран сум јас, оваа ситуација со КМБ не ме тангира многу . . . Тука јас ги чекам моите 100ЕУР, а не 57ЕУР како некој инсајдери што проектираат . . . но ќе почекам некоја година, никаде не брзам.
Освен КМБ јас цело време ја препорачувам и ОХБ, а таа не е во мода . . . Немој да кажето после . . . Случајно погодил ГОЛЕМИОТ ПРОРОК
. А Вие како сакате купувајте СТБ за 970 ден.