- Член од
- 9 мај 2017
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 635
Ne biva bas taka, nekoi firmi se sezonski, primer PPIV. Za bankite podobro trailingСе обидов малку да проанализирам како во моментов стојат P/E односите. Избрав дел од оние акции кои влегуваат во мојот круг на интересирање, па еве да споделам:
Прегледај го приврзокот 183077
*За добивката од 2017 за 4 квартал, додадов 1/3 од претходните 3 квартали, што за повеќето од вас ќе е проблематично
Ако СТБ направи 41 мил. ЕУР или ТНБ 33 мил. ЕУР кинам диплома по берза .Се обидов малку да проанализирам како во моментов стојат P/E односите. Избрав дел од оние акции кои влегуваат во мојот круг на интересирање, па еве да споделам:
Прегледај го приврзокот 183077
*За добивката од 2017 за 4 квартал, додадов 1/3 од претходните 3 квартали, што за повеќето од вас ќе е проблематично
Apsurd! Koj i da prodava, na sloboden pazar denes ke izvadese barem 15% pogolema cena.
Сигурно продаваат фондови, ги заболе ако изгубиле 15% туѓи пари.Apsurd! Koj i da prodava, na sloboden pazar denes ke izvadese barem 15% pogolema cena.
Da, logicno (po kniga) ako gledas da... ama kolku kje prodadese 500, 1000, 1500?? 10k na MSE nemoze tukutaka da pominat... A i da pominat nema da zavrshat kaj sto treba da zavrshat. i pak se navrakjame na igiri i vnatresni prefrlanja na kapital i dogovori megusebniApsurd! Koj i da prodava, na sloboden pazar denes ke izvadese barem 15% pogolema cena.
Zaguba of 60K jura vo eden den. Sega mi e polesno
Drzi deka kolicina ne e lesno da se prodade, ama ova i ne e tolku golema kolicina. Pa samo denes pominaa 60K jura, znaci vo 7-10 dena se prodavase takva kolicina.Da, logicno (po kniga) ako gledas da... ama kolku kje prodadese 500, 1000, 1500?? 10k na MSE nemoze tukutaka da pominat... A i da pominat nema da zavrshat kaj sto treba da zavrshat. i pak se navrakjame na igiri i vnatresni prefrlanja na kapital i dogovori megusebni
А ако направи 39 или 40 ке си ја скинеш таа што ја немаш ама морало 41 ете у тие неколку стотици иљади било не милионите , колку и човек да се воздржува од пишување стварно претеруваш. СТБ прави секоја втора година една Комерцијална банка колку што е капитализацијата на берза значи акционерите може на 2 години банки (ботови) како кмб да си купуваат ако не делат дивиденда и стб да расте со аквизиции, ако ти е интересно да правиш понатака споредби слободно продолжи.Ако СТБ направи 41 мил. ЕУР или ТНБ 33 мил. ЕУР кинам диплома по берза .
ОХБ е над 5 милиони ЕУР, а КМБ над 10 мил. ЕУР . . . .
Со 37,5 милиони ќе си скинам дипломата . . . Доволно ли е . . . И ручек давам . . .А ако направи 39 или 40 ке си ја скинеш таа што ја немаш ама морало 41 ете у тие неколку стотици иљади било не милионите , колку и човек да се воздржува од пишување стварно претеруваш. СТБ прави секоја втора година една Комерцијална банка колку што е капитализацијата на берза значи акционерите може на 2 години банки (ботови) како кмб да си купуваат ако не делат дивиденда и стб да расте со аквизиции, ако ти е интересно да правиш понатака споредби слободно продолжи.
Со 37,5 милиони ќе си скинам дипломата . . . Доволно ли е . . . И ручек давам . . .
Доста со малодушност. И нема на СТБ да ќариш повеќе отколку на КМБ за 3 години . . .
Стварно врска немаш од банкарство . . . А и сам не си разбираш што си напишал ????
Еве прочитај кога се купуваше СТБ . . . а не денес . . .
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=43
Па зар СТБ делеше дивиденда пред 1,5 години ???? Колку беше потсети ме ??? Јас таму имав 5000 обични акции и чекав 6 години дивиденда. Па зар ти најде за СТБ да ми зборуваш ???? Провери во акционерската книга. . . .
Па извини не би да ги навлекувам останатите за јас да профитирам!!!!
Ама ако нешто е скапо на МСЕ тоа е СТБ....
Јас такви будали сакам како тебе што купуваат СТБ на 1,3 book па така скапа банка во Европа нема, провери на Google . . . .
И да, типувам дека со ОХБ и КМБ ќе направам повеќе пари отколку со СТБ, а само времето ќе покаже дали сум во право . . . И не плачам ако некој има различен став . . .
p.s.
Единствен сум на форумов кој ги преферира ОХБ и КМБ на сметка на СТБ долгорочно гледано . .
А ти слободно нацртај се во вторник ќе ти пуштам СТБ на 940 денари . . . за да можеш да се чаламиш извади прво пари, а не со празни муабети!!!
Со 37,5 милиони ќе си скинам дипломата . . . Доволно ли е . . . И ручек давам . . .
Доста со малодушност. И нема на СТБ да ќариш повеќе отколку на КМБ за 3 години . . .
Стварно врска немаш од банкарство . . . А и сам не си разбираш што си напишал ????
Еве прочитај кога се купуваше СТБ . . . а не денес . . .
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=4042&page=43
Па зар СТБ делеше дивиденда пред 1,5 години ???? Колку беше потсети ме ??? Јас таму имав 5000 обични акции и чекав 6 години дивиденда. Па зар ти најде за СТБ да ми зборуваш ???? Провери во акционерската книга. . . .
Па извини не би да ги навлекувам останатите за јас да профитирам!!!!
Ама ако нешто е скапо на МСЕ тоа е СТБ....
Јас такви будали сакам како тебе што купуваат СТБ на 1,3 book па така скапа банка во Европа нема, провери на Google . . . .
И да, типувам дека со ОХБ и КМБ ќе направам повеќе пари отколку со СТБ, а само времето ќе покаже дали сум во право . . . И не плачам ако некој има различен став . . .
p.s.
Единствен сум на форумов кој ги преферира ОХБ и КМБ на сметка на СТБ долгорочно гледано . .
А ти слободно нацртај се во вторник ќе ти пуштам СТБ на 940 денари . . . за да можеш да се чаламиш извади прво пари, а не со празни муабети!!!
STB во последниве 15 години има исплатено САМО ДВЕ дивиденди на обични акции и тоа во последнава 1,1 година, незнам како ти си добил 3 дивиденди изгледа имаш посебен третман . . .Како нема повеке да кјарам на СТБ отколку на КМБ за 3 години, па ти повеке изгуби овие 3 години 3 дивиденди колку што можеш наредните 3 да кјариш у кмб се пресметуваш ли кога збориш, на будали како мене што уште ги викаш. загубата ти е уште поглема оти на едно место пиша дека и на помалце од 900 продаваше ама си заборавил.
Викаш дека таква скапа банка нема у Европа да гуглам ти незнаеш и да ги читаш тие што ги сурфаш дај пробај обратно тогаш најди толку ефтина банка како СТБ со овие параметри. РОЕ од 19% соодветна дивиденда и цена како оваа ке видиш дека нема и оваа реченица ти е лага и произволно пишвање како до сега. Поголема малодушност со она 41 милион нема, а обвинуваш други за малодушност стај 60милиони тоа се за тебе само зборови.