Македонска берза

Член од
16 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
336
Од денес e-Trader фукнционира со преплата. Имате две пакет-варијанти:

Ниво 1= се гледа само прва највисока куповна и најниска продажна цена. (413 денари/месечно)
Ниво2= се гледаат сите налози по длабина исто како брокерот. (826 денари/месечно)
 

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
618
Поени од реакции
654
Од денес e-Trader фукнционира со преплата. Имате две пакет-варијанти:

Ниво 1= се гледа само прва највисока куповна и најниска продажна цена. (413 денари/месечно)
Ниво2= се гледаат сите налози по длабина исто како брокерот. (826 денари/месечно)
kaj mene uste funkcionita free ...
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.312
Поени од реакции
1.647
Не знам кој брокерај дере со тие месечни надоместоци за иТрејдерот. Најдобро ви е да си преминете кај оние со помал промет: ем се помали апаши, ем ќе имаат повеќе време да ви посветат
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
336
У есенција сме предодрени за дум на секое поле. Седнале гревовите у тоа управниот одбор на мсе и донеле одлука да им го скинат слободниот пристап на овие шо тргуваат и да им наплаќаат цирка10 ЕУР мантли. Абе еден од вас една книга да имаше прочитано од маркетинг и промоција.
Абе суртуци, пуштајте им free опсежни информации, free еТrader-ри, free длабински налози, free обуки, free прогресивни информации период за 10 години, тргувања без надомест за почетници и буквално се за да им помогнеш на луѓево да стекнат доверба после бродоломот од 2008 година. Зошо ревоспоставуваш патарини на стари улици? ...
 
Член од
5 април 2012
Мислења
7.751
Поени од реакции
8.395
Искрено не ми е јасно зошто нема барем основна опција што се добива бесплатно на mTrader или eTrader. Наместо да се трудат колку толку да се развие пазарот тие сите мали инвеститори ги принудуваат да тргуваат како пред 10 години. Ситните илјадници евра што ги земаат за оваа услуга ќе ги компензираат сигурно со провизии од зголемен промет на берзата.
 
Член од
23 февруари 2019
Мислења
214
Поени од реакции
191
Искрено не ми е јасно зошто нема барем основна опција што се добива бесплатно на mTrader или eTrader. Наместо да се трудат колку толку да се развие пазарот тие сите мали инвеститори ги принудуваат да тргуваат како пред 10 години. Ситните илјадници евра што ги земаат за оваа услуга ќе ги компензираат сигурно со провизии од зголемен промет на берзата.
Има кај некои брокери
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
336
Има кај некои брокери
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје одлучи продуктот за т.н. електронско тргување преку Интернет (eTrader), што им е достапен на инвеститорите преку нивните брокери и којшто овозможува далечинско тргување на Берзата, да продолжи да се користи БЕСПЛАТНО до 30.09.2021 година.
Апликацијата eTrader е наменета за инвеститорите во хартии од вредност и овозможува давање електронски налози за тргување и комплетен увид во тргувањето кое е извршено преку членките на Берзата – банки и брокерски куќи.
Aпелираме до сите инвеститори што помасовно да ги користат електронските налози за тргување, а членките на Берзата што повеќе да го популаризираат продуктот eTrader.
Бесплатното користење на овој продукт од страна на инвеститорите, Берзата и нејзините членки го овозможија непосредно по прогласувањето на пандемијата предизвикана од вирусот COVID 19, односно почнувајќи од 26.03.2020 година.
По бесплатното користење на eTrader во третиот квартал од годинава, Одборот на директори на Берзата одлучи од 01.10.2021 година да започнат да се применуваат комерцијалните услови за користење на овој продукт согласно важечкиот Тарифник на Берзата, освен доколку не дојде до нарушување на тековната епидемиолошка состојба.
За подетални информации околу користење на eTrader ги упатуваме инвеститорите да се обратат кај својот брокер.
Тргувај од далечина!
 
Член од
23 февруари 2019
Мислења
214
Поени од реакции
191
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје одлучи продуктот за т.н. електронско тргување преку Интернет (eTrader), што им е достапен на инвеститорите преку нивните брокери и којшто овозможува далечинско тргување на Берзата, да продолжи да се користи БЕСПЛАТНО до 30.09.2021 година.
Апликацијата eTrader е наменета за инвеститорите во хартии од вредност и овозможува давање електронски налози за тргување и комплетен увид во тргувањето кое е извршено преку членките на Берзата – банки и брокерски куќи.
Aпелираме до сите инвеститори што помасовно да ги користат електронските налози за тргување, а членките на Берзата што повеќе да го популаризираат продуктот eTrader.
Бесплатното користење на овој продукт од страна на инвеститорите, Берзата и нејзините членки го овозможија непосредно по прогласувањето на пандемијата предизвикана од вирусот COVID 19, односно почнувајќи од 26.03.2020 година.
По бесплатното користење на eTrader во третиот квартал од годинава, Одборот на директори на Берзата одлучи од 01.10.2021 година да започнат да се применуваат комерцијалните услови за користење на овој продукт согласно важечкиот Тарифник на Берзата, освен доколку не дојде до нарушување на тековната епидемиолошка состојба.
За подетални информации околу користење на eTrader ги упатуваме инвеститорите да се обратат кај својот брокер.
Тргувај од далечина!
МСЕ тарифира на брокерот. Брокерот одлучува дали тебе ќе ти тарифира и колку.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
7.751
Поени од реакции
8.395
Има кај некои брокери
Да знам, веројатно тие го покриваат тој трошок кон берзата за клиентите.

Јас зборував за однесувањето на МСЕ. Заглавени се во фотељите од кои земаат стотици илјади денари надоместоци без допир со реалните проблеми на луѓето кои вложуваат мали износи и за кои 100е годинеш трошок за апликацијата не е малку.
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
336
МСЕ тарифира на брокерот. Брокерот одлучува дали тебе ќе ти тарифира и колку.
Да, се разбираме. Со ова брокерчињава шо кубурат малце се потрезвени и го даваат фри, бидејќи провизиите од трансакциите им се далеку подоходовни.
 

Dar_Mak

ексцентрик
Член од
22 октомври 2010
Мислења
225
Поени од реакции
155
Со апсурдното наплаќање за користење на електронска платформа која впрочем е бесплатна во секоја нормална берза, само ќе успеат да демотивираат многу луѓе од тргување. И тоа нема да се откажат само оние со помал обрт, туку и многу такви кои им прават голем промет од кој цицаат добри провизии. MSE јебао ве E-Trader за 150 евра годишно, не ви ко користам!
 

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
618
Поени од реакции
654
shop around... ima brokeri sto ne naplakjaat, mene me smenija od vtora u prva tarifa samo , ostanuva free.
isto sami si pomagaat so toa sto ne mora da gi zvrckas za sekoj nalog, sam si ja vrsis rabotata mesto niv.
 
Член од
25 август 2016
Мислења
429
Поени од реакции
304
Мн нешто плачење и жалење за 12е месечно... за толку големи капитални добивки, х2 х4 х10, па тоа дивиденди а згора и ослободени од данок...

Па ќе се откажувале и мали и големи инвеститори од причина што не ја гледале длабочината...
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.526
Поени од реакции
13.794
Мн нешто плачење и жалење за 12е месечно... за толку големи капитални добивки, х2 х4 х10, па тоа дивиденди а згора и ослободени од данок...

Па ќе се откажувале и мали и големи инвеститори од причина што не ја гледале длабочината...
Ова го пиша од што ти е досадно по дома?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom