Македонска берза

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Toa so predimstvoti najiskreno pojma nemam, mislam deka se e izmesano firmi banki drzavi i ... bitrebalo da se zadolzi eden vrhoven sto kje go razgleda celiot slucaj za da se najde finalno resenie vaka se visi vo vozduh. Eve pogledni gi samo kakvi komedii se sudovive, eden edno sidi pisle se presuduva se obzaluva se vrakja na sudenje abe kasa popara...

http://www.toplifikacija.mk/Tekstovi/presuda1.pdf

http://www.toplifikacija.mk/Tekstovi/presuda2.pdf

http://www.toplifikacija.mk/Tekstovi/presuda3.pdf

http://www.toplifikacija.mk/Tekstovi/presuda4.pdf

Пак не добив одговор на моето прашање. Дали некој знае кој има предимство при наплата? Дали таа странската банка која го дала кредитот, дали КМБ, дали Топлификација?
И јас никогаш сериозно ја немам анализирано Топлификација како акција и не знам за аргументите на двете страни, но па не гледам никаков аир ако Хаџи Мишев продолжи со вакво комунистичко раководење и во наредни 5-10 години.
T

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Ја знам малце.
1. Капиталот во Тето на топлфикација и рускиот партнер е 25000евра и на другиот мислам 70000евра ,да не читате погрешно евра. Сега прецизно незнам ама се заедно 50 или 100к евра капител сите други пари истрошени се внесуваат преку позајмици што ги дава топлификација и рускиот партнер.

2. Хари билдер и ебач во слободно време банкар како што го дал писмен дедо Боже ја лапнал приказната ги прифатил овие 11% или 20% како залог и дал пари на топлфикација околу 8-10м евра. плус земал побарувања што ги има тплф и уште нешто. Хаџимишев му ги продаде на негови акциите од КМб што ги имаше Тплф и со тие пари тплф ја финансира тето.
3. Тука има и германска банка која загризала па финасирала и на 2 страни.
4. Од тука лесно е прашањето ако тргне извршување кој ке има прв приоритет со оглед дека капиталот вложен е едвај 100 000 евра?

Овакво бурлески со репрограмирање на долгот на тплф према кмб до сега е незапаметено пари нема нема што да се репрограмира само основен суд може со решение да определи кој има право на хипотеката.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Koga veke ja spomnavte OHB[ bosko007] vo prethodniot post znae li nekoj kako stojat rabotite so STTB. i OHB? Mislam kolku otpisuva OHB. i do kaj dojde so stecajot na STTB, zasto OHB. ovie denovi pagja dosta, pa dali samo toa e pricinata ili nekoj znae nesto sto nie obicni smrtnici ne znaeme?:confused:

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Mnogu truenje na tema tplf, a nikoj gledam nitu se zabrzal da kupuva nitu pak da prodava akcii... posle tolku prici treba konkretno ti da gi prodadesh gakjite I da dokupish nekoja akcija... kako sto jas napraviv stb I tete I ushte pravam... so poslednite pari I so sekoja nova plata... kazi ni neshto I za tvoeto portfolio, pofali se kako boshko, kazi denes kupiv na primer 1000, 100, 10 akcii po taa I taa cena... vaka ne si ic kredibilen... nemam tplf I bash mi e gajle sto kje se sluci, ama me nerviraat vakvi stavovi navivacki...

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Za se ima resenie, na KB garancija za kreditot sto go dade na Tpl se tokmu pobaruvanjata od TETO.
Abe Deko ne znam za kogo treba covek da naviva ako ne za sebe, mestovo dali e za falenje ili ne, toa individualna rabota seto kazano se fakti, informacii, relevantni i transparentni linkovi za onie koi gi interesira, a gledam deka ima takvi, pa ke ima poenta ako si pomogneme, ne da se raspravame ne znaeme ni koi sme, vazni se informaciite.
A Bosko vo koja prazna cevka duva, uno, due ili true e povekje od ocigledno, samiot svesno ili dirigirano na svoja steta kako akcioner na KB barem. Vidov ja terate temava pa aj da spodelime nesto konkretno, ne propaganda. Inaku eve najnovo, vo tek se nekolku ostavki vo teto se osvestuvaat lugjeto kakva steta si pravat sebe i na ostanatite, pa doznajte i sami nesto :sekc:

Последно уредено:
Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
Cekaat utre priliv..... Ako pak ne isceznat..... Prijava tuzba kamata....... Drugo care nema Ako I utre ja za#bat

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
16м промет во 29 трансакции на КМБ, интересно

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Им се јавив во Бетон, од кога ме префрлуваа од линија на линија, конечно ме поврзаа со директорката и лице за контакт со акционери: Ацковска.
И кажав дека доцнат и прекршуваат законски рок, па ми рече дека во нашата земја има преубави закони кои никој не ги почитува, и влегуваат во затворен магичен круг...
Сепак предимство им даваат на тековните работни активности, но при првиот приход што ќе добиеле, ќе ги подмиреле обврските кон акционерите.

Член од
31 август 2017
Мислења
263
Поени од реакции
187
Doticnata istiot muabet go vergla 15 dena na site..... Kako e ona prekrasna licnost I finansov memager :))))
Nego sto se mincovi poltroncinja OK mene me interesira instituciive na systemov nas kade se..... Pa Edna ujp koja isto e direktno involvirana...... Personalen danok 200000eur ito...... Se e mafija

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Им се јавив во Бетон, од кога ме префрлуваа од линија на линија, конечно ме поврзаа со директорката и лице за контакт со акционери: Ацковска.
И кажав дека доцнат и прекршуваат законски рок, па ми рече дека во нашата земја има преубави закони кои никој не ги почитува, и влегуваат во затворен магичен круг...
Сепак предимство им даваат на тековните работни активности, но при првиот приход што ќе добиеле, ќе ги подмиреле обврските кон акционерите.
Се гледа кои им се приоритетите. Нивниот дел од зградата стои карабина а белиот дворец е завршен во целост. #Талир

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
нема пари во бетон веке од акционерското собрание кога се пожалија навака само полошо иде те плати те обврски достасаани пред 1 година, а не платени тешко дека ке им текне дивиденда пак да поделат,само Гујо да се врати на власт за акционерите во беск тоа е спас.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.027
Поени од реакции
12.536
...

само Гујо да се врати на власт за акционерите во беск тоа е спас.
Ова сериозно ?

А плавите жолтици на Минчо Јорданов кои се сега на власт, не можат да му направат некој добар бизнис ?

Ова на мене ми мириса на Макпетрол-Оилко сценариото, како да се подготвува превземање на Бетон за ситни пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom